Η Περιπατητική Φιλοσοφική Σχολή «Στα Μονοπάτια των Ανθρώπων» του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ εκμεταλλευόμενη ένα ιδιαίτερο φυσικό φαινόμενο, τη μεγαλύτερη ολική έκλειψη σελήνης (Ματωμένο Φεγγάρι), που συμβαίνει άπαξ στην εκατονταετία, οργάνωσε φιλοσοφική συνάντηση στο λόφο Νυμφών στο Αστεροσκοπείο Αθηνών και την Πνύκα, την Παρασκευή, 27/7/2018 , ως μια ευκαιρία παρατήρησης του φυσικού φαινομένου σε ένα από τα ομορφότερα φυσικά μπαλκόνια των Αθηνών, με ταυτόχρονη συζήτηση και παρουσίαση, κατά τη διάρκεια της ημέρας και της αναμονής, των πλέον σημαντικών τμημάτων της τραγωδίας του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης»!

Η Ανθρωπότητα ως ένας Τιτάνιος Δεσμώτης στους βράχους του υλισμού, σε μια αέναη πορεία προς την Πυρφόρο αποδέσμευση και ελευθέρωσή της!

13346987_233885716993909_7280101337047064712_n1

Ένα θέμα και μία κοσμική συνθήκη με στοιχεία δραματικότητας και εν μέρει προφητικής τραγικότητας συνδυαζόμενα με τα γεγονότα, που επακολούθησαν τις καταστροφικές και άκρως φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και την Ραφήνα!

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο χώρο του Αστεροσκοπείου, στο Θησείο και η συζήτηση έλαβε χώρα στο Βωμό του Αγοραίου Διός», του Προστάτη των Αγορητών (Ρητόρων) στην Πνύκα, το Κοινοβούλιο της Αρχαίας Αθήνας, απέναντι από την Ακρόπολη .

 

Η εκδήλωσή μας σημαδεύτηκε κυριολεκτικά εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών της Δευτέρας, που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας και δοκιμάζουν τις αντοχές χιλιάδων άλλων, αλλά και τον ανθρωπισμό και το πνευματικό επίπεδο όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά και του Κόσμου ως σύνολο! Κυριολεκτικά λοιπόν «Ματωμένο το Φεγγάρι» ξεπρόβαλε για να μας μεταφέρει τα μηνύματά του! Κι εμείς τα λάβαμε και τα αναλύσαμε συνδυάζοντάς τα με την εσωτερική αποκωδικοποίηση της έννοιας της έκλειψης σελήνης κατά τη συζυγία σελήνης, γης και ηλίου …

αρχείο λήψης

Προβληματιστήκαμε ασφαλώς για το αν θα ήταν σκόπιμο και πρέπον να την αναβάλλουμε μετά την εθνική τραγωδία, αλλά αποφασίσαμε να την πραγματοποιήσουμε, ως μια ευκαιρία αντίστασης στις αρνητικές δυνάμεις του θανάτου, ανάδειξης της ελπίδας μέσα από την πηγαία αλληλεγγύη και ομαδικής προσευχής για τους απελθόντες για τους ουράνιους λειμώνες συνανθρώπους μας!

37768539_10217705845424580_3462901409140178944_n

Η ομάδα του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ εμπλουτίστηκε προς μεγάλη χαρά μας από φίλους μας από την Αυστρία, τη Γαλλία, την Αγγλία και την Κύπρο και έτσι η συζήτηση «διεθνοποιήθηκε» προς μεγάλη χαρά του πνεύματος του Προμηθέα και του Αισχύλου, τα μηνύματα των οποίων απέκτησαν πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια και προκάλεσαν ενθουσιασμό σε όλους μας τους φίλους, ενώ την παρακολούθησαν ως αργά τα μεσάνυχτα και πολλοί εκ των «εραστών» της πανέμορφης θερινής νύχτας με θέα στη φωτισμένη και πάντα λαμπερή Ακρόπολη.

Τα μηνύματα πολλά, σπουδαία και αφυπνιστικά, ενώ η συζήτηση, που επακολούθησε, ειδικά γύρω από το ερώτημα του «πώς μπορεί κανείς να διατηρεί την ψυχοπνευματική του ελευθερία, παρά τις δεσμεύσεις, που μπορεί να προκύπτουν από το εξωτερικό του περιβάλλον»,  διατήρησε τη ζωντάνια της ως αργά το βράδυ. Υπήρξε μία πραγματικά μοναδική συνάντηση του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, τέτοια που είναι αδύνατο να επαναληφθεί, όπως καλώς γνωρίζουν όσοι μας παρακολουθούν…

 

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.