Η Δεξιοτεχνία στο Λαϊκό Βιολί στο Πέραν Καφέ Αμάν! 

Η ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΒΙΟΛΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 22.30, το ΠΕΡΑΝ έχει την χαρά να φιλοξενεί ένα από τους σπουδαιότερους σύγχρονους λαϊκούς δεξιοτέχνες στο βιολί – τον Γιώργο Μαρινάκη, σ’ ένα γλέντι με τραγούδια και σκοπούς απ’ όλη την Ελλάδα.

Μαζί του οι :

Παναγιώτης Βέργος στο σαντούρι
Σταυρούλα Δαλιάνη στο τραγούδι,
Ηλίας Μαυρίκης στο λαούτο
και Λάζαρος Ακριβόπουλος στα κρουστά.
συμμετέχει φιλικά ο μερακλής Λέσβιος τραγουδιστής Κώστας Καλδέλης

είσοδος 5 ευρώ
κρατήσεις 2104444030
www.peran.gr

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα και κατάγεται από την Άνω Μεριά Φολεγάνδρου Κυκλάδων. Μυήθηκε στην παραδοσιακή μουσική από τον πατέρα του, παραδοσιακό μουσικό του νησιού, ο οποίος ήταν και ο πρώτος του δάσκαλος στο βιολί. Επίσης μαθήματα βιολιού πήρε από το Γιώργο Μαριολά και διδάχθηκε Βυζαντινή Μουσική από τον Λυκούργο Αγγελόπουλο.

Έχει συμμετάσχει σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παραγωγές, σε ηχογραφήσεις δίσκων, καθώς και σε μεγάλο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Συνεργάστηκε με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, πολιτιστικούς φορείς, μουσικολόγους – ερευνητές, παραδοσιακούς τραγουδιστές, καθώς και σημαντικούς Έλληνες και ξένους μουσικούς, συνθέτες, μαέστρους, και τραγουδιστές.

Έχει διδάξει επί σειρά ετών (1992-1996) στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης και σε μουσικές Σχολές. Από το 1995 διδάσκει βιολί στον τομέα παραδοσιακής μουσικής του Ωδείου «Φίλιππος Νάκας».

Απάντηση