1.Πείτε μας κάποια λόγια για εσάς. Πως δημιουργήθηκε το συγκρότημα;

Πριν από 10 χρόνια, σαν οπαδοί της Φινλανδικής gothic-rock σκηνής είχαμε πολλά κοινά ακούσματα με τον ‘Αγγελο(τον οποίo γνώρισα μέσω του fan club Charon) και αφού συζητήσαμε, συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε τους In Vein με σκοπό να γράφουμε δικά μας κομμάτια.

2.Πως νοιώθετε για την μέχρι σήμερα πορεία σας;

Αρκετά ευχαριστημένοι, αν και θα μπορούσαν ήδη να είχαν γίνει πολλά πράγματα αλλά κάποιες καταστάσεις μας κράτησαν πίσω…Αλλάξαμε κάποια μέλη, συνεργαστήκαμε με άτομα που τελικά δεν τήρησαν αυτά που μας είχαν υποσχεθεί, αλλάξαμε στούντιο ηχογραφήσεων και γενικότερα έτυχαν διάφορα που μας δυσκόλεψαν…Αλλά όπως και να έχει, είμαστε αποφασισμένοι με το που βγει ο δίσκος, να δώσουμε πολύ μεγαλύτερη βάση στην μπάντα όπως και στις πρόβες προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για τα επερχόμενα live.

3.Έχετε συνεργαστεί επί σκηνής με μεγάλα ονόματα του χώρου, ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;

 

Όλα τα ονόματα με τα οποία έχουμε συνεργαστεί ως τώρα ήταν αξιόλογα! Νομίζω όμως ότι το live μας στο dada με τους Elusive ήταν από τα πιο ξεχωριστά! Δυστυχώς ο θάνατος του τραγουδιστή τους είχε σαν αποτέλεσμα να διαλυθούν, όπως ήταν και αναμενόμενο! Ιστορικό συγκρότημα αν και πιστεύω ότι δυστυχώς δεν είχαν την αναγνώριση που τους άξιζε!

4.O αγγλικός στίχος είναι και ένα από τα διαβατήριά σας για να ακουστείτε «παραέξω»;

Τι παίζει για σας έξω από τα σύνορά μας;

Καλός η κακώς πιστεύω ότι ο αγγλικός στίχος ταιριάζει περισσότερο στο συγκεκριμένο είδος και νομίζω ότι είναι και πιο εύκολο να τον συνδυάσεις με την μουσική που παίζουμε! Φυσικά ένας λόγος που έχουμε αγγλικό στίχο, είναι και για να διευρύνουμε το κοινό που θα ήθελε να μας ακούσει μιας και λίγο-πολύ όλοι μιλούν αγγλικά! Ως τώρα μας έχει γίνει πρόταση να παίξουμε στην Γερμανία, την Αυστρία και την Ρωσία! Αλλά δυστυχώς δεν μπορούσαμε να πάμε τόσο μακριά για μεμονωμένα live, αν μπορούσαμε να κάνουμε ένα tour συνδυάζοντας πολλές χώρες θα ήταν πιο εύκολο και πιο οικονομικό!

5.Θέλετε να μου πείτε τον πιο αγαπημένο σας στίχο που έχετε γράψει;

Τίτλος κομματιού Heartblades:

”In your face I see my life tormented

By an angel fallen long ago from grace

In your hands colder than death A private hell awaits

Set my life now on flames,so my empty soul can rest”

6.Πώς σας ήλθε στο νου το όνομα της μπάντας; Είναι κάτι συμβολικό για σας;

In vain σημαίνει ‘μάταια’. Γράφοντάς το ”In Vein” ακούγεται το ίδιο αλλά ας πούμε ότι σημαίνει ‘ενδοφλέβια’. Είναι ένα λογοπαίγνιο που μου άρεσε και έχει και την σημασία του! Θεωρώ ότι η μουσική μας βγάζει ένα συναίσθημα το οποίο περνάει ενδοφλέβια/άμεσα στον ακροατή!

7.Έχετε μια ιδιαίτερη σχέση με το κοινό σας. Ποιο νομίζετε ότι ήταν το συστατικό που ζύμωσε αυτή τη σχέση;

Πολύς κόσμος που έρχεται στα live μας είναι είτε οπαδός της Φινλανδικής σκηνής, είτε του ευρύτερου ‘gothic’ χώρου! Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε το συναίσθημα του gothic rock ήχου και την μελαγχολία, με την gothic αισθητική και ανάλογο στίχο! Κάθε κομμάτι είναι ξεχωριστό και πάντα προσπαθούμε να έχει κάτι χαρακτηριστικό! Το περίεργο είναι ότι ειδικά τον τελευταίο καιρό έχουμε ακούσει πολύ θετικά σχόλια από άτομα εκτός του χώρου! Ανθρωποι οι οποίοι ακούνε τελείως διαφορετικά είδη μουσικής (pop,R&B,Trance) δηλώνουν fan των In Vein και αυτό νομίζω ότι έχει να πει πολλά! Τους ευχαριστούμε όλους και τους διαβεβαιώνουμε ότι τα καινούρια μας κομμάτια θα είναι ακόμα καλύτερα με σκοπό πάντα να υπάρχει μελωδία που θα αγγίζει την ψυχή των ακροατών!

8.Μέχρι πού φτάνουν οι φιλοδοξίες σας, τα όνειρά σας;

Αρχικά θέλουμε να βγει το album το οποίο είναι εδώ και πολύ καιρό έτοιμο, απλά ως τώρα δεν έχουμε βρει την κατάλληλη εταιρεία για να το κυκλοφορήσει! Στην συνέχεια έχουμε σκοπό να κάνουμε συναυλίες στο εξωτερικό! Το όνειρο μας είναι να κάνουμε ένα μεγάλο tour,ίσως μαζί και μια κάποια ανάλογη μπάντα με κοντινό σε εμάς ήχο!

9.Που μπορούμε να σας βρούμε και φυσικά να ακούσουμε δουλειά σας;

Στα σπίτια μας!!! 😛 Η πλάκα είναι ότι μόνο εκεί δεν θα μας βρείτε! Συνήθως τρέχουμε όλη μέρα με διάφορα, οπότε ο καθένας έχει το πρόγραμμά του και τις δουλειές του. Τα μαγαζιά που συχνάζουμε πάντως ειναι τα: Second Skin,Dark Sun,Underground,Fox και κάποια άλλα-κυρίως ροκάδικα! Κομμάτια μας υπάρχουν στο youtube,στο facebook του συγκροτήματος, στο soundcloud και στο myspace! Kαι εννοείται πως ο κόσμος μπορεί να μας δει live,τον τελευταίο καιρό κάνουμε πολύ συχνά!

 

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.