Ανταποκρίτρια Για  το Hellenic Media Group

Σάγια Τσαουσίδου

Δημοσιογράφος
Ένωση Ευρωπαίων ΔημοσιογράφωνΔιεθνής Αντιπρόεδρος 
Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων-Ελληνικό Τμήμα, Πρόεδρος

Μεγάλος αριθμός στελεχών της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων, θα συμμετέχουν στη βραδιά που θα αναδείξει τις βιώσιμες, ως προς την αστική κινητικότητα, ελληνικές πόλεις, ενώ δήμαρχοι, των οποίων οι πόλεις έχουν συμμετάσχει με επιτυχία στην εκστρατεία, θα αναδείξουν τις καλές πρακτικές.

Τα βραβεία που θα δοθούν βασίζονται στην επιτυχημένη κατάταξη των ελληνικών συμμετοχών, από την ευρωπαϊκή επιτροπή, της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Από την πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας κεντρικό χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υφυπουργός κος Γιώργος Δημαράς, ενώ θα παρευρεθούν ο Υπουργός κος Γιώργος Σταθάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός κος Σωκράτης Φάμελλος. Η δυναμική που έχει αναπτυχθεί στη χώρα μας, γύρω από την «ομπρέλα» της βιώσιμης κινητικότητας, με δράσεις και έργα στην κατεύθυνση της αειφορίας, της καινοτομίας, της τεχνολογικής επανάστασης και της κλιματικής αλλαγής έχει αναγνωριστεί σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Ήδη έχουν αρχίσει να επιβραβεύονται τα πρώτα αποτελέσματα καθώς οι ελληνικοί δήμοι έχουν αναδειχθεί σε κορυφαίους συμμετέχοντες.

Την περσινή χρονιά η Ηγουμενίτσα κατέκτησε το 1ο ευρωπαϊκό βραβείο στην κατηγορία των μικρών πόλεων και φέτος η Καρδίτσα βρέθηκε στην κορυφή, στην τελική τριάδα των φιναλίστ της ίδιας κατηγορίας, σε μια εκστρατεία που συμμετείχαν περίπου 2.800 ευρωπαϊκές πόλεις! Η ίδια η Ευρωπαία Επίτροπος Violeta Bulc αναφέρθηκε στις σπουδαίες ελληνικές συμμετοχές και στην «Καρδίτσα που έκλεψε τις καρδιές μας με τις προσπάθειές της να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών της».

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποτελεί βασικό αρωγό και υποστηρικτή αυτής της δυναμικής. Σε εθνικό επίπεδο έχει θέσει, ως βασικό του στόχο, την προώθηση της Βιώσιμης Κινητικότητας, η οποία αποτελεί κινητήριο μοχλό για τη συνεκτική βιώσιμη αστική ανάπτυξη, την άνθηση της οικονομίας και την ανάκαμψη γειτονιών που είναι «μη εύκολα προσπελάσιμες».

Παράλληλα, βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υποστηρίζοντας σημαντικές προσπάθειες που γίνονται προς πόλεις βιώσιμες, προσαρμοστικές, φιλικές στο περιβάλλον και τον πολίτη, ασφαλείς, με κοινωνική συνοχή. Με την Τελετή Βράβευσης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Πράσινο Ταμείο και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης σκοπεύουν να αποδώσουν τα εύσημα και τις ευχαριστίες τους σε όλους τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που, με τις δράσεις που οργάνωσαν και τα μόνιμα μέτρα που προώθησαν, έφεραν την Ελλάδα σε μία από τις υψηλότερες θέσεις στην εκστρατεία.

Ταυτόχρονα, η εκδήλωση θα αποτελέσει την αφορμή για να αποτιμηθούν τα αποτελέσματα και οι προσδοκίες των δήμων, να γίνει ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών, καθώς και να παρουσιαστεί ο σχετικός προγραμματισμός του ΥΠΕ

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.