Υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη έκθεση ζωγραφικής που διοργανώνει στη Βιέννη η εικαστικός και ιστορικός τέχνης κα Κωνσταντίνα Φαρμάκη

🎨 Υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 30 Μαΐου η μεγάλη έκθεση ζωγραφικής που διοργανώνει στη Βιέννη η εικαστικός και ιστορικός τέχνης κα Κωνσταντίνα Φαρμάκη, η οποία έλκει την καταγωγή της από τον Καρδαμά Αμαλιάδας.

🎨 Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος με μεγάλη χαρά αποδέχτηκε το αίτημα της κυρίας Φαρμάκη, μέσω του οποίου ο Δήμος Ήλιδας ταξιδεύει νοητά στο κέντρο της Ευρώπης.

🎨 Όπως τόνισε ο κύριος Χριστοδουλόπουλος στην Ελληνίδα εικαστικό, που έχει μοιράσει τη ζωή της ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστρία, εξάγοντας το Ελληνική πολιτισμό στην κεντρική Ευρώπη:

«Αγαπητή κυρία Φαρμάκη,

Μέσω του εικαστικού ταξιδιού που επιμελείστε και διοργανώνετε στο κέντρο της Ευρώπης, την Βιέννη, ο Δήμος Ήλιδας «ταξιδεύει» μαζί σας, διανύοντας μια νοητή πολιτιστική διαδρομή που συμβάλει στην εξωστρέφειά του, αλλά και στην ανάγκη για ανάδειξη του ιστορικού ονόματος της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων που πρεσβεύει, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Στη μεγάλη έκθεση ζωγραφικής που αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί επί Αυστριακού εδάφους, 31 Έλληνες και 7 Ευρωπαίοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν το έργο τους από τις 21 έως τις 30 Μαΐου, υπό την αιγίδα -μεταξύ άλλων- και του Δήμου μας.

Του Δήμου Ήλιδας που θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας, αφού κι εσείς δεν ξεχνάτε τη γενέτειρά σας και βρίσκεστε πάντα δίπλα της, όποτε κι αν σας ζητήθηκε.

Είμαι πεπεισμένος ότι η μεγάλη έκθεση της Βιέννης θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία, όπως συμβαίνει σε όλα τα εικαστικά γεγονότα που διοργανώνετε όλα αυτά τα χρόνια.

Και πάλι σας εύχομαι κάθε επιτυχία από καρδιάς.»

✅ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗ:

➡️ Η Κωνσταντίνα Φαρμάκη είναι ζωγράφος, πτυχιούχος ιστορικός και κριτικός τέχνης του Τμήματος Ιστορίας – Θεωρίας της Τέχνης, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.

➡️ Γεννήθηκε στον Καρδαμά Αμαλιάδας και μεγάλωσε στο Αιγάλεω Αττικής, ενώ ζει και εργάζεται στην Αυστρία. Έχει παρουσιάσει 9 ατομικές εκθέσεις και συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Έργα της βρίσκονται σε προσωπικές συλλογές σε Αυστρία, Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Σαρδηνία, Ολλανδία, Γερμανία, Αμερική και Μαδαγασκάρη.

➡️ Ασχολείται με την αρθρογραφία, την κριτική, την διοργάνωση και παρουσίαση εικαστικών εκθέσεων και Λογοτεχνικών έργων. Έχει πλούσια ακτιβιστική και εθελοντική δράση σε επιστημονικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς με πυρήνα το παιδί.

➡️ Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας Ομίλου Unesco Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Συντονίστρια Αυστρίας των Writers Capital International Foundation. Μέλος Kulturvernetzung NÖ. Καλλιτεχνική συνεργάτης θεάτρου «4 Εποχές – Γιάννης Μόρτζος» της Αθήνας. Ειδική συνεργάτης του Σύγχρονου Μινωικού Μουσείου Ηρακλείου Κρήτης, της Γκαλερί «Art Milos» στην Πλάκα Μήλου και του Πολιτιστικού χώρου „ Free Art Space“ στο Δερβένι Κορινθίας.

• Έχει τιμηθεί για την εθελοντική της δράση και προσφορά από:

• Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία το 1998.

• Επιτροπή Παρaολυμπιακών Αγώνων 2004.

• Επιτροπή Special Olympics 2011 και από πολλούς συλλόγους και φορείς.

➡️ Από τις 22 Δεκεμβρίου 2018 έως τις 6 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποίησε την τέταρτη ατομική της έκθεση ζωγραφικής, στον τόπο καταγωγής της την Αμαλιάδα και συγκεκριμένα στο Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας, υπό τον τίτλο: «Ταξιδεύοντας τον ανθό της ψυχής της».

#ΔήμοςΉλιδας

Απάντηση