Η ζήτηση για φρουρούς είναι μεγάλη τα τελευταία χρόνια και οι εταιρείες αναλαμβάνουν τα περάσματα στα νερά της Σομαλίας για την ασφαλή διέλευση των πλοίων .

Συνήθως είναι απόστρατοι έφεδροι – καταδρομείς – βατραχάνθρωποι αλλά και άλλων ειδικοτήτων που επιχειρούν καθημερινά ως ένοπλοι φρουροί θαλάσσιας ασφάλειας .

 

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ο Κ. Πέτρος Παπαχριστοδούλου (ΤL) πρώην έφεδρος του πολεμικού μας ναυτικού και μας μίλησε για τις συνθήκες .

Το θέμα των πειρατών απασχολεί πάρα πολλά χρόνια τις πλοιοκτήτριες εταιρίες οι οποίες αναζητούν τρόπους για να αμυνθούν απέναντι στο φαινόμενο που ονομάζεται πειρατεία αλλά να προσθέσουμε και την τρομοκρατία !

Οι Έλληνες φρουροί αποτελούν πλέον την ελίτ των υπηρεσιών αυτών καθώς λόγου κρίσης αναγκάσθηκαν να αλλάξουν επάγγελμα και να βρουν διέξοδο σε άλλον κλάδο .

Ευτυχώς που υπάρχει ακόμα ζήτηση απο τις ελληνικές εταιρείες για τους Ελληνες φρουρούς τα τελευταία χρόνια !!

 

Ο ίδιος όπως μας αφηγείται για πολλά χρόνια διατηρούσε επιχείρηση και ήταν οδηγός σε αγώνες αυτοκινήτων (RALLY ) Lancia Delta HF Integrale .

 

Σήμερα μετά από 7 χρόνια στο χώρο έχει να προσθέσει  ότι η ιδιότητα του φρουρού είναι νόμιμη και δεν έχει να κάνει με μισθοφόρους !! Νόμος 4058/ΦΕΚ 63/Α/22.3.2012

Απαιτείται αυξημένη επαγρύπνηση και υψηλά στάνταρ εκπαίδευσης για όποιον θέλει να ακολουθήσει το επάγγελμα αυτό.

Ηθος / Συνεργασία για την επίτευξη των στόχων!! / Ομαδικότητα για την άριστη διαβίωση όλων !!

Σεβασμός πάνω από όλα στην ανθρώπινη ζωή !! / Ευθύνη / Σοβαρότητα / Συνέπεια !!

 

Αφιερώνεται σε όλους αυτούς που ΤΟΛΜΟΥΝ !!

 

 

NDB reporter 2021
HMG – SMS

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.