ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ :

Το Φορτηγάκι της Αγάπης

Το Φορτηγάκι της Αγάπης

Το Φορτηγάκι της Αγάπης

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία θεάτρου ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ, παρουσιάζει μία διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά, με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια, υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για ακόμη μία φορά την Κυριακή 08/03/20 στις 12:00 στον πολυχώρο τέχνης Galerie Δημιουργών στην Κηφισιά, αλλά μπορεί να επισκεφθεί και τον χώρο του σχολείου σας.

Πρόκειται για “Το Φορτηγάκι της Αγάπης” του Χάρη Γεωργιάδη, μία παράσταση που βασίζεται στην ενεργή συμμετοχή των παιδιών, τα οποία μαζί με τους ηθοποιούς, παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν και βοηθούν στην εξέλιξη της δράσης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η ιστορία μας, μιλάει για ένα φορτηγάκι που ήθελε να αλλάξει και να γίνει τρένο! Για να μοιάσεις στο τρένα, με την βοήθεια των παιδιών, βρίσκει σαν μόνη λύση να κάνει ό,τι κάνουν κι αυτά. Ξεκινάει λοιπόν, να κάνει μεγάλα ταξίδια σε όλο τον κόσμο, για να βρει το δρόμο προς το όνειρό του. Στο δρόμο του, συναντά όλα τα αρνητικά συναισθήματα και τα κάνει επιβάτες του! Το αβάσταχτο φορτίο τους όμως, εμποδίζει το φορτηγάκι να φτάσει στο στόχο του. Θα καταφέρει άραγε να γίνει τρένο;

Το μικρό φορτηγάκι, με την απλότητα, την αθωότητα, την αισιοδοξία και την καλόκαρδη στάση του απέναντι σε κάθε πιθανή περιπέτεια και κακουχία που συναντά, καταφέρνει να συμπαρασύρει τα παιδιά-θεατές, σε ένα μοναδικό ταξίδι χαράς, γνώσης και παιχνιδιού.

Το θέμα που πραγματεύεται το έργο μας, είναι η διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων και πώς αυτά μεταστρέφονται σε θετικά, με την καταλυτική παρουσία και δράση της Αγάπης!

 

Το Φορτηγάκι της Αγάπης, απευθύνεται σε παιδιά από 2 ετών έως και 12, καθώς τους μιλάει για όλα τα αρνητικά συνθήματα, που μας απομακρύνουν από τα όνειρά μας και για το λυτρωτικό συναίσθημα της Αγάπης. Περιέχει μαθήματα οδικής συμπεριφοράς για πεζούς και θεατρικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους. Στο τέλος της παράστασης, οι ηθοποιοί μοιράζουν στα παιδιά το σκίτσο του έργου, για να χρωματίσουν το δικό τους Φορτηγάκι της Αγάπης.

Οι έμπειροι συντελεστές μας, μεταφέρουν με ευαισθησία και αμεσότητα τα νοήματα του έργου και παράλληλα ψυχαγωγούν τους μικρούς μας θεατές. Άλλωστε το παιδί, για να έχει ψυχική και σωματική ισορροπία, είναι απαραίτητο να καλύψει τις βιολογικές και ψυχολογικές του ανάγκες για χαρά, κίνηση και έκφραση. Τα συναισθήματα που νιώθει κατά την ψυχαγωγία, οδηγούν στην απόκτηση αυτοπεποίθησης, αυτογνωσίας, αισιοδοξίας και πνεύματος συνεργασίας.

 

Συντελεστές

Έργο:                                                                     «Το Φορτηγάκι της Αγάπης»

Παραμύθι:                                                             Μάγια Ντελέζου

Θεατρικό κείμενο – Στίχοι – Σκηνοθεσία:       Χάρης Γεωργιάδης

Μουσική:                                                              Γιώργος Κωνσταντινίδης

Σκηνικά – Κοστούμια:                                        Γιώργος Ανδριτσόγιαννος

Παίζουν:                                                                Χάρης Γεωργιάδης

                                                                               Μάγια Ντελέζου

                                                                               Κατερίνα Καλουμένου

 

Διάρκεια παράστασης: 60-70 λεπτά

Γενική είσοδος: 7 ευρώ

Galerie Δημιουργών, Χελιδονούς 28, Κηφισιά.

 

Τα σχολεία που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση, θα πρέπει να επικοινωνούν στο 6973070329 & diathesitexnis@gmail.com, έτσι ώστε να κλείνουν ημερομηνίες, ποια μέρα και ώρα επιθυμούν.

Το κόστος συμμετοχής για το κάθε παιδί είναι 6€ στον πολυχώρο Galerie Δημιουργών, με ελάχιστο αριθμών παιδιών 40.

Το Φορτηγάκι της Αγάπης έρχεται και κοντά σας με 7€ το άτομο.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε σε μία δημιουργική συνεργασία.

 

Για την εταιρεία

ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ,

με εκτίμηση

Χάρης Γεωργιάδης

hmg@group1

hmg@group1

CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Related Posts

Create AccountLog In Your Account