Τρία νέα Βιβλία Ιαπωνικής Ποίησης Haiku, Zappai, Senryū του συγγραφέα και ποιητή των Εκδόσεων Writers International Edition ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΝΟΥ

Χθες Σάββατο και ώρα 7.30 μμ. σε μια άκρως ζεστή ατμόσφαιρα στην Ιστορική αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών οι Εκδόσεις Writers International Edition είχαν την ιδιαίτερη χαρά να παρουσιάσουν τα τρία νέα Βιβλία Ιαπωνικής Ποίησης Haiku, Zappai, Senryū του συγγραφέα και ποιητή των Εκδόσεων Writers International Edition ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΝΟΥ.

Την εκδήλωση χαιρέτισε θερμά ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ, Πρόεδρος της ΕΕΛ, Συγγραφέας και Εικαστικός, εκφράζοντας τη χαρά του για τις εκδηλώσεις επιπέδου που προάγουν τον πολιτισμό, μια οδό στην οποία είναι ο ίδιος ολοκληρωτικά και άοκνα ταγμένος.

Τον ευχαριστούμε για τον υπέροχο χαιρετισμό του, καθώς και για την φιλοξενία στην υπέροχη ιστορική αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Το λόγο έλαβαν κατόπιν οι εκλεκτοί ομιλητές του πάνελ. Πρώτος μίλησε ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΚΙΟΥΣΗΣ, Πρέσβης επί τιμή και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνο-Ιαπωνικής Φιλίας, ο οποίος ανέλυσε ιδιαίτερες πτυχές της Ιαπωνικής κουλτούρας, καθότι βαθύς γνώστης της νοοτροπίας του λαού αυτού, έχοντας ζήσει στην Ασιατική Ήπειρο 6 χρόνια στην Κίνα και 3,5 στην Ιαπωνία, προσφέροντάς μας με τη διεισδυτική ματιά του χρήσιμες πληροφορίες που επεξηγούν την ιδιαίτερη τεχνοτροπία της Ιαπωνικής ποίησης.

Ο ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ, Κριτικός Λογοτεχνίας & Τέχνης, Λογοτέχνης, Μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Διεθνούς Οργανισμού Writers Capital Foundation, ανέλυσε την ποίηση του συγγραφέα Χρήστου Σάνου μέσα από την δική του οπτική και εμπειρία του στο λογοτεχνικό χώρο.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η εκπρόσωπος της Writers International Edition ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΟΥΡΑ-ΚΑΒΒΑΔΙΑ, Συγκριτική & Υπολογιστική Γλωσσολόγος–Λογοτέχνης, Γενική Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού Writers Capital Foundation, CEO Academy Language & Translation Centres και Μέλος του ΔΣ World Philosophical Forum Ελλάδας, η οποία έκανε και τις απαγγελίες των ποιημάτων.

Η ομάδα εγχόρδων με συνοδεία πιάνου, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου ΤΑΚΗ ΝΙΚΟΛΗ του Ωδείου Π. Φαλήρου πλαισίωσε μουσικά τη βραδιά με την εκπροσώπηση της Μαίρης Αλεξανδράτου (πιάνο) και του Μιχάλη Νίκολη (βιολί).

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της ΕΕΛ κύριο Κώστα ΚΑΡΟΥΣΟ, τον Εξοχότατο Πρέσβη κύριο Κωνσταντίνο ΚΑΚΙΟΥΣΗ, τον κριτικό λογοτεχνίας κύριο Λεόντιο ΠΕΤΜΕΖΑ, καθώς επίσης και όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένυς στην μοναδική αυτή εκδήλωση.

Ευχαριστούμε επίσης τους Χορηγούς επικοινωνίας Writers Capital International Foundation, Youth WCIF, Academy Language Centres, Hellenic Media Group, Museum Radio Thessaloniki, Writers Edition – The Online Complete Magazine – PeakUp News και Hellas Veg, για την στήριξη.

Preeth Padmanabhan Nambiar

Writers Capital Foundation

Writers International Edition

Writers Academy International

Απάντηση