ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ :

H τροπολογία Γιάννη Βρούτση οδηγεί τους εργαζομένους στον Μεσαίωνα

H τροπολογία Γιάννη Βρούτση  οδηγεί τους εργαζομένους  στον Μεσαίωνα

H τροπολογία Γιάννη Βρούτση οδηγεί τους εργαζομένους στον Μεσαίωνα

Κατάργηση με την ίδια τροπολογία και των ευθυνών των υπεργολάβων που δεν καταβάλλουν μισθούς σε εργαζόμενων.

Επιστροφή στην εργατική νομοθεσία του … 1920 μέσω του ευρωπαϊκού δικαίου! Αυτό προβλέπει η τροπολογία  της τελευταίας στιγμής, που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να καταργήσει  στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής πρίν τις διακοπές του Αυγούστου την υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν τις απολύσεις.

Η ρύθμιση είχε ψηφιστεί πρόσφατα στον νόμο 4611/2010, και προέβλεπε ότι η αιτιολόγηση της απόλυσης είναι σωρευτικά ένα από στα στοιχεία που πρέπει να συντρέχουν ώστε να είναι έγκυρη μία καταγγελία σύμβασης εργαζομένου.

Παρότι ήταν μάλλον ένα μέτρο – ασπιρίνη στην εργασιακή ζούγκλα της λεγόμενης «αγοράς εργασίας» με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θέλησε να την καταργήσει λέγοντας ότι …υπονομεύει το μέλλον των εργαζόμενων και την εργασιακή ειρήνη. Επίσης επικαλέστηκε το ευρωπαϊκό δίκαιο και την περίφημη σύμβαση για τα εργασιακά δικαιώματα της Ε.Ε τον λεγόμενο Αναθεωρημένο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη στον οποίο και στηρίζει νομικά την ρύθμιση. Επίσης επικαλέστηκε αύξηση των απολύσεων την φετινή χρονιά την οποία και απέδωσε στην ύπαρξη της υποχρέωσης να αιτιολογείται η απόλυση.

Στην ίδια τροπολογία απαλλάσσονται οι κύριοι εργολάβοι στις περιπτώσεις που δεν καταβάλλονται μισθοί σε εργαζόμενους σε εργολαβίες. Για την κατάργηση αυτών των διατάξεων ο Γιάννης Βρούτσης επικαλέστηκε την ανάγκη για …ανάπτυξη.

τροπολογία Βρούτση

ΠΗΓΗ imerodromos

hmg@group1hmg@group1

hmg@group1

CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Related Posts

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.

Create AccountLog In Your Account