2ος στον κόσμο ο 17χρονος Μυτιληνιός Γιώργος Κλάβας στο 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραδοσιακό Kung Fu (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Αργυρό Μετάλλιο στο 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραδοσιακό Kung Fu, που διεξάγεται στην Κίνα κατέκτησε σήμερα ο 17χρονος Μυτιληνιός αθλητής Γιώργος Κλάβας
.
Την Ελληνική Ομοσπονδία εκπροσωπούν ο προπονητής- αθλητής Δημήτρης Τσολακίδης που και εκείνος κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο, και ο Μυτιληνιός αθλητής .

Το 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραδοσιακό Kung Fu που λαμβάνει χώρα στην πόλη Emeishan της Κίνας γίνεται κάθε δύο χρόνια στην Άπω Ανατολή, με τη συμμετοχή χιλιάδων αθλητών. Φέτος πήραν μέρος περίπου 4.000 αθλητές από 36 χώρες.

Ο Γιώργος Κλάβας, με προπονητή τον Γιώργο Βατζάκα από την Ακαδημία Kung Fu Βορείου Αιγαίου, πριν από λίγους μήνες κατέκτησε και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γεωργία το χάλκινο μετάλλιο στα «όπλα» ενώ σήμερα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία «Χου Γκαρ».Αν και από μια επαρχιακή πόλη, ο νεαρός αθλητής χάρη στην αγάπη του για το άθλημα και τη σκληρή δουλειά με τη βοήθεια των γονιών και του δασκάλου του , κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή στην τέχνη του Κουνγκ Φου που διδάσκει τις αξίες της άμιλλας, της ομαδικότητας, του σεβασμού, της πειθαρχίας και της αυτοσυγκέντρωσης. Η ελληνική αποστολή επιστρέφει την Τετάρτη στην Ελλάδα.

Έπειτα από αρκετούς μήνες προετοιμασίας και σκληρής προσπάθειας, ο Γεώργιος Κλάβας, κάτοχος μαύρης ζώνης και ενεργός αθλητής της Ακαδημίας, κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα από μία κατηγορία 19 αθλητών. Με την τελική του βαθμολογία να αγγίζει το 8.92 , ο 17χρονος αθλητής δεν κατάφερε μόνο να ανέβει στο 2ο βάθρο και να φορέσει το ασημένιο μετάλλιο, αλλά και να κάνει περήφανους όλους τους απανταχού Έλληνες, καθώς και το νησί του.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι οικονομικές δυσκολίες που ανάγκασαν τους αθλητές να ταξιδεψουν χωρίς το προπονητή τους, δεν αποτέλεσαν σοβαρό εμπόδιο, αφού ο Γιώργος πανηγύρισε παρέα με τη γαλανόλευκη, τη διάκρισή του. Ακόμη, πηγή της επιτυχίας του ήταν η βοήθεια και στήριξη που έλαβε από τους γονείς του για το υπερπόντιο αυτό ταξίδι, η σκληρή δουλειά που κατεβαλε ο Δάσκαλος και προπονητής του Γεώργιος Βατζάκας, καθώς και η στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσου Κουνγκ Φου για να εκπροσωπηθεί η ελληνική αποστολή.

Η Ακαδημία Κουνγκ Φου Βορείου Αιγαίου με τη σειρά της, συγχαίρει τον αθλητή της για τη σημαντική διάκρισή του και είναι περήφανη που εκπροσώπευσε επάξια την Ακαδημία και την Ελληνική Ομοσπονδία σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

πηγη..lesvospost.com

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.