Από 19 ως 24 Απριλίου 2018 άγημα Βατραχανθρώπων του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων μετέβη στη Νέα Υόρκη και συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για την Ημέρα Ανεξαρτησία , καθώς και στην παρέλαση στην 5η Λεωφόρο, ανταποκρινόμενοι στην πρόκληση του Πέτρου Γαλάτουλα, προέδρου της Ομοσπονδίας, που έλαβε χώρα κατά την προετοιμασία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

 

Συμμετείχαμε με συγκίνηση στις θερμές εκδηλώσεις των αδελφών μας και με περηφάνια διαπιστώσαμε το υψηλό επίπεδο φιλοπατρίας , ενότητας και ενεργοποίησης της Ελληνικής Ομογένειας . Επίσης χαρήκαμε γιατί διαπιστώσαμε τη μοναδική θέση, που κατέχει ο Ελληνικός πολιτισμός στη συνείδηση των Αμερικανών και την εξέχουσα θέση της Ελλάδας στην καθημερινή ζωής της Μητρόπολης αυτής.

Οι εκδηλώσεις για την ελευθερία σημειωτέον ότι δεν περιορίζονταν μόνον στην παρέλαση, αλλά αφορούσαν και κινητοποίησαν όλη την πόλη της Νέας Υόρκη, από τη μοναδική έπαρση σημαίας μπροστά στην Wall Street (Bοwling Green). την εορτή στην πλατεία Αθηνών στην Αστόρια, τη συναυλία, εκδηλώσεις και ομιλία του καθηγητή Ιωάννη Μάζη στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Αστόρια, το γκαλά στο Χίλτον, τη δοξολογία και την επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Β. Αμερικής κ. Δημήτριο και στο νεοανεγειρόμενο Ι.Ν. Αγ. Νικολάου στο Ground Zero, μέχρι και τη μεγαλειώδη παρέλασή μας στην 5η Λεωφόρο, μία από μόλις 4 εθνικές παρελάσεις, που επιτρέπονται στη Ν. Υόρκη, όπου το άγημά μας τιμητικά παρήλασε πίσω από το άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Στέλνουμε κι από εδώ τις ευχαριστίες σε όλους τους διοργανωτές και συμμετέχοντες, αδελφούς και φίλους μας, με την υπόσχεση συνέχισης εμβάθυνσης της διασύνδεσής μας και του αγώνα για έναν πιο ελεύθερο, δίκαιο και ενάρετο κόσμο,που χωρά κι έχει ανάγκη όλους τους ανθρώπους και λαούς με ό,τι καλό χαρακτηρίζει καθέναν!

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας