Τον κατάμεστο ναό γέμισε το φιλόμουσο κοινό της Συμφωνικής Ορχήστρας, το οποίο και επιβεβαίωσε με το χειροκρότημα του, τη δεξιοτεχνική εκτέλεση των έργων από το μουσικό σώμα.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, το σεξτέτο της ορχήστρας ερμήνευσε έργα των A.P.Borodin και J.Sibelius, ενώ στη συνέχεια, το σύνολο της Καμεράτας εκτέλεσε σε Α’Πανελλήνια εκτέλεση το Adagio των Μ.Θεοδωράκη – Η.Γκογκίδη. Σολίστ, Ανδρέας Βιδάλης (βιολοντσέλο). Το πρώτο μέρος έκλεισε με το θρησκευτικό έργο Salve Regina του G.B.Pergolesi, το οποίο και ερμήνευσε με άριστη υφολογική προσέγγιση της περιόδου, η σοπράνο Εύα Καργιοφύλη.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, πρωτοστάτησε το κονσέρτο για φλάουτο του C.Stamitz σε Σολ Μείζονα (op.29), το οποίο εκτέλεσε ο νεαρός και ιδιαίτερα ταλαντούχος, Χρήστος Πηλός. Η αιχμηρή εκτέλεση του κονσέρτου από τον σολίστα, και η πειθαρχημένη συνοδεία της Καμεράτας, απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας υπογράφει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ανδρέας Βιδάλης, ενώ τη Διεύθυνση της Καμεράτας είχε ο φιλοξενούμενος Μαέστρος, Βαγγέλης Σταυρόπουλος.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Σ.Ο.Μ.Θ. Ηλίας Γκογκίδης, μεταξύ άλλων τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των νέων μουσικών, με πολιτική την υποχρέωση να προστατεύουμε, να προασπίσουμε και να στηρίζουμε τα όνειρα νέων ανθρώπων, πράγμα το οποίο και επικύρωσε με τις πράξεις του το Δ.Σ. όπου και με ομόφωνη απόφαση του, δόθηκε στον Χρήστο Πηλό τιμητική πλακέτα, κηρύσσοντας τον Επίτιμο Μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας.

Θερμές ευχαριστίες στην Π.Ε.Ιονίων Νήσων, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, στον Σπύρο Σουέρεφ, στον κ.Μελίδη και κ.Σκορδίλη για το φωτογραφικό υλικό, στον κ.Βρυώνη για την κάλυψη της εκδήλωσης, και στην Ελεάνα Μελίδη για τη παρουσίαση.

Εκ του Δ.Σ.

Σπάτουλας Βασίλης

Απάντηση