Η αστική μη κερδοσκοπική καλλιτεχνική εταιρεία ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ, σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία θεάτρου Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ, δημιούργησαν την ταινία μικρού μήκους «ΝΑΙ στο ΟΧΙ», για το τριήμερο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Ευαισθησίας «ΤΑΙΝΙΟΡΑΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ 2019» της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2019. Από τότε η ταινία μας τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και βρίσκεται σε μια παγκόσμια πετυχημένη φεστιβαλική πορεία με τον τίτλο “HONOR CRIMES” (“ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΙΜΗΣ”), όπου έχει βραβευτεί ήδη στο Διεθνές Φεστιβάλ CINERGO της Αθήνας, έχει περάσει στα ημιτελικά του Διεθνές Φεστιβάλ EURASIA της Μόσχας, στο Διεθνές Φεστιβάλ των Χανίων, σε δύο του Λονδίνου και στο Διεθνές Φεστιβάλ Indineer Film Showcase του Λος Άντζελες, όπου θα βραβευτεί στις 3 Νοεμβρίου του 2019 για την νίκη της στον On Line διαγωνισμό του International Film Festival TSWY της Καλιφόρνιας at the Greater Los Angeles Agency on Deafness (GLAD) Auditorium.

Μία νεαρή γυναίκα, που της έχουν κόψει τη γλώσσα, εξιστορεί στο μοναδικό όμορφο αντικείμενο που έχει στη διάθεσή της, πως κατέληξε να βρίσκεται κλειδωμένη σ’ ένα σκοτεινό μπουντρούμι για να ικανοποιεί τις σεξουαλικές ανάγκες των στρατιωτών του στρατοπέδου. Μέχρι τη στιγμή που παίρνει την απόφαση, στην επόμενη απόπειρα κακοποίησης εναντίον της, να αντιδράσει.

Μία ταινία προσβάσιμη σε άτομα με προβλήματα ακοής, στην Ελληνική νοηματική γλώσσα, με υπότιτλους SDH και με ερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, που απεικονίζει τη σκληρή και βίαιη πραγματικότητα των γυναικών σε ορισμένες ανατολικές χώρες και καταδικάζει την κακοποίηση των γυναικών και κάθε μορφή βίας.

Η ταινία μας συμμετείχε και στο διήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ με ταινίες από όλο τον κόσμο, κατά της κακοποίησης των γυναικών, που οργανώσαμε στις 25 & 26/11/2019 στον Πολυχώρο Τέχνης GALERIE ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ στη Νέα Κηφισιά.

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.