Συνέντευξη με τον κάτοχο της ζώνης του No Limits Δημήτρη Νερούτσο …

Ο Δημήτρης είναι μαθητής του Ολυμπιονίκη Γιώργου Στεφανόπουλος

ΠΥΓΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ – ΠΥΓΜΑΧΙΚΟΣ Γ.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η έκπληξη του Νο λιμιτς… αυτο που ειδαμε ,έχει πολύ ωραίο πυγμαχικό

στυλ , έχει τρομερα δυνατά χτυπήματα

Eίναι πολύ χαμηλών τόνων, πολύ ευγενικός, του κόστισε ότι δεν έχει στη γωνιά του το

Στεφανόπουλο άλλα τώρα βρίσκει ξανά τον εαυτό του και η αρχή έγινε στο No Limits

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ :Δημήτρη πες μας λίγα λόγια για σένα

Δημήτρης Νερούτσος

Το πρωί   δουλεύω στην οικογενειακή επιχείρηση που έχουμε (κατασκευές βυτιοφόρων οχημάτων) στον Ασπρόπυργο  ως ηλεκτροσυγκολητής και το απόγευμα προπόνηση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ :Πώς ξεκίνησες την πυγμαχία;    

Δημήτρης Νερούτσος

Στα   12 με 13 μου ξεκίνησα  καράτε, επειδή δεν με άφηναν οι γονείς μου να ξεκινήσω πυγμαχία. Είχαν το φόβο μη με χτυπήσουν όμως δεν μπορούσα να προσαρμοστώ σε αυτό το άθλημα και ένιωθα ότι δεν ήταν αυτό για μένα. Έτσι αποφάσισα να ψάξω  για κάποιο κοντινό σύλλογο πυγμαχίας στην περιοχή μου αλλά δεν έβρισκα κάποιο αξιόλογο. Μέσα από συζητήσεις μου είπαν για τον δάσκαλό μου τον κ. Στεφανόπουλο. Το πρόβλημα ήταν η απόσταση, γιατί εγώ μένω στον Ασπρόπυργο και το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ είναι στο Περιστέρι. Αποφάσισα μια μέρα να πάω και να κάνω την πρώτη προπόνηση πυγμαχίας να δω πώς είναι και κατάλαβα οτι αυτό το άθλημα είναι για μένα…Ήξερα ότι οι γονείς μου δεν θα με άφηναν να πηγαίνω τόσο μακριά, επειδή ήμουν μικρός κι έτσι τον πρώτο χρόνο πήγαινα κρυφά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ :Ποια πιστεύεις ότι είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας πυγμάχος;

Δημήτρης Νερούτσος

Τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας πυγμάχος είναι μυαλό, αντίληψη, κίνηση, ψυχολογία, δύναμη, ψυχή και εμπιστοσύνη στην ομάδα και τον δάσκαλό του. Αλλά για μένα το βασικότερο είναι η ψυχή. Αυτή είναι που σε κρατάει όρθιο να πυγμαχείς, όταν νιώθεις ότι σου τελειώνουν οι σωματικές δυνάμεις.  Ακόμα και όταν πέσεις να σηκωθείς να συνεχίσεις μέχρι το τέλος του αγώνα. Και  φυσικά να έχεις  δύναμη για να δώσεις δυνατά χτυπήματα  στον αντίπαλό σου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ :Πες μας λίγα πράγματα για το ΣΕΠ

Δημήτρης Νερούτσος

Ο ΣΕΠ ήρθε στην Ελλάδα σε μια εποχή που η ελληνική πυγμαχία έχει πιάσει πάτο. Πιστεύω ότι  πολλοί άνθρωποι του χώρου έχουν βρει στο ΣΕΠ τους στόχους που τους έλειπαν.

  Είμαι σίγουρος ότι ο ΣΕΠ θα έχει μεγάλη εξέλιξη, γιατί ξέρω το δάσκαλό μου που το έχτισε  ότι είναι σε όλα κορυφαίος και  είναι άνθρωπος που ξεπερνά τις δυσκολίες, γιατί έχει όραμα να ανεβάσει την ελληνική πυγμαχία στο εξωτερικό και δουλεύει ασταμάτητα για να το πετύχει . 

Ζω κάθε μέρα από κοντά καταστάσεις και ξέρω ότι  τα τελευταία χρόνια  δουλεύει  μόνο για το ΣΕΠ με  τρομερές θυσίες . Είμαι πυγμάχος του ΣΕΠ και ξέρω  όπως και πολλοί πυγμάχοι ότι είναι η ευκαιρία μου για να πετύχω τους στόχους μου.

Θαυμάζω πολύ το πόσο γερά χτίζει ο δάσκαλός μου την επαγγελματική πυγμαχία. Βλέπω πόσο προσεχτικά κάνει τις επιλογές του στους πάντες , διαιτητές, πυγμάχους.  Αλλά και πόσο εύκολα διαγράφει και απομακρύνει  όταν   κρίνει ότι κάτι  δεν ταιριάζει σε αυτό που χτίζει. 

Ο ΣΕΠ χτίζεται σε γερές βάσεις.  Βλέπω επίσης πόσο αντικειμενικός είναι.  Δεν ενοχλεί ποτέ κριτές και διαιτητές στα αποτελέσματα. Αν και είμαι δικός του πυγμάχος, δε με ξεχώρισε και δε με ευνόησε ποτέ και ούτε πρόκειται.  

Αντίθετα είναι πιο σκληρός και πιο αυστηρός μαζί μου. Αυτό κάνει κι εμένα και τους ανθρώπους της πυγμαχίας  να νιώθουμε  ασφάλεια  και να πατάμε γερά στα πόδια μας και γενικά είναι κάτι που λείπει από τον ελληνικό αθλητισμό.

 Ο δάσκαλός μου σιχαίνεται την αδικία και το σημαντικό είναι ότι έχει υπάρξει πυγμάχος. Αυτό νομίζω τον κάνει διαφορετικό από τους άλλους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ :  Πώς βλέπεις την πυγμαχία στην Ελλάδα;

Δημήτρης Νερούτσος

Αν με ρωτάτε για την ερασιτεχνική, δεν ασχολούμαι πια. Παλιότερα κατέβαινα στα πρωταθλήματα αλλά μετά απογοητεύτηκα και σταμάτησα. Τους λόγους τους ξέρουμε όλοι. Αν και υπάρχουν ταλέντα και δυνατά παιδιά στην Ελλάδα προτιμούν το επαγγελματικό. Αυτό κάτι λέει. Υπάρχει απογοήτευση στο χώρο μας από την ερασιτεχνική. Δεν είχαμε ούτε συμμετοχή στους Ολυμπιακούς .  Γενικά βλέπω μία παρακμή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ :Παρακολουθείς την παγκόσμια πυγμαχία; Αν ναι, υπάρχει ένας ξένος πυγμάχος που να είχες σαν πρότυπο για να ασχοληθείς με το μποξ;

Δημήτρης Νερούτσος

Ναι παρακολουθώ την παγκόσμια πυγμαχία αλλά εγώ έχω την τύχη να έχω δάσκαλό μου το μεγαλύτερο Έλληνα πυγμάχο, το Γιώργο Στεφανόπουλο. Για κάθε αθλητή, ο δάσκαλός του είναι πρότυπο. Πόσο μάλλον όταν  έχω την τύχη ο δάσκαλός μου να είναι ένας τόσο μεγάλος πυγμάχος. Για μένα είναι πρότυπο και ως πυγμάχος και ως άνθρωπος. Ξέρω πως  ότι έχω διδαχθεί είναι δοκιμασμένο και σίγουρα σωστό και του έχω τυφλή εμπιστοσύνη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν πυγμάχο, να ξέρει ότι τον κατευθύνει ένας πετυχημένος άνθρωπος αυτού του επιπέδου. Έχω δει πολλές φορές  παιδιά να έρχονται στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ και να νομίζουν ότι είναι έτοιμοι πυγμάχοι, και τελικά καταλαβαίνουν ότι αυτά που μάθαιναν  τόσα χρόνια ήταν  λάθος και ξαναρχίζουν από το μηδέν. Είναι κρίμα να κάνεις χρόνια προπόνηση και να δίνεις τόσα από τη ζωή σου και στο τέλος να βλέπεις ότι αυτά που μάθαινες ήταν λάθος. Αυτό είναι μεγάλη πίκρα. Από το παγκόσμιο μποξ θαυμάζω τον Μάικ Τάισον για την έκρηξη και την ψυχή που έβγαζε μες στον αγώνα. Δεν μπορώ όμως να τον πω πρότυπο για μένα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ : Πρώτη ζώνη στο Νο Λίμιτς, πες μας πώς αισθάνεσαι;

Δημήτρης Νερούτσος

Τεράστια ικανοποίηση. Για πρώτη φορά κατάφερα να δείξω μες στο ρινγκ ένα μικρό δείγμα από τη δουλειά που κάνω τόσα χρόνια με το δάσκαλό μου.  Σίγουρα ήμουν πολύ καλύτερος από τις άλλες φορές  και  για αυτό ήρθε και η ζώνη.

Χάρηκα γιατί έδωσα χαρά και στην ομάδα  του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ  που με στηρίζουν πάντα και είναι δίπλα μου ακόμα κι όταν δεν τα πηγαίνω καλά, γιατί είμαστε οικογένεια στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ.  

Πρώτη φορά πήγα τόσο πολύ καλά σε επίσημο αγώνα.  Από τότε που δημιουργήθηκε ο ΣΕΠ, έχω ένα πρόβλημα, δεν μπορώ να έχω στη γωνία μου το δάσκαλό μου, γιατί είναι ο πρόεδρος.   

Η χημεία του κάθε αθλητή με το δάσκαλό του είναι μοναδική. Αυτό μου έχει κοστίσει στην απόδοσή μου, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να λειτουργήσω στο ρινγκ. 

 Όταν  για 7-8 χρόνια έχεις στη γωνία σου το δάσκαλό σου και ξαφνικά δεν επιτρέπεται να τον έχεις, αυτό σε βγάζει έξω από τα νερά σου στους αγώνες.

 Για πρώτη φορά  στο Νο Λιμιτς, είχα στη γωνία μου δυο ανθρώπους που δέσαμε τέλεια και για αυτό λειτούργησα καλύτερα, το γυμναστή μου, και πρωταθλητή της άρσης βαρών,  Κυριάκο Παντελεάκο αλλά και τον πυγμάχο και αδελφικό μου φίλο Θανάση Ανυφαντή.

 Γενικά όλα πήγαν καλά και πήρα τη ζώνη.  Με αφορμή αυτή τη ζώνη θέλω να ευχαριστήσω από το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ αυτούς που είναι πάντα δίπλα μου, καταρχήν  το δάσκαλό μου, το Γιώργο Στεφανόπουλο, για όσα μου χει μάθει, τη γωνία μου Κυριάκο Παντελεάκο και Θανάση Ανυφαντή, τον Παναγιώτη Γκίκα, το Δημήτρη Δημητράτο  και το Στέφανο Στεφανόπουλο για τις ώρες τις ατελείωτες που έχουμε κάνει σπάρινγκ,  τη Φαίη Ζαμπετάκη και την Άννα Μάρκου που είναι δίπλα μου συνεχώς και όλους μου τους συναθλητές στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ αλλά και το κατάστημα rasta planet και τον κ. Στέλιο Κανταρά για τις χορηγίες του και φυσικά την οικογένειά μου που είναι πάντα δίπλα μου.  

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ : Ποιοι είναι οι στόχοι σου από δω και πέρα;

Δημήτρης Νερούτσος

Ο σημαντικότερος  μου στόχος είναι η ζώνη του ΣΕΠ. Αυτή είναι για μένα η κορυφαία ζώνη εντός Ελλάδος.  Και για έναν πυγμάχο που θέλει να συνεχίσει έξω, η μόνη υπολογίσιμη ζώνη είναι η επαγγελματική ζώνη  της χώρας του. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο αλλά αυτό θέλω στο μέλλον να πετύχω. Αν πάνε όλα καλά, θέλω  να παίζω έξω.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ :Ολυμπιακοί αγώνες, ποιο είναι το μήνυμά σου;

 

Δημήτρης Νερούτσος

Το μήνυμα που βγήκε από αυτούς τους Ολυμπιακούς είναι ένα. Αν θέλει ο Έλληνας, με τη δουλειά μπορεί να πετύχει τα πάντα.  Αντί να γκρινιάζουμε και να νιώθουμε ξοφλημένοι, να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε, όπως έκαναν αθόρυβα αυτά τα ελληνόπουλα που έφεραν τα μετάλλια.  Όλα γίνονται, αν το πιστέψουμε και η Ελλάδα έχει ελπίδα. 

Για Hellenic Media GROUP και το HmgHellasRadio 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ -ΚΥΒΕΡΝΟΓΡΑΦΟΣ 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.