|24 & 25 Νοεμβρίου 2018 | Ζάππειο Μέγαρο |

 

Οι εγγραφές ξεκίνησαν.. επωφεληθείτε από τις προνομιακές τιμές.

Αγαπητή κυρία/κύριε,

Το συνέδριο της χρονιάς για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο επανέρχεται ανανεωμένο.

Σε συνέχεια της περσινής διοργάνωσης σας ανακοινώνουμε την διοργάνωση του παράλληλου με την έκθεση συνέδριο της eCommerce Expo που θα πραγματοποιηθεί στις 24 & 25 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

Για φέτος ετοιμάζουμε το κορυφαίο συνέδριο για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, έχοντας απευθύνει προσκλήσεις για την παρουσία διακεκριμένων ομιλητών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ελληνική Κυβέρνηση, τους συνδέσμους για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στην Ευρώπη, και σε αρκετές σημαντικές εταιρείες του εξωτερικού.

To συνεδριακό σκέλος του eCommerce Expo περιλαμβάνει τέσσερις κύριες θεματικές ενότητες, δυο ανά ημέρα, οι οποίες διατρέχουν όλο τον κύκλο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτές είναι:

Development

Η προσεκτική μελέτη και ανάλυση των δεδομένων της αγοράς, η διαμόρφωση του κατάλληλου concept, ο λειτουργικός σχεδιασμός και κυρίως η σωστή υλοποίηση θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ για τη δημιουργία κάθε e-shop που έχει βάλει στόχο να επιτύχει σ’ αυτόν τον δύσκολο και σκληρά ανταγωνιστικό χώρο. Η εμπειρία του χρήστη έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι παραμένει ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιτυχία ή την αποτυχία ενός e-shop, όσο καλές κι αν είναι οι τιμές και το περιεχόμενό του. Σ’ αυτή την ενότητα, τεχνολόγοι και όχι μόνο θα μας ενημερώσουν για τις πιο πρόσφατες τάσεις που κυριαρχούν στη διεθνή αγορά, θα προτείνουν βέλτιστες λύσεις οι οποίες εξασφαλίζουν επιτυχημένες υλοποιήσεις ηλεκτρονικών καταστημάτων και θα δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα των συνέδρων σχετικά με την πορεία από τη σκέψη στην πράξη.

Promotion

Η προώθηση -και αναφερόμαστε κυρίως στο ψηφιακό marketing, χωρίς να αγνοούμε τα διδάγματα και τις εμπειρίες του συμβατικού- των πωλήσεων κάθε καταστήματος και πολύ περισσότερο των ηλεκτρονικών, όπου ο ανταγωνισμός είναι σκληρότατος, πρέπει να βασίζεται σε μια ολοκληρωμένη, πολύπλευρη, αλλά και ευέλικτη στρατηγική: από τη σωστά σχεδιασμένη και πάντα ενημερωμένη ιστοσελίδα (στην οποία έχουν γίνει οι κατάλληλες γλωσσικές, νοηματικές και νομισματικές προσαρμογές, αν απευθύνεται σε διεθνές κοινό) και την υπεύθυνη διαχείριση των κοινωνικών δικτύων με μετρήσιμα αποτελέσματα ως την ψηφιακή διαφήμιση στα συνεργαζόμενα μέσα και τις αποτελεσματικές ενημερωτικές καμπάνιες με χρήση e-mail, SMS ή άλλων μεθόδων (συμβατών πλέον με τις επιταγές του νέου κανονισμού GDPR). Ειδικοί επιστήμονες και marketers θα παρουσιάσουν στην τρίτη ενότητα προτάσεις και λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση, τις οποίες θα τεκμηριώσουν με χαρακτηριστικά case studies.

Payments

Αν και η πρόοδος που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό οικοσύστημα του ηλεκτρονικού εμπορίου, όσον αφορά στους τρόπους πληρωμής, είναι πολύ σημαντική -λόγω της εξ ανάγκης εξοικείωσης των καταναλωτών με το πλαστικό χρήμα- ο δρόμος τον οποίο πρέπει να καλύψουμε, προκειμένου να έλθουμε εγγύτερα στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, είναι ακόμα μακρύς. Τα φυσικά σημεία πώλησης/παραλαβής των (phygital) e-shop θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν όμως, την ίδια ώρα, η αντικαταβολή χάνει έδαφος, το επίπεδο της εμπιστοσύνης ανεβαίνει κι η ως τώρα προσπάθεια προφανώς δεν πρέπει να χαλαρώσει… Για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε θέματα ασφάλειας και κυρίως τις ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω κινητών (οι οποίες ενισχύονται συνεχώς, καθώς μοιραία συμπαρασύρονται από τις mobile έρευνες και αγορές σε πραγματικό χρόνο) θα ενημερωθούμε από εκπροσώπους χρηματοπιστωτικών φορέων και επιχειρήσεων του χώρου.

Delivery

Το τελικό στάδιο με το οποίο ολοκληρώνεται η διαδικασία, δεν πρέπει να είναι μια βιαστικά, ίσως λίγο πρόχειρα οργανωμένη δραστηριότητα, απλά και μόνο για να κλείσει τυπικά η ηλεκτρονική πώληση… Πριν ανοίξει το άλλο μεγάλο κεφάλαιο, του after sale service, το οποίο δεν πρέπει να παραλείπεται, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πιστότητα του αγοραστή στο κατάστημα, το τελευταίο θα πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια, για να διατηρήσει τον βαθμό ικανοποίησής του στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο: ταχεία αποστολή, σωστή συσκευασία, άμεση ειδοποίηση για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει στην πορεία. Κάτι που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αν η αγορά έχει γίνει από το εξωτερικό – η εξωστρέφεια, που τόσο πολύ ζητάμε, έχει τις δικές της απαιτήσεις, όπως και τα δικά της προβλήματα (logistics, προβολή, μεταφορικά) στα οποία θα γίνει εκτεταμένη αναφορά σ’ αυτή την ενότητα.

Το παρακάτω mail το λαμβάνετε λογω της εγγραφής/επίσκεψης σας στην eCommerce Expo 2017.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε εδώ!

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.