Άμεση επέμβαση του Ε.Σ.Δ.Δ.Ε. σε πυρκαγιά στον κόμβο Ερέτριας

Ερέτρια, Εύβοια – Η άμεση κινητοποίηση του Εθελοντικού Σώματος Δασοπροστασίας Διάσωσης Εύβοιας (Ε.Σ.Δ.Δ.Ε.) συνέβαλε στην ταχεία αντιμετώπιση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουλίου 2026 σε ξερά χόρτα και καλαμιές, δίπλα στον κόμβο της Ερέτριας.



Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Ε.Σ.Δ.Δ.Ε., στις 19:47 η οργάνωση ενημερώθηκε τηλεφωνικά από πολίτες για την εκδήλωση της φωτιάς. Αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας, ενώ ταυτόχρονα αναχώρησε για το σημείο το εθελοντικό πυροσβεστικό όχημα τύπου Α Ε.Σ.Δ.Δ.Ε. 31, επανδρωμένο με τέσσερις εθελοντές.

Φτάνοντας στο συμβάν, οι εθελοντές διαπίστωσαν ότι η πυρκαγιά έκαιγε ξερά χόρτα και καλαμιές, με κίνδυνο επέκτασης λόγω της ξηρής βλάστησης.

Χάρη στη συντονισμένη επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, των εθελοντών του Ε.Σ.Δ.Δ.Ε. και των εθελοντών του Δήμου Ερέτριας, η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο, αποτρέποντας την εξάπλωσή της σε μεγαλύτερη έκταση.

Η αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των επαγγελματικών και εθελοντικών δυνάμεων επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τη σημασία της άμεσης κινητοποίησης και του σωστού συντονισμού στην αντιμετώπιση περιστατικών πυρκαγιάς, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο όπου ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από την αρμόδια υπηρεσία της Πυροσβεστικής, η οποία έχει αναλάβει την προανάκριση του συμβάντος.

Το Hellenic Media Group συγχαίρει όλους τους εθελοντές και τα στελέχη της Πυροσβεστικής που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την άμεση ανταπόκριση, τον επαγγελματισμό και την πολύτιμη προσφορά τους στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη