ο C.A.S.D δημιουργήθηκε με βασικό σκοπό την ενημέρωση και την εκπαίδευση πολιτών, ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας και στελεχών των σωμάτων ασφαλείας.

Με σκοπό  αυτοί να μπορέσουν να προσαρμόσουν τις δικές τούς ικανότητες και τα χαρακτηριστικά ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστούν αποτελεσματικά κάθε απειλή ή έκτακτο περιστατικό στην καθημερινότητα τούς για την ασφάλεια τους την ασφάλεια των μελών της οικογένειας τους, και την ασφάλεια του κοινωνικού σύνολου.

Είναι βασισμένο σε ένα προσαρμοσμένο σύστημα διαχείρισης αυτοάμυνας που σκοπό έχει την αποτελεσματικότητα και την ευκολία στην κατανόηση και την εκμάθηση του.

Σκοπό επίσης έχει την ρεαλιστική εφαρμογή του με σαφή ανάλυση των εννοιών του ρίσκου, της αξιολόγησης της απειλής και της αποτελεσματικότητας της αντίδρασης .
 

Το σύστημα στις δυο κατευθύνσεις του περιλαμβάνει την ενημέρωση και την εκπαίδευση.

Το πρώτο αφορά την ενημέρωση και απευθύνεται σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, σε θέματα ασφαλείας και σε ομάδες πρώτης γραμμής με απώτερο σκοπό σεμινάρια με πλούσια θεματολογία για την πρόληψη και την ενεργοποίηση των πολιτών και στελεχών των σωμάτων ασφαλείας, για την αποτροπή ενεργειών και  απειλών της καθημερινότητας.

Εν συνεχεία υπάρχει και το εκπαιδευτικό κομμάτι του συστήματος που αποτελείται από επτά επίπεδα εκπαίδευσης συν τρία ανώτατα επίπεδα  και τα σχολείο των εκπαιδευτών.

ΙΔΡΥΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ C.A.S.D

Ο Γιώργος Τσατσούλας και επικεφαλής εκπαίδευσης του συστήματος C.A.S.D καθώς και υπεύθυνος για τη διάδοση του συστήματος παγκοσμίως , γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα.

Είναι προπονητής πυγμαχίας και κάτοχος του ” Boxing Certificate Level C ” απο τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ασχολείται με την εκπαίδευση τα τελευταία 15 χρόνια σε αθλήματα οπως πάλη, πυγμαχία, Kick Boxing και σκοποβολή αποτελεί αναγνωρισμένο εκπαιδευτή απο την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος μετά την ολοκλήρωση του σχολείου ”Shooting Instructor ”, αποτελεί αναγνωρισμένο προπονητή στο Kick Boxing απο την παγκόσμια ομοσπονδία Kick Boxing W.P.K.A, και αναγνωρισμένο εκπαιδευτή αυτοάμυνας απο την παγκόσμια ομοσπονδία αυτοάμυνας I.S.D.O  και αθλητή πάλης τα τελευταία 12 χρόνια.

Αξιοσημείωτο είναι οτι αποτελεί 3 και 2 φορές πρωταθλητής Ελλάδος στο Kick Boxing και στη πυγμαχία αντίστοιχα επίσης κατέχει αρκετές δεύτερες και τρίτες θέσεις.

Οι διακρίσεις του στις πολεμικές τέχνες, αναφέρουμε μερικές απο αυτές επιγραμματικά:

5ος στους Εθνικούς Στρατιωτικούς Αγώνες Πυγμαχίας Ανδρών το 2006

3ος στο Εθνικό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας ανδρών South Group το 2009

2ος στο Εθνικό Πρωτάθλημα Kick Boxing ανδρών Full Contact το 2009

  

1ος στο Εθνικό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών το 2010

3ος στο Εθνικό Πρωτάθλημα Kick Boxing ανδρών Full Contact Light το 2012

1ος στο Εθνικό Πρωτάθλημα Kick Boxing ανδρών  Low Kick το 2012

1ος στο Εθνικό Πρωτάθλημα Kick Boxing ανδρών Full Contact το 2012

1ος στο Εθνικό Πρωτάθλημα Kick Boxing ανδρών  Low Kick Light το 2012

1ος στο Εθνικό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας ανδρών 2013

2ος στο Εθνικό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας ανδρών το 2014

Το 2009 ξεκίνησε να ασχολείται με την ασφάλεια υψηλών προσώπων και το 2011 έγινε επιχειρησιακός υπεύθυνος μέχρι και σήμερα με πολλές εκπαιδεύσεις στα θέματα ασφαλείας.

Κατέχει κρατική πιστοποίηση ως εκπαιδευτής ενηλίκων σε θέματα ασφαλείας απο τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού ΕΟΠΠΕΠ.

 Είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο εκπαιδευτών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι κάτοχος του πλατινένιου σήματος της IKMF που είναι το ανώτερο όλων σήμα, το οποίο πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του έχει την απαιτούμενη γνώση και ικανότητα προκειμένου να οργανώσει και να διευθύνει μία εταιρεία σωματοφυλάκων,  με πολλές ανεξάρτητες ομάδες διαφόρων καθηκόντων υπό την καθοδήγησή του.

Αποτελεί 2 χρόνια εκπαιδευτής σε Ι.Ε.Κ σε θέματα αυτοάμυνας και προσωπικής ασφάλειας .

Καθώς και 2 χρόνια εκπαιδευτής σε  ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και έχει αναλάβει αρκετές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Αναφέρουμε μερικές απο αυτές επιγραμματικά:

”Εκπαίδευση Συνοδών Ασφαλείας”

”Φύλαξη Ευπαθών Στόχων”

”Περίπολα”

”Ασφαλή Χρήση Όπλων”

”Διαδικασίες Άρχες και Συμπεριφορά Σωματοφύλακα” 

Επίσης έχει παρακολουθήσει αρκετά πανεπιστημιακά προγράμματα και αναφέρουμε μερικά ενδεικτικά:


 

”Leadership & Leadership Models”

”Crisis  Management”

”Effective Security Management  of  VIP’s”

“Company Security Officer”

“Security Studies”

Τέλος έχει ολοκληρώσει ένα μεγάλο κύκλο σεμιναρίων πάνω σε θέματα ασφαλείας και αναφέρονται

μερικά ενδεικτικά παρακάτω:

”  Fire Department”

” VIP Bodyguard Basic”

”  Close Quarter Combat”

”Primary Assessment, Response”

”VIP Bodyguard Team Leader”

”Combat First Aid”

”Personal Battle Tactics and Battle Shooting”  

”Survival in an urban environment, field of security (Part 1&2)”

” Hostage Situation”

”Protect Your Family”

”Workplace Invasion”

”Gang Attack”

” Escape And Survive”

” VIP Security Manager”

” Safe and Fast Driving”

” Weapons Self Defense”

” Airplane Seminar”

”VIP Bodyguard Course”

”First Reaction”

”Urban Sniper, Counter Sniper &  Familiarization Training”

” Holds & Restrains”

” Security Personnel in War Zones”

” Security Supervisor”

Με βάση την πολυετή εμπειρία του στις πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα σε συνδυασμό με τον τομέα της ασφάλειας, αποφάσισε να ενώσει την επιχειρησιακή γνώση με την άμυνα και διαχείριση και αξιολόγηση ενός περιστατικού ώστε ο συνδυασμός όλων αυτών να έχει το μέγιστο αποτέλεσμα στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

ΟΦΕΛΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ C.A.S.D

Το C.A.S.D είναι ένα πρωτοπόρο και σύγχρονο σύστημα αυτοάμυνας το οποίο τελειοποιείται μέσα απο την εμπείρια της συνεχής εκπαίδευσής του και αναπτύσσεται σε πραγματικές συνθήκες μάχης. Η εφαρμογή του προσαρμόζεται στις νέες ανάγκες της καθημερινότητας και εξελίσσει τις προσαρμοσμένες τεχνικές βελτιώνοντας την εκπαίδευση και των εκπαιδευομένων καθώς και των εκπαιδευτών του συστήματος.

Ένας απο τους λόγους που το σύστημα C.A.S.D είναι πρωτοπόρο είναι διότι δεν εμπεριέχει ”κανόνες” και αυτό συμβαίνει γιατί σε πραγματικές συνθήκες μάχης όπου ο αμυνόμενος δεν γνωρίζει τους αντιπάλους του ή αυτο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο μόνος τρόπος για τον αμυνόμενο να αντιδράσει ”απρόβλεπτα” είναι να αντιδράσει χωρίς ”κανονισμούς”.

Το συγκεκριμένο σύστημα αυτοάμυνας εφαρμόζει απλές μεθόδους εκμάθησης με τις πιο αποτελεσματικές-δοκιμασμένες προσαρμοσμένες τεχνικές αυτοάμυνας. Η δομή του αποτελείται απο εκπαίδευση δράσης-αντίδρασης ώστε ο εκπαιδευόμενος εκτός από το να μπορεί να αντιδράσει σωστά να μπορεί να αξιολογήσει τον αντίπαλο πριν αυτός αντιδράσει. Οι τεχνικές που εφαρμόζονται είναι σε θέση να ακινητοποιήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο και κάτω απο οποιεσδήποτε συνθήκες.

Μερικά απο τα οφέλη του συστήματος C.A.S.D είναι τα εξής :

Αύξηση της αυτοπεποίθησης διότι ο εκπαιδευόμενος γνωρίζει τη δύναμη του και ότι θα μπορεί να αποχωρίσει σώος από οποιαδήποτε ατυχής συμπλοκή.

Δυνατότητα ελέγχου της δύναμης του εκπαιδευομένου καθώς πρωταρχικός στόχος του συστήματος C.A.S.D είναι η ακινητοποίηση του αντιπάλου και όχι η εξόντωση του.

Καλλιέργεια της κρίσης του εκπαιδευομένου. Σε καταστάσεις πραγματικής μάχης ο αμυνόμενος μέσα απο την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό θα μπορεί να ”διαβάσει” τον αντίπαλο του και να υποθέσει ποιά θα είναι η κίνηση του η ποιός θα είναι ο στόχος του.Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να κρίνει πώς θα ακινητοποιήσει επιτυχώς τον αντίπαλο.

Μέγιστη εκμάθηση αποφυγής τραυματισμών.

Βελτίωση αντανακλαστικών μέσα απο τεχνικές στοχευμένες για την αύξηση της εγρήγορσης των κινήσεων του εκπαιδευομένου.

Κατανόηση των ευάλωτων σημείων του ανθρώπινου σώματος μέσα απο εστιασμένες τεχνικές στο συγκεκριμένο τομέα.

Εκμάθηση άμυνας εναντίον ενός η και περισσοτέρων αντιπάλων.

Κατανόηση και εκμάθηση ασφαλούς χρήσης όπλων.

Ικανή αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων τρομοκρατικών και μη.

Εκμάθηση εφαρμογής δράσης-αντίδρασης κάτω απο πιεστικές – στρεσαρισμένες καταστάσεις.

Ελευθέρωση σκέψης. Ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει να σκέφτεται ”έξω από το κουτί” καθώς το σύστημα C.A.S.D βασίζεται στην απρόβλεπτη άμυνα. Για να καταφέρει ο εκπαιδευόμενος να κινείται απρόβλεπτα πρέπει πρώτα να σκέφτεται αναλόγως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.