🇬🇷🇪🇺 ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 17-31 ΜΑΥ, VIRTUAL / ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 2021 https://docs.google.com/…/1vYw5JiOY-3qL…/edit
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 10η ΜΑΪΟΥ 2021
Την έναρξη θα κηρύξουν Εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης και Έγκριτοι Ακαδημαϊκοί.
Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 10.5.2021 για την ολοκλήρωση των προετοιμασίων των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την παρουσίαση της δραστηριοποίησης τους.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΡΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.
🇬🇷🇪🇺2o ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
**👨‍🦽🧑‍🦯👨‍👨‍👧♿👬ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ (ΜΕ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΚΛΠ), Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΟΛΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ, ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ.
Αν είσαι ένας οργανισμός που είσαι αρωγός στην εθνική προσπάθεια για τη Μείωση των Καταστροφών, δεν πρέπει να λείπεις από το 2ο Πανόραμα Πολιτικής Προστασίας. Δήλωσε τη συμμετοχή σου, δείξε μας την συνεισφορά σου και ένωσε και τη φωνή σου μαζί με τη δική μας. Γίνε κι εσύ ένας από τους κρίκους αυτής της αλυσίδας!!! **
**ΘΩΡΑΚΙΣΟΥ!!!!!! ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΣΩΣΕ!!!!! **
🔵#ΙΔΑΦΚ #CIVILPROTECTION PANHELLENIC NETWORK OF CIVIL PROTECTION AND CRISIS MANAGEMENT S.C.E.
**ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: **
🔵ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ
🔵Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας
🔵Rescue Team DELTA
🔵Σ.Ε.Π. Π.Π. ΚΟΙΝΣΕΠ
🔵Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας – Rescue Team 312
🔵Εθελοντικο Σώμα Δασοπροστασίας Διάσωσης Ευβοίας
🔵Εθελοντική Ομάδα Προτεκτα Ιλίου
Στόχος της διοργανώσεως είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και κατάρτιση των πολιτών όλων των ηλικιών σε βασικές οδηγίες αυτοπροστασίας έναντι φυσικών, τεχνολογικών ή άλλων καταστροφών, η προβολή της συνεισφοράς των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας καθώς και η ανάπτυξη του πνεύματος της εθελοντικής συνείδησης στον τομέα των καταστροφών με βασικό σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του περιβάλλοντος.
**Στο πλαίσιο της διεξαγωγής, θα γίνει διαδικτυακή παρουσίαση και προβολή των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας (δράσεις, δυνατότητες και δεξιότητες, εξοπλισμού και μέσων) και παράλληλα θα λάβουν χώρα μια σειρά από παρουσιάσεις εκπαιδευτικές δράσεων, επ’ ωφελείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να αποκτήσουν προσωπική αντίληψη και βασικές γνώσεις γύρω από τα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας. **
Η ανωτέρω προβολή θα γίνεται με τον τρόπο που ο κάθε συμμετέχον (φορείς και εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας) επιλέξει αξιοποιώντας μια ποικιλία εκπαιδευτικών μεθόδων και τεχνικών όπως: προβολή έντυπου υλικού, ολιγόλεπτες διαλέξεις – εισηγήσεις – παρουσιάσεις (π.χ. εξοπλισμού και μηχανημάτων εθελοντικής οργάνωσης, επίδειξη δυνατοτήτων και δεξιοτήτων, οδηγίες αυτοπροστασίας), επιδείξεις, ασκήσεις, βιωματικά εργαστήρια κ.λπ. πάντα μέσω διαδικτυακής μεθόδου.
Επίσης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει στιγμιότυπα από σχολεία εκπαίδευσης των μελών των Εθελοντικών Οργανώσεων, που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, αποκτώντας μια πιο ολοκληρωμένη αντίληψη σχετικά με το θεσμό του Εθελοντή Πολιτικής Προστασίας.
Η είσοδος στην πλατφόρμα είναι ελεύθερη για όλους, καθόλη τη διάρκεια της διεξαγωγής.
Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινώνονται στην σελίδα idafk.blogspot.com και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΙΔΑΦΚ Π.ΔΙΚ.Π.Π.Δ.Κ.
hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας