«Υγεία, διατροφή και ευρωστία του σύγχρονου πυροσβέστη»

Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο κεντρικό κτήριο του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. εσπερίδα με θέμα«Υγεία, διατροφή και ευρωστία του σύγχρονου πυροσβέστη», που συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΠΑΥΠΣ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, με αφορμή την ανακήρυξη του 2018 ως «Έτους ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του προσωπικού του Π.Σ. για την πρόληψη του επαγγελματικού Καρκίνου των Πυροσβεστών». 

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΠΑΥΠΣ επισήμανε ότι ο πυροσβέστης πρέπει να πάψει να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία ως αναλώσιμος ενώ χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι εν έτει 2018 το Πυροσβεστικό Σώμα είναι ουραγός στη θεσμοθέτηση πλαισίου Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και στη μέριμνα για τακτική ιατρική παρακολούθηση του προσωπικού του. 

Στις εισηγήσεις που ακολούθησαν αναλύθηκαν από τον Κοσμήτορα των ΤΕΦΑΑ, Καθηγητή Εργοφυσιολογίας κ. Γελαδά οι  κίνδυνοι θερμικής εξάντλησης και θερμικών κακώσεων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πυροσβέστες καθώς και οι πιθανές αιτίες επαγγελματικών ασθενειών και οι τρόποι πρόληψης έναντι αυτών, όπως διατυπώθηκαν από τον Ιατρό Εργασίας κ. Δρίβα. Στην κατάμεστη αίθουσα του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. δόθηκαν στους πυροσβέστες συμβουλές και κατευθύνσεις υιοθέτησης ορθών διατροφικών συνηθειών και σύμφωνου με τις απαιτήσεις του επαγγέλματος τρόπου ζωής  από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων Δρ. κ. Ρίσβα, ενώ παρουσιάστηκε και η ενδεικνυόμενη μεθοδολογία αξιολόγησης της φυσικής κατάστασης αυτών. 

Ο Πρόεδρος της ΕΠΑΥΠΣ Αντώνης Κούκουζας

Διαβαστε περισσοτερα εδω

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.