ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ :

Adaptation- Προσαρμοστικότητα

Adaptation- Προσαρμοστικότητα

Adaptation- Προσαρμοστικότητα

Adaptation/Προσαρμοστικότητα

Το 2ο επεισόδιο  του Celebrity Science στο You Tube

της νέας πρωτότυπης εκπομπής προσέγγισης της επιστήμης

από τη SciCo

 

To νέο εγχείρημα επικοινωνίας της Επιστήμης Celebrity Science, το οποίο  πρόσφατα παρουσίασε (έβγαλε στον αέρα) ο εκπαιδευτικός οργανισμός Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo  επιβεβαίωσε, ακόμη μια φορά, πόσο πραγματικά ενδιαφέρεται το κοινό για την επιστημονική γνώση όταν αυτή του προσφέρεται με τρόπο ελκυστικό, κατανοητό και απολαυστικό: 100000 επισκέψεις στο  You Tube μέσα σε λίγες μέρες!!

To δεύτερο επεισόδιο, με τίτλο Adaptation/Προσαρμοστικότητα, μόλις ανέβηκε στο You Tube. Πρωταγωνιστές του: ο αγαπημένος κωμικός Ζήσης Ρούμπος και ο εξ-ερευνητής Christian Clot,  δημιουργός του ερευνητικού προγράμματος ADAPTATION και προσκεκλημένος ομιλητής στο ASF19. Στόχος του προγράμματος ήταν να μελετήσει τη γνωσιακή και ψυχολογική ικανότητα του ανθρώπου να προσαρμόζεται σε πολύπλοκες περιβαλλοντικές συνθήκες ( http://www.adaptationexpe.com/en/page-daccueil-mission-solo/). Ο Christian Clot, έζησε μόνος του στα τέσσερα πιο απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα σημεία της Γης, για 30 ημέρες στο καθένα. Σε αυτό το επεισόδιο του Celebrity Science λοιπόν, ο Ζήσης προσπαθεί να μαντέψει τις αδιανόητες συνθήκες επιβίωσης του τολμηρού εξερευνητή ενώ παράλληλα ο Christian μοιράζεται τις μοναδικές εμπειρίες του από αυτά τα ταξίδια. Με απλό και «παιχνιδιάρικο» τρόπο εξηγεί πώς είναι να τρως στην έρημο, να κοιμάσαι στους -58°C  αλλά κυρίως πώς να επιβιώνεις!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Παρουσιαστής και συντονιστής είναι ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, co-founder και general manager της SciCo, στον οποίον και ανήκει η ιδέα του Celebrity Science.  

Και αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε στο πρόσφατο Athens Science Festival 2019 (το link είναι: http://bit.ly/CSepisode2).

 Στη συνέχεια, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, νέα επεισόδια θα ανεβαίνουν κάθε δεύτερη εβδομάδα –με μια διακοπή τον Αύγουστο– και από τον Σεπτέμβρη η ροή θα επαναληφθεί με πολλά ενδιαφέροντα επεισόδια και με τη συμμετοχή ξεχωριστών προσκεκλημένων! Σκηνοθέτης και υπεύθυνος για το περιεχόμενο είναι ο Γιάννης Σαρακατσάνης, ενώ τη δράση υποστηρίζει μια ομάδα έμπειρων συνεργατών στον χώρο της επικοινωνίας της επιστήμης.  

hmg@group1

hmg@group1

CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Related Posts
No Any widget selected for sidebar

Create AccountLog In Your Account