13 μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,7 ρίχτερ που έπληξε τη Σάμο και κόστισε τη ζωή σε δύο νεαρά παιδιά, το νησί ακόμα μετρά τις πληγές του. Με τους μετασεισμούς να συνεχίζονται ακόμα και σήμερα – το πρωί μάλιστα σημειώθηκε σεισμός 4,2 ρίχτερ – οι κάτοικοι εξακολουθούν να ζουν υπό καθεστώς φόβου, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν χάσει τα σπίτια τους.

Οι εθελοντές της

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Σάμου – Hellenic Rescue Team of Samos

από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν τους κατοίκους και την προσπάθεια των τοπικών αρχών, με παρουσία όπου υπήρχε ανάγκη για βοήθεια. Χθες, μετά από απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, συμμετείχαν, μαζί με την ΕΛ.ΑΣ, την Π.Υ., την Πολιτική Προστασία του Δήμου και τους εθελοντές πυροσβέστες της Χώρας, στην επιχείρηση οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών σε τμήματα των κοινοτήτων Χώρας και Πύργου, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα μετέφεραν, σε συνεργασία με τοπική μεταφορική και τεχνική εταιρεία, ανθρωπιστική βοήθεια στα χωριά Κοντέϊκα και Λέκκα, που χτυπήθηκαν άσχημα από τον μεγάλο σεισμό.

Στις 7 Νοεμβρίου εθελοντές του παραρτήματος ανέλαβαν, μαζί με τους καταδρομείς του 4ου ΕΤΕΘ, το δύσκολο έργο της αποκαθήλωσης και της μεταφοράς των ιερών κειμηλίων του ναού Οσίας Ματρώνης στο Καρλόβασι, μεγάλο μέρος του οποίου υπέστη ζημιές από το χτύπημα του Εγκέλαδου. Όλα τα κειμήλια και οι εικόνες φυλάχτηκαν ασφαλώς, περιμένοντας την μέρα που θα επιστρέψουν ξανά στη θέση τους.
Η προσπάθεια των εθελοντών της ΕΟΔ στο νησί συνεχίζεται καθημερινά!
hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.