Ο ΣΠΑΥ συνεχίζει δυναμικά το εκτεταμένο πρόγραμμα αναδασώσεων μέσω του μεγάλου σχεδίου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με την ονομασία #Υμηττός365 που ανακοίνωσε στις αρχές του έτους ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρουπολής, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, στοχεύοντας στην ενίσχυση της φιλοδασικής συνείδησης των πολιτών και τις 365 μέρες του χρόνου.
Προσαρμοζόμενοι στα νέα δεδομένα λόγω της πανδημίας και με αφορμή την έναρξη της νέας φυτευτικής περιόδου, οι εργασίες δενδροφύτευσης πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο συνεργείο του ΣΠΑΥ, σε συνεργασία με κάθε Δήμο.
Η αρχή του δεύτερου κύκλου αναδασώσεων ξεκίνησε σήμερα από τον Δήμο Βύρωνα και συγκεκριμένα από τον Λόφο του Αράπη, αντισταθμίζοντας το πράσινο που χάθηκε τις προηγούμενες χρονιές.
Στο σημείο της αναδάσωσης, από νωρίς το πρωί μαζί με το επιτελείο του ΣΠΑΥ, βρέθηκε ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Άκης Κατωπόδης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Κωνσταντίνος Αγγέλης, ο επικεφαλής του Κέντρου Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα κ. Σταύρος Σαλαγιάννης, ο υπεύθυνος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βύρωνα κ. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και εργαζόμενοι στο τμήμα Πρασίνου του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Άκης Κατωπόδης δήλωσε:
“Πραγματοποιήσαμε σήμερα μια σπουδαία πρωτοβουλία. Δενδροφυτεύσαμε 365 δέντρα στην περιοχή του λόφου του Αράπη, που συνορεύει με την συνοικία της Φρυγίας. Ευχαριστώ θερμά τον ΣΠΑΥ, τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες και την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου μας. Η δεντροφύτευση αυτή ήρθε να αντικαταστήσει το πράσινο που κάηκε στην πυρκαγιά του 2016. Με τέτοιες ενέργειες όλοι μαζί προστατεύουμε το περιβάλλον.”
Οι εργασίες δενδροφύτευσης στον Λόφο του Αράπη θα συνεχιστούν αύριο στα διοικητικά όρια του Δήμου Καισαριανής φυτεύοντας επιπλέον άλλα 365 δέντρα.
hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.