Για ακόμα μία χρονιά ο DNV GL, ένας από τους κορυφαίους νηογνώμονες στον κόσμο, και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενώνουν τις δυνάμεις τους στη θαλάσσια διάσωση, σε μία κοινή προσπάθεια να σωθούν ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν στη θάλασσα, αλλά και να ευαισθητοποιηθεί το κοινό στην πρόληψη και την ασφάλεια.

Ειδικότερα, ο DNV GL ενίσχυσε και φέτος οικονομικά το Τμήμα Υγρού Στοιχείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, καλύπτοντας σημαντικό μέρος του κόστους συντήρησης του διασωστικού σκάφους «Όντιν», που συμμετέχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στον Θερμαϊκό. Το σκάφος πήρε μέρος σε έξι περιστατικά το χρόνο που μας πέρασε, ταυτόχρονα, όμως αξιοποιήθηκε από τα μέλη της ΕΟΔ σε καλύψεις ασφαλείας, σε ασκήσεις, αλλά και σε εκπαιδεύσεις που έγιναν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το «Όντιν» είναι πλήρως εξοπλισμένο για περιστατικά έρευνας και διάσωσης στην θάλασσα και ανήκει στο στόλο των νεότευκτων σκαφών της ΕΟΔ, τα οποία ναυπηγήθηκαν χάρη στη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Νορβηγίας  και την υποστήριξη της Νορβηγικής οργάνωσης RS.

Ο DNV GL παρέχει τεχνικές υπηρεσίες στην διεθνή Ναυτιλία και συμβουλευτικές υπηρεσίες στην παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου σε περισσότερες από 100 χώρες, ειδικευόμενος στην ενεργειακή αλυσίδα προστιθέμενης αξίας, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης. Η εταιρεία προσφέρει, επίσης, συμβουλευτικές υπηρεσίες και στον τομέα της ναυτιλίας.

Ευχαριστούμε πολύ τον DNV GL!!

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.