#HELPVENEZUELA: Η HELPHELLAS ενεργοποιεί καμπάνια crowdfunding για την αποστολή 5 κοντέϊνερ ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα.
Η HELPHELLAS και η HELLAS HELPBANK στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας #HELPVENEZUELA, ενεργοποιεί καμπάνια crowdfunding με στόχο την κάλυψη του κόστους μεταφοράς 5 κοντέινερ ανθρωπιστικής βοήθειας από το λιμάνι του Πειραιά στο λιμάνι La Guaira της Βενεζουέλας.
Η βοήθεια έχει ήδη συγκεντρωθεί μέσα από μια μεγάλη κινητοποίηση στην Ελλάδα και την Κύπρο, με τη συμμετοχή πολιτών, εθελοντών, οργανώσεων, σωματείων, φορέων, δήμων, επιχειρήσεων και συλλογικοτήτων. Περιλαμβάνει φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό, βρεφικό γάλα και παιδικές τροφές, τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη προσωπικής υγιεινής, λευκά είδη και ρουχισμό.
Η συλλογή ολοκληρώθηκε στις 18 Ιουλίου 2026 με την στήριξη και συνεργασία της Πρεσβείας της Βενεζουέλας και της ισπανόφωνης κοινότητας στην Ελλάδα και το συνολικό αποτέλεσμα αντιστοιχεί σε 5 κοντέινερ ανθρωπιστικής βοήθειας, συνολικής εκτιμώμενης αξίας άνω των 800.000 ευρώ.
Σήμερα, η βοήθεια βρίσκεται έτοιμη προς αποστολή. Εκείνο που απομένει είναι να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι για τη μεταφορά της στη Βενεζουέλα.
Για τον σκοπό αυτό, η HELPHELLAS απευθύνεται πλέον στη δύναμη των πολλών, μέσω της διαδικασίας του crowdfunding με κεντρικό μήνυμα
"Η βοήθεια υπάρχει! Αυτό που λείπει είναι το ταξίδι της ".
Ο συνολικός οικονομικός στόχος της καμπάνιας ανέρχεται σε 39.000 ευρώ και αφορά την κάλυψη του συνολικού κόστους που απαιτείται για να πραγματοποιηθεί η μεταφορά των 5 κοντέινερ από τον Πειραιά στο λιμάνι La Guaira της Βενεζουέλας .
Η καμπάνια απευθύνεται σε πολίτες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, στην ελληνική Ομογένεια, στους Φιλέλληνες και σε κάθε άνθρωπο σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου επιθυμεί να στηρίξει αυτή την ανθρωπιστική προσπάθεια.
Σε σχετική δήλωση του ο Πρόεδρος της HELPHELLAS, Γιώργος Γαμπιεράκης τόνισε :
«Η βοήθεια έχει ήδη συγκεντρωθεί χάρη στην ανταπόκριση εκατοντάδων ανθρώπων, φορέων, συλλόγων, δήμων και εθελοντών στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Αυτό που απομένει τώρα είναι να ολοκληρώσουμε όλοι μαζί την αποστολή.
Απευθυνόμαστε στη δύναμη των πολλών, γιατί πιστεύουμε ότι ακόμη και η πιο μικρή συνδρομή, όταν ενώνεται με πολλές άλλες, μπορεί να δημιουργήσει ένα μεγάλο αποτέλεσμα.
Θέλουμε οι ίδιοι οι πολίτες να γίνουν ουσιαστικά μέρος αυτής της αποστολής και να βοηθήσουν ώστε τα 5 κοντέινερ να φύγουν από τον Πειραιά και να φτάσουν στους ανθρώπους για τους οποίους συγκεντρώθηκαν. Παραλήπτης της αποστολής θα είναι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Λατινικής Αμερικής, η οποία έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης και συνεργασίας με τις τοπικές αρχές για την διευκόλυνση εισόδου της στη χώρα .
Η ανθρωπιστική βοήθεια λοιπόν υπάρχει. Αυτό που λείπει είναι το ταξίδι της.»
Πώς μπορείτε να στηρίξετε την καμπάνια;
Η καμπάνια crowdfunding #HELPVENEZUELA είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα:
Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα HelpVenezuela - Hellas στο Facebook, όπου οι πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν μέσα από φωτογραφίες και βίντεο όλη την πορεία της προσπάθειας: από τη συγκέντρωση και ταξινόμηση της βοήθειας μέχρι την προετοιμασία της για αποστολή.
Η HELPHELLAS καλεί πολίτες, επιχειρήσεις, ιδρύματα, κόμματα, οργανισμούς και συλλογικούς φορείς της ΚτΠ, όχι μόνο να στηρίξουν την καμπάνια, αλλά και να συμβάλουν στη διάδοσή της.
Λίγα από πολλούς.
Μια αποστολή από όλους
Tags
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΝΕΑ



