ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :

”Θα έπρεπε να ντρέπεστε «Κύριοι»

Όταν πριν 2 χρόνια ανέλαβα την διοργάνωση του 18ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Πολεμικών τεχνών, γνώριζα καλά πως αρκετοί θα ενοχληθούν και πως κάποιοι εξ αυτών θα προσπαθήσουν να πλήξουν το κύρος αυτής της μεγαλειώδης διοργάνωσης. Όμως ειλικρινά δεν περίμενα έναν τόσο ανελέητο πόλεμο και τόσο εμετικές και άνανδρες συμπεριφορές.

Όλα τα θεμιτά (?) αλλά κυρίως τα αθέμιτα μέσα χρησιμοποιήθηκαν εναντίον των εκδηλώσεων του Παγκόσμιου συνεδρίου.

Δεν είναι μόνο ότι έστειλαν την Αστυνομία την Παρασκευή με ψευδή καταγγελία ότι διοργανώνουμε αγώνες και με εντολή να πράξει τα δέοντα -ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ-, και την ΑΑΔΕ το Σάββατο για να μας ελέγξει για φορολογικές και άλλες παραβάσεις και να βεβαιώσει τα υψηλότερα πρόστιμα -ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ-, δεν είναι ότι κοινοποίησαν σε Επιθεώρηση Εργασίας, σε ΙΚΑ και σε κάθε άλλη δημόσια “σχετική” υπηρεσία να διαπιστώσει μη τυχόν και πράττουμε τις μέγιστες παρανομίες -ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ-, αλλά προχώρησαν και σε άλλες μεθόδους που αναδεικνύουν περίτρανα την μικρότητα του μεγέθους των “αντρών” και την αισχρότητα του χαρακτήρα ορισμένων.

Αρχικά κατηγόρησαν με ανήθικο τρόπο, και σε προσωπικό επίπεδο, τόσο εμένα όσο και τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, προσπαθώντας να κάνουν συνεργεία να μην συνεργαστούν μαζί μας -ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ-, ενώ στην συνέχεια εκφόβισαν συλλόγους πως θα τους διαγράψουν αν συμμετάσχουν -ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ- και πολλά πολλά ακόμα!
Ηταν τέτοιο το μένος τους, που ακόμα και τις αιγίδες που δικαίως και εντελώς αξιοκρατικά είχαμε πάρει ως διοργάνωση, θέλησαν να πετύχουν την ανάκλησή τους -το κατάφεραν σε δύο από τις συνολικά 7 αιγίδες-, αλλά και να ακυρώσουν ακόμα και τις χορηγίες επικοινωνίας -το επέτυχαν σε μια από τις 9 χορηγίες-.

Τέτοια ανθρωπάκια, κρύβονται πίσω από θεσμούς και θέσεις, χρησιμοποιώντας τόσο αχρεία και ανέντιμα μέσα και ακολουθώντας μια εντελώς εχθρική συμπεριφορά προς τις πολεμικές τέχνες, αναδεικνύοντας περίτρανα τον κομπλεξισμό, τη μισαλλοδοξία και την παροιμιώδη μικρότητά τους.

kossivakis999

Τέτοια αχρεία ανθρωπάρια, το μόνο που επιθυμούν είναι η προστασία του μικρού ή μεγαλύτερου «μαγαζιού» τους, και η προσπάθεια συγκάλυψης της γύμνιας τους σε σχέση με την ποιότητα και την ουσιαστική προαγωγή του χώρου.

Δεν έλαβαν υπόψη τους, ούτε τον παγκόσμιο χαρακτήρα της διοργάνωσης, ούτε και την διαφήμιση της Ελλάδας σε τόσα πολλά κράτη, αλλά και τα έσοδα που αποκόμισε η χώρα μας από τη παραμονή πλέον των 800 ανθρώπων από 4 έως 16 ημέρες και όσα ξόδεψαν σε ξενοδοχεία, φαγητά, μετακινήσεις, ψώνια, εκδρομές, κρουαζιέρες κλπ.

Δεν λογάριασαν ότι ανάμεσα στους 68 εισηγητές, ήταν ονόματα θρύλοι και δάσκαλοι με τεράστια καριέρα, όπως ο 23 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του Kick Boxing Jean Yves Theriault, ο Grand Master Ky Tu Dang παγκόσμιος και 7 φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο Taekwondo, o 15 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Kick Boxing Darrel Henegan, o παγκόσμιος πρωταθλητής UFC Carlos Newton, oι Ηanshi John Therien, Alain Sailly, Cezar Borkowski και τόσοι ακόμα… Ότι ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν μέλη εθνικών ομάδων και πρωταθλητές Κarate, Ju Jitsu, Kick Boxing κ.α στις χώρες τους, αλλά κυρίως άνθρωποι κάθε ηλικίας, από 4 έως 85 ετών, που αγαπούν τις πολεμικές τέχνες!

Αδιαφόρησαν για τους σπουδαίους Ελληνες Εκπαιδευτές που έλαβαν μέρος με τις ομάδες τους στο Διεθνές Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών, προβάλλοντας τις τέχνες τους (Κarate, Judo, Kung Fu, Taekwondo, Kick Boxing, Hapkido, Aikido, BJJ, Kenpo…) στο κοινό αλλά και στην τηελόραση. Πάντα τους νικά η μακάρια αδιαφορία τους για το εν γένει καλό του χώρου! Πάντα υπερέχει αυτός ο βλακώδης υπέρμετρος εγωισμός και η αλαφρόμυαλη ζήλια για την κατσίκα του γείτονα!

Ενας και μοναδικός ο σκοπός τους. Να μην πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Συνέδριο ή να πληγεί ανεπανόρθωτα!

“κύριοι” χάσατε. Ο υγιής χώρος των πολεμικών τεχνών, σας κατατρόπωσε πανηγυρικά, και θα συνεχίζετε να χάνετε αν δεν αλλάξετε μυαλά ή έως να αποσυρθείτε οριστικά στα σκονισμένα χρονοντούλαπα άλλων εποχών. Εκεί που πραγματικά ανήκετε.

Οι πολεμικές τέχνες, ούτε ήταν, ούτε είναι, ούτε ποτέ θα γίνουν τσιφλίκι σας.

Υ.Γ Αξίζει να αναφέρω, χωρίς δυστυχώς να μπορώ να αποδείξω, πως στελέχη Ομοσπονδιών συνεδρίασαν με θέμα, την εύρεση τρόπων μη διεξαγωγής του Παγκόσμιου Συνεδρίου (!), πως από πολιτικά γραφεία έγιναν τηλεφωνήματα προς επίσημους καλεσμένους ώστε να μην παρευρεθούν (!) κλπ κλπ κλπ κλπ.

Η απόλυτη κατάντια!

Kαι βέβαια, εντελώς “τυχαία” σχεδόν όλες οι ομοσπονδίες είχαν αγώνες ή εκδηλώσεις το συγκεκριμένο διήμερο.

Master Μιχάλης Κοσσυβάκης
Πρόεδρος Οργανωτικής επιτροπής 18ου Παγκόσμιου Συνεδρίου
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαίδευσης Τεχνών Αυτοάμυνας – ΠΟΕΤΑ
Αντιπρόσωπος της WKF σε Βαλκάνια και Κύπρο
Εκπαιδευτής άοπλης και ένοπλης μάχης – Διεθνής εισηγητής”

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.