Η ετήσια κοπή της πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώοων, την 24η Φεβρουαρίου 2019, ανήμερα της κήρυξης της Ελληνικής επανάστασης στο Ιάσιο της Μολδοβλαχίας από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, με συνάντηση εκατοντάδων αδελφών και φίλων! Ιερός ο σκοπός τότε, όπως και σήμερα! Ιερός Λόχος τότε, Έλληνες Βατραχάνθρωποι σήμερα, πάντα αφοσιωμένοι κι ενεργοί στην υπεράσπιση των πανανθρώπινων αξιών, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αρετής!

Η φετινή συνάντηση έλαβε χώρα στα πανέμορφα Ιωάννινα, μέσα στο εορταστικό τριήμερο της επετείου απελευθέρωσή τους από τους ανυπότακτους και ανένδοτους αυτούς πατριώτες προγόνους μας, στη θυσία των οποίων, κατά τη διάρκεια του Α’ Βαλκανικού Πολέμου του 1912-1913, οφείλουμε την απελευθέρωση κι αυτού του Ιερού κομματιού της πατρώας Γης.

Η Άπειρος Χώρα (Απειρώταν) ως ονομαζόταν η Ήπειρος στη δωρική διάλεκτο πήρε τη θέση της στην ελεύθερη Ελληνική πατρίδα, έστω και μερικώς, αφού εκτός έμεινε το βόρειο κομμάτι της, ελέω πιέσεων κι εκβιασμών των πάντα παρουσών αλλότριων ισχυρών δυνάμεων, που επαναλαμβανόμενη ροκανίζουν τα Ελληνικά δίκαια εις όφελος όσων θεωρούν δικά τους… Φτιάχνοντας έτσι το βαλκανικό χαοτικό συνονθύλευμα, που ναρκοθετεί ακατάπαυστα έκτοτε την ειρήνη κι ευημερία των λαών.

Μεγάλη η συγκίνηση από το σμίξιμο παλαιών και νέων Υποβρύχιων Καταστροφέων, καθώς οι δεσμοί της στρατιωτικής εκπαίδευσης είναι γνωστό ότι είναι ακατάλυτοι! Παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του Σεβ Αλέξανδρο Παλατιανό το πολύπλευρο έργο του Συνδέσμου κι οι στρατηγικές συνεργασίες μας με την Πολιτική Προστασία, το Ινστιτούτο Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών, το Ίδρυμα Νιάρχου και την Axion Hellas, βραβεύτηκαν παλιοί ΟΥΚ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν τηλεφωνικά ο αντιναύαρχος και πρώην Αρχηγός Στόλου Γιάννης Παυλόπουλος και ο επί 25 χρόνια πρόεδρος του Σεβ Δημήτρης Κανελλόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, εκπρόσωπος της Μητροπόλεως και της Μεραρχίας. Στη συνέχεια ο Δικηγόρος και Αντιπρόεδρος του Σεβ Κυριάκος Κόκκινος παρουσίασε το πνευματικό και εθνικό περιεχόμενο της εκδήλωσης, συνδέοντάς την με την επέτειο απελευθέρωση της Απείρου Χώρας των Ελλήνων, του ιερού τόπου των Σελλών της Δωδώνης. Στη συνέχεια παρουσίασε τον κύριο ομιλητή, τον εκλεκτό καθηγητή Φυσικής και Φιλοσοφίας Γεώργιο Παύλο, τον πατριώτη και πολύτεκνο επιστήμονα, που έχει αφιερωθεί ως νέος πατρο Κοσμάς στην αναγέννηση του Ελληνισμού, του οποίου ο λόγος καθήλωσε, συγκίνησε και ενδυνάμωσε όλους του παρευρισκομένους! Μεγάλες ευχαριστίες οφείλουμε στους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Olympic, οικογένεια Σιούτη, που μας παρείχαν δωρεάν την αίθουσα και μας αγκάλιασαν με τόση θέρμη.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τη Λέσχη Αξιωματικών, όπου γευματίσαμε και απολαύσαμε την έκθεση υλικού από τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο και την απελευθέρωση της Ηπείρου από τους λησμονημένους από τις ενδοτικές ελίτ της πατρίδας μας ήρωες του γένους! Τα δίκτυα των αληθών Ελλήνων κι ενεργών πνευματικών Ανθρώπων απλώνονται σε όλο το εύρος της Ελλάδας κι ήδη και εκτός συνόρων. Ορθώνουμε ανάστημα και πράττουμε το καθήκον μας, ως και τότε οι σεπτοί μας πατέρες! Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο αλλά “Α δει”!!!

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.