Στο μυαλό του κόουτς



Με σχηματισμό 4-4-2 πορεύτηκε ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε την εστία, με τους Ρότα, Κάλενς, Βίντα και Χατζισαφί στην άμυνα. Γιόνσον και Σιμάνσκι επιλέχτηκαν σε κεντρικό ρόλο, με Πινέδα και Ελίασον στα άκρα. Στην επίθεση, ο Αραούχο έπαιξε λίγο πίσω από τον Πόνσε.

Από την άλλη, ο Φατίχ Τερίμ επέλεξε 4-3-3, με τον Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρια και τους Κώτσιρα, Γεντβάι, Ακαϊντίν και Χουάνκαρ στην άμυνα. Τριάδα στο κέντρο έπαιξαν οι Αράο, Τσέριν και Μπακσέτας, με Παλάσιος και Λημνιό στα άκρα και Ιωαννίδη μπροστά.

Το ματς



Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ντέρμπι, με τον Πόνσε να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά στο 6ο λεπτό.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ένα λάθος στη μεσαία γραμμή από πλευράς Παναθηναϊκού έδωσε την ευκαιρία στον Ελίασον να κινηθεί επικίνδυνα έξω από την περιοχή και να σκοράρει με ωραίο σουτ!

Δύο λεπτά αργότερα, οι «κιτρινόμαυροι» άγγιξαν το 3-0 σε απίθανη φάση με τον Πινέδα, ο οποίος έκανε… πάρτι από τα αριστερά και μπήκε στην περιοχή, σουτάροντας στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά της μπάλας, ο Πόνσε έκανε το γυριστό αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε με τη βοήθεια του δοκαριού!

Παρ’ όλα αυτά, το τρίτο γκολ ήρθε για την ΑΕΚ στο 69’, με τον Γκατσίνοβιτς να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Ντραγκόφσκι αλλά τον Ελίασον να παίρνει το… ριμπάουντ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη νίκη της ομάδας του.

Οι ενδεκάδες των ομάδων

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (76’ Μήτογλου), Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (81’ Μάνταλος), Ελίασον (76’ Άμραμπατ), Αραούχο (58’ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (76’ Γκαρσία)

Στον πάγκο: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Λιούμπιτσιτς, Τσούμπερ

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (76’ Βαγιαννίδης), Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (64’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (64’ Βέρμπιτς), Παλάσιος (46’ Βιλένα), Λημνιός (46’ Σπόραρ), Ιωαννίδης

Στον πάγκο: Λοντίγκιν, Ζέκα, Ούγκο, Τζούριτσιτς

Διαιτητής: Ντελαζό
Βοηθοί: Ερβάν, Φιλίπ
4ος: Διαμαντόπουλος
VAR: Καστρό, Ψαρρής

πηγη ΣΠΟΡ ΦΜ

Απάντηση