Νέα Τρίγλια, Χαλκιδική – Σε ακόμη μία επιχείρηση πυροπροστασίας με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Χαλκιδικής ανταποκρίθηκε άμεσα στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού της Νέας Τρίγλιας.
Από την πρώτη στιγμή, η ομάδα συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης με ένα πυροσβεστικό όχημα και τρία εκπαιδευμένα μέλη, συνδράμοντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην προσπάθεια περιορισμού και αντιμετώπισης της φωτιάς.
Η άμεση κινητοποίηση των εθελοντών αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εθελοντικές διασωστικές οργανώσεις στην ενίσχυση του έργου των κρατικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της απαιτητικής αντιπυρικής περιόδου.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Χαλκιδικής εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες προς τα μέλη της για την άμεση ανταπόκριση, τον επαγγελματισμό και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επιδεικνύουν σε κάθε περιστατικό, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Νέας Προποντίδας για την άψογη συνεργασία και τον αποτελεσματικό συντονισμό.
Η συνεχής ετοιμότητα, η εκπαίδευση και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων αποτελούν βασικούς παράγοντες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Χαλκιδικής παραμένει σε διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα, έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε έκτακτη ανάγκη, επιβεβαιώνοντας καθημερινά την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς προς την κοινωνία.
Hellenic Media Group συγχαίρει τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Χαλκιδικής, καθώς και όλες τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, για την αφοσίωση, τον επαγγελματισμό και την ανιδιοτελή προσφορά τους στην προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος.
