Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΘΕΜΑ: Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης για την αντιμετώπιση των έκτακτων προβλεπόμενων χιονοπτώσεων .
Συνήλθε την, Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 12:00μμ, έπειτα από την υπ’ αρ. 113/3.1.2017 πρόσκληση του Δημάρχου Πεντέλης κου Δημητρίου Στεργίου-Καψάλη, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης, με αντικείμενο την συζήτηση και λήψη αποφάσεων για θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων προβλεπόμενων χιονοπτώσεων .

Ο Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο. και Δήμαρχος Πεντέλης ανοίγοντας την συνεδρίαση ευχαρίστησε τους παρισταμένους για τη συνδρομή τους στις προηγούμενες χιονοπτώσεις που αντιμετωπίστηκαν θετικά σύμφωνα με γενική ομολογία και τους ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο από την Ε.Μ.Υ για τη πρόβλεψη του καιρού, πιθανολογείται χιονόπτωση και ισχυρός παγετός στα όρια του Δήμου κατά τις προσεχείς ημέρες.
Με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό του Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω χιονοπτώσεων, δόθηκαν οδηγίες προς τους τοπικούς αντιδημάρχους για τον έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο Δήμαρχος επέστησε τη προσοχή για την επαρκή στελέχωση των μηχανημάτων από εθελοντές και υπαλλήλους του Δήμου και ζήτησε την συνεργασία από τους παριστάμενους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, για τη συμμετοχή τους στο κλείσιμο των περιμετρικών δρόμων σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης, Επισημαίνοντας ότι για τη επιτυχία του στόχου της αντιμετώπισης της χιονόπτωσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άρτια λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων, ζήτησε τη συνεχή επαφή όλων των εμπλεκομένων με το Κέντρο Επιχειρήσεων .
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής κ. Καραμέρος Γεώργιος, ο πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Ζαφειρόπουλος Γρηγόρης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κος Βλάσσης Σιώμος, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων κ. Ηλίας Τσουχνικάς, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Πεντέλης κ. Μιχαήλ Κολιός, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Νέας Πεντέλης κ. Μουαμελετζής Γεώργιος, ο Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Πεντέλης κ. Ζούνης Ιωάννης, ο αναπληρωτής Διοικητής Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ κος Ιωάννης Μιχαλακούκος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου «ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ» κ. Τριγώνης Ευάγγελος, από τη Τροχαία Κηφισιάς ο κος Μπαντής Απόστολος, από την Τροχαία Αγίας Παρασκευής ο Διοικητής κος Μπακαλώνης Ανάργυρος, από τον 9ο Π.Σ Αθηνών ο Επιπυραγός κος Κούρος Νικόλαος, από τον 12ο Π.Σ Αθηνών ο Υποδιοικητής κος Ζαμάνης Ιωάννης, η Διοικητής Α.Τ. Μελισσίων κα. Δούκα Αικατερίνη, ο Διοικητής Α.Τ. Πεντέλης κ. Πλεξουσάκης Δημοσθένης, από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης ο κος Λιάκος Νίκος, από τον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης η κα Διακομανώλη Κέλλυ, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης κος Ξανθάκος Ιωάννης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πεντέλης κος Χριστίδης Αναστάσιος και υπάλληλοι του Δήμου.
===============================================================================
ΘΕΜΑ:ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, βοήθησε στην κακοκαιρία με μια πληροφορία.
ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, βοήθησε στην κακοκαιρία με μια πληροφορία.
Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης για την πληρέστερη ενημέρωση των κατοίκων και την άμεση αντιμετώπιση των αναμενόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων θέτει την δυνατότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μέσω της σελίδας (ΕΘΕΛ/ΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ&ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ) https://www.facebook.com/groups/1476056282692799/
να επικοινωνούν για την κατάσταση του οδικού δικτύου και την παροχή χρήσιμων πληροφοριών.
Την ροή των γεγονότων θα παρακολουθούν από το Κέντρο Επικοινωνιών οι Εθελοντές Δασοπροστασίας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης σε άμεση συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ).
Πείτε μας την κατάσταση του δρόμου σας, στην σελίδα ή την ανάγκη για παροχή βοήθειας.
Το εγχείρημα πραγματοποιείτε για πρώτη φορά στον Δήμο μας και ευελπιστούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ Πολιτών – Εθελοντών - Δήμου.
Τηλέφωνο Έκτακτης Ανάγκης Εθελοντών 6979 800 633
Υπεύθυνοι συντονισμού ορίζονται οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι:
Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας κ. Κρητικός Βασίλης, τηλέφωνο επικοινωνίας 6944257035
Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής κ. Στελλάκη Ειρήνη, τηλέφωνο επικοινωνίας 6977507499
Ευχαριστούμε τους Εθελοντές Ραδιοερασιτέχνες της Ομάδας για την Αρωγή και όλους εσας που θα συνδράμετε την προσπάθεια.
====================================================================

Η ομάδα άμεσης επέμβασης του " ΚΟΥΡΟΥ ", καθώς και τα δύο πλήρως εξοπλισμένα οχήματα 4×4 που διαθέτει, βρίσκονται σε ετοιμότητα να παράσχουν βοήθεια εάν απαιτηθεί στις επικείμενες ακραίες καιρικές συνθήκες που αναμένονται.
Η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων του Α.Ο. ΚΟΥΡΟΣ πάντα δίπλα στον πολίτη.

=====================================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

popular