ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ :

Pint of Science

Η HELLENIC MEDIA GROUP ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ Pint of Science (11 -13 Μαΐου   2020)

Για τρεις ημέρες  η επιστήμη βγαίνει έξω   …και κυκλοφορεί στα bar!

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Χανιά  και Λαμία

 Το Pint of Science μετά την τόσο επιτυχημένη του πρώτη επαφή με  το ελληνικό κοινό επανέρχεται στην Αθήνα, με ταυτόχρονη παρουσία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, για 3 βραδιές που ακόμα και αν πιεις πολύ, δύσκολα θα ξεχάσεις.

Τι  είναι  το Pint of Science;

Είναι μια  πρωτότυπη και ξεχωριστή ετήσια γιορτή της επιστήμης που διοργανώνεται, από το 2015 ανά την υφήλιο, μέσα σε μια κανάτα μπύρα. Ένα μεγάλο κίνημα στα πλαίσια της διάχυσης της επιστήμης που ξεκίνησε το 2012 από μια παρέα φίλων ερευνητών στα εργαστήρια του Imperial  College στο Λονδίνο υιοθετώντας την φιλοσοφία των pubs. Σκοπός είναι να φέρει κοντά τους επιστήμονες και την κοινωνία με τρόπο απλό και άμεσο, στο οικείο και φιλικό περιβάλλον ενός bar. Όραμα της ομάδας να διαδοθεί το πάθος για τη γνώση και την επιστημονική έρευνα.  

Πότε και που;

Από 11 έως 13  Μαΐου 2020 νέοι και  καταξιωμένοι ερευνητές από όλα τα επιστημονικά πεδία, θα δώσουν σύντομες ομιλίες σε κεντρικά bar της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Ηρακλείου, Βόλου, Αλεξανδρούπολης, Χανίων και Λαμίας  ταυτόχρονα με  συναδέλφους τους ερευνητές σε 25 άλλες χώρες και 400 πόλεις. Κάθε ημέρα, σε διάφορα bar με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιούνται γύρω στις 10-12 ομιλίες ενώ η επικοινωνία επιστημόνων και κοινού -με καταλύτη τη μπύρα  και όχι μόνο- θα οδηγεί στη συνέχεια και  με μαθηματική ακρίβεια σε χαλαρή και εποικοδομητική κουβεντούλα.

Το Pint of Science απευθύνεται κυρίως σε ένα νεανικό κοινό, λάτρη της μπύρας και καλύπτει μια σειρά από επιστημονικά θέματα επιλεγμένα από τις πιο «καυτές» θεματικές της επιστήμης που προβληματίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο. Η θεματολογία είναι χωρισμένη σε 6 ενότητες: Beautiful Mind (νευροεπιστήμες, ψυχιατρική και ψυχολογία), Atoms to Galaxies (φυσική, χημεία, μαθηματικά), Our Body (ανθρώπινη βιολογία, υγεία, και ιατρική), Planet Earth (περιβαλλοντικές επιστήμες, ζωολογία, φυτικές επιστήμες), Τech Me Out (μηχανική, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τεχνητή νοημοσύνη), Our Society (κοινωνιολογία, νομική, ιστορία και πολιτικές επιστήμες).

 

Το ελληνικό site είναι:  http://pintofscience.gr,  το email είναι: greece@pintofscience.com αλλά σας παρα-θέτουμε και το διεθνές site  pintofscience.com  για πληροφορίες που αφορούν το παγκόσμιο φεστιβάλ.

hmg@group1

hmg@group1

CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Related Posts

Create AccountLog In Your Account