Στάθης Ζωγραφάκης

“Είχα κάποια παλιά αυτοκίνητα και μηχανικά μέρη, από κάποια άλλα και έτσι κάποια στιγμή αποφάσισα να κατασκευάσω το δικό μου αυτοκίνητο. Πήρα ένα σασί, από Daihatsu του 1966, το τροποποίησα και στη συνέχεια ποθέτησα μια μηχανή από Ford Cortina 1600 GT, του 1968, με το σανζμάν της, τοποθέτησα έναν πίσω άξονα από Toyota Corolla KE 25 και στη συνέχεια κατασκεύασα ένα αμάξωμα από λαμαρίνα και αλουμίνιο, ανάλογα με το τμήμα του αμαξώματος, παίρνοντας ως βάση το παλιό LOTUS 7, ή το πιο σύγχρονο Caterham, που ήταν πιο εύκολο και απλό στην κατασκευή του.

 

Αυτό διότι είχε λίγες καμπύλες και περισσότερες επίπεδες επιφάνειες. Η μηχανή της Cortina, είναι βελτιωμένη, με εκκεντροφόρο 296 μοιρών, κυλινδροκεφαλή με μεγαλύτερες βαλβίδες και διευρυμένους αυλούς εισαγωγής και εξαγωγής, συμπίεση 11:1 , καρμπυρατέρ Weber 40 DCOE και πολλά άλλα. Η ιπποδύναμη της πρέπει να είναι γύρω στους 100 ίππους και το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου γύρω στα 600 κιλά. Δεν έχω ακόμη καταφέρει να κάνω μια ολοκληρωμένη δοκιμή στο δρόμο, λόγω του ότι δεν έχω άδεια κυκλοφορίας. Η κατασκευή μου πήρε περίπου 4 χρόνια, για να ολοκληρωθεί, εργαζόμενος πάντα στον ελεύθερο χρόνο μου”

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.