Με ελληνικές πρωτιές άρχισαν στην Πάτρα τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Laser 4,7

Πάτρα, 9 Απριλίου 2018

 

 

Με πολύ καλές εμφανίσεις για τους Έλληνες αθλητές άρχισε στην Πάτρα η διοργάνωση των «European Youth Championships & Trophy 2018», για την κατηγορία των Laser 4.7. Στα αγόρια, στις πρώτες έξι θέσεις –και ύστερα από δύο ιστιοδρομίες- έχουμε πέντε νεαρούς αθλητές μας. Αντίθετα, τα κορίτσια μας επηρεάστηκαν από τις αστάθειες των ανέμων και έχουν μείνει πίσω, αλλά ο αγώνας βρίσκεται ακόμη στην αρχή. Διοργανωτής του πρωταθλήματος είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πάτρας – Ρίου «Ιάσων».

Στις τρεις πρώτες θέσεις έχουν πλασαριστεί οι Μανώλης Κόλλιας (1, 1 και 2 β.π.), Δικαίος Κέρκουλας (1,2 και 3 β.π), Αιμίλιος Μόνος (3, 1 και 4 β.π), 5ος είναι ο Χαράλαμπος Σμυρνής (3, 5 και 8 β.π.) και 6ος ο Γιώργος Πουζμπούρης (6, 3 και 9 β.π.). Δύο ιστιοδρομίες έχουν διεξαχθεί και στον στόλο των κοριτσιών. Από ελληνικής πλευράς στην καλύτερη θέση βρίσκεται η Μελίνα Γκάρη που είναι 11η με 14 β.π. (8, 6). Προηγείται η Μάρε Μίλι από την Κροατία με δύο πρωτιές και 2 β.π. Όλα τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο  http://www.europeanlaser47.eu/results/ .

Οι αγώνες διεξάγονται σε δύο στίβους και η Επιτροπή των Αγώνων έχει χωρίσει τους αγωνιζόμενους σε τρία γκρουπ τα αγόρια και σε δύο τα κορίτσια. Αύριο οι ιστιοδρομίες έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν στις 12.00. «Μας έκανε το χατίρι ο Αίολος και οι αγώνες ξεκίνησαν με βορειανατολικούς ανέμους, με αστάθειες σε διεύθυνση και σε ένταση. Για τους ιστιοπλόους, όμως, αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση. Και στους δύο στίβους διεξήχθησαν και οι δύο ιστιοδρομίες. Ελπίζουμε ότι και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τις ίδιες ή και καλύτερες καιρικές συνθήκες. Οι προκριματικοί θα συνεχιστούν και αύριο και θα ανακατέψουμε τα γκρουπ, ώστε να αναμετρηθούν διαφορετικοί αθλητές. Οι χερσαίες εγκαταστάσεις είναι υπέροχες και η Οργανωτική Επιτροπή έχει κάνει εξαιρετική δουλειά», δήλωσε ο Αθανάσιος Παπαντωνίου, διεθνής πρόεδρος Επιτροπών Αγώνων, με συμμετοχή σε τέσσερις ολυμπιακές διοργανώσεις.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι οι ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ( χρυσός χορηγός), η ΛΟΥΞ , η ΑΝΕΚ, ΓΕΦΥΡΑ, SUPERFAST, HERTZ, H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, η ΕΡΤ και το site www.welovesports.gr, που υποστηρίζουν την επικοινωνία του πρωταθλήματος.

Περισσότερες πληροφορίες από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.europeanlaser47.eu. Όλα τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο  http://www.europeanlaser47.eu/results/ .

 

www.europeanlaser47.eu

contact: europeanlaser47.eu@gmail.com  press: Europeanlaser47.media@gmail.com

fb: 2018 european youth championships laser 4.7  twitter:@2018 Europeanlaser47

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.