Τους βασικούς στόχους της έκδοσης Who is Who Γυναίκες Ηγέτες Επιχειρήσεων που ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018 αναπτύσσει στο rizopoulospost.com η διευθύντρια έκδοσης Βίκυ Παπαγεωργοπούλου.

Θα περιέχει βιογραφικά 2.000 γυναικών που ασκούν διοίκηση σε μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα καθώς και τις απανταχού Ελληνίδες Επιχειρηματίες στον κόσμο. Επίσης, θα περιλαμβάνει και τις Προέδρους μεγάλων Μη Κερδοσκοπικών Σωματείων στην Ελλάδα.

Η ίδια το χαρακτηρίζει «μεγαλοπρεπές εγχείρημα» που ταυτόχρονα θα δημιουργεί και μια παγκόσμια πρωτιά.

Ποιος είναι ο βασικός στόχος της εκδοτικής σας προσπάθειας;

Οι καταξιωμένες βιογραφικές εκδόσεις «Who is Who στην Ελλάδα», όπου έχω την τιμή να είμαι η Διευθύντρια Έκδοσης, πήραν την πρωτοβουλία να παρουσιάσουν ένα νέο κύκλο έντυπης και ηλεκτρονικής έκδοσης για τη ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΗΓΕΣΙΑ (WOMENLEADERS) σε κάθε τομέα δράσης, με πρώτο σταθμό την έκδοση «Who is Who Γυναίκες Ηγέτες Επιχειρήσεων». Η εποχή, που λέγαμε «Πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα, υπάρχει μια άξια γυναίκα» πέρασε! Με αυξανόμενο ρυθμό, η γυναίκα περνάει μπροστά και κατακτά κορφές σε όλους τους χώρους της σύγχρονης κοινωνίας. Αυτή ακριβώς τη γυναίκα, τη Γυναίκα Ηγέτη, έχει στόχο να τιμήσει και να προβάλει το «Who is Who Γυναίκες Ηγέτες Επιχειρήσεων». Θα δημοσιεύσουμε περίπου 2.000 βιογραφικά Γυναικών Ηγετών που ασκούν διοίκηση σε μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα καθώς και τις απανταχού Ελληνίδες Επιχειρηματίες στον κόσμο. Επίσης, θα περιλαμβάνει και τις Προέδρους μεγάλων Μη Κερδοσκοπικών Σωματείων στην Ελλάδα. Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές εγχείρημα, το οποίο αποτελεί και παγκόσμια πρωτιά. Ποτέ έως τώρα ούτε στην Ελλάδα και ούτε και διεθνώς παρουσιάζονται τόσες «Εύες της Επιχειρηματικότητας» όσο στην Έκδοση μας. Η πολυτελής Έκδοση μας, βάζει για πρώτη φορά την Ελληνίδα, όπου και αν αυτή διαπρέπει, στη θέση που της αξίζει στον επιχειρηματικό και κοινωνικό χάρτη της χώρας και παγκοσμίως. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ και η έντυπη Έκδοση θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018 και θα αποτελέσει το Εκδοτικό γεγονός της χρονιάς! Θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση μετά την έκδοση της, όπου εκεί θα μας περιμένει και μία ξεχωριστή έκπληξη!

Υπάρχει πραγματικός χώρος για Γυναίκες Ηγέτες Επιχειρήσεων στην χώρα και ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που τις διακρίνουν;

Η Ελλάδα είναι μία χώρα με πολλές χάρες και πολλές δυνατότητες και πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει ευρύς ζωτικός χώρος δημιουργίας και εξάσκησης της Γυναικείας Ηγεσίας στις Επιχειρήσεις. Εξάλλου, έχουμε πολλές επιχειρήσεις που σημειώνουν ακόμη μεγάλες επιτυχίες και αποδόσεις και εδώ και στο εξωτερικό παρόλο την οικονομική, ηθική και δομική κρίση που βιώνουμε. Να σημειώσω εδώ ότι στην Ελλάδα λειτουργούν ήδη 250.000 Γυναικείες Επιχειρήσεις ή διοικούνται από Γυναίκες και οι περισσότερες είναι Ελληνίδες! Ναι, η Ελληνίδα Γυναίκα Ηγέτης διαθέτει ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω και μόνο της ανατροφής της και της περίοπτης θέσης στην ελληνική κοινωνία. Να σκεφτούμε και μόνο ότι η γυναίκα λατρεύεται ήδη από την αρχαία Ελλάδα και γενικά ανά τους αιώνες έχει δώσει πολλούς αγώνες για να κατακτήσει πρωτίστως αυτονόητα δικαιώματα στην επιχείρηση, εργασία αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Έτσι μπόρεσε σήμερα να βρίσκεται στη θέση που της αρμόζει πραγματικά. Είμαι της άποψης ότι δεν υπάρχει η ισότητα των δύο φύλων, αλλά μόνο η ισονομία και η ισοτιμία. Διότι κάθε φύλο έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία στο διάβα των αιώνων και λόγων διάφορων επιρροών κοινωνικών, πολιτικών και θρησκευτικών τα έχουν απολέσει ή τα έχουν λησμονήσει. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει η Γυναίκα Ηγέτης. Η γυναίκα απ’ ότι γνωρίζουμε όλοι μας είναι ένα πολύ δυνατόν όν, διότι τίκτει, προσφέροντας έτσι την Ζωή. Οι γυναίκες πρέπει να δείχνουν ηγέτες, αλλά και να παραμείνουν γυναίκες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται να υιοθετήσουν ανδρικά χαρακτηριστικά ή τρόπους για να επιτύχουν τους στόχους τους, αποδεχόμενες τη φύση τους και κατανοώντας τον εαυτό τους και τους ρόλους που αναλαμβάνουν να διατελέσουν στο ρόλο της ζωής. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των γυναικών είναι μέρος της ταυτότητάς τους και γι” αυτό είναι μέρος της δύναμής τους. Όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι οι επιχειρήσεις ευημερούν όταν σε αυτές υπάρχει μεγαλύτερη ισονομία μεταξύ των φύλων.

Στη σημερινή όμως εποχή οι αποφάσεις περισσότερο έχουν να κάνουν με την ανάγκη παρά με την επιθυμία και αυτό γιατί αναγκάζεται η γυναίκα να αποκοπεί μερικώς από την θηλυκή ενέργεια μέσα της, είναι αναγκαίο πλέον να μπορεί να αναγνωρίσει αυτό το κομμάτι της και να συμφιλιωθεί μέσα της και πραγματικά με την φύση της, την οποία πολλές φορές στη ζωή έχει παραμελήσει, χάνοντας το δρόμο της. Να αναδείξει την τρυφερότητα της και το αίσθημα της οικογενειακής θαλπωρής, χαρίσματα που ισχύουν και σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Έχει έρθει η ώρα πλέον για το μεγάλο ξύπνημα της ύπαρξης, της φύσης της γυναικείας ύπαρξης, ώστε να διεκδικήσει το πραγματικό ρόλο που έχει στα επιχειρηματικά δρώμενα και στη ζωή. Αυτό μπορεί να την φέρει αντιμέτωπη με άπειρες ικανότητες για να συμβαδίσει με αρμονία και ισορροπία, εισπράττοντας το καλύτερο που της προσφέρει το δώρο της ζωής και να ολοκληρώνεται μέσα από την δημιουργικότητα ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας. Τώρα ανατέλλει μία νέα εποχή, όπου η Γυναίκα Ηγέτης θα λάμψει πραγματικά και ουσιώδης. Τέλος, νιώθω την έντονη ανάγκη να αναφέρω και μία σοβαρή κατ εμέ παθογένεια της ελληνικής επιχείρησης με αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία, παθογένεια που δεν συναντάμε σε τέτοιο βαθμό στο εξωτερικό. Πρόκειται για την επικοινωνία. Πάσχουμε στην επικοινωνία και αυτό το έχω ζήσει έντονα με την ενασχόληση μου με την ομώνυμη έκδοση για τις γυναίκες, διότι απευθυνόμαστε μόνο σε μεγάλες επιχειρήσεις. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, διότι εδώ χρειάζεται περισσότερη συζήτηση αλλά λείπει επί το πλείστον η ευγένεια, ο σεβασμός και η σωστή ανταπόκριση. Ειλικρινά, δεν μπορώ να εντοπίσω που οφείλεται αυτό, αφού κατ άλλα οι περισσότερες επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε είναι πραγματικά επιτυχημένες. Θέλει ίσως περισσότερη σκέψη για να βρεθούν λύσεις και σε αυτό το κομμάτι. Ίσως να δημιουργηθεί ένας κοινός αποτελεσματικός κώδικας επιχειρηματικής επικοινωνίας και ηθικής.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η έκδοση τέθηκε υπό την αιγίδα του Ευρω-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτήν την σύμπραξη καθώς και για αντίστοιχες που έχετε κάνει ή σκοπεύετε να κάνετε στο μέλλον.

Είναι γεγονός ότι η Έκδοση μας τίθεται και υπό την τιμητική Αιγίδα του «Ευρω-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών (EAWC)». Η ιστορική Έκδοση «Who is Who Γυναίκες Ηγέτες Επιχειρήσεων» αποκτά έτσι παγκόσμια διάσταση! Οι Ελληνίδες Γυναίκες Ηγέτες απλώνουν τα φτερά τους και γίνονται οι Ελληνίδες του Κόσμου. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας την Πρόεδρο και Ιδρύτρια του, την Παγκόσμια Ελληνίδα, Κυρία Λούλα Λόη Αλαφογιάννη η οποία επικεντρώθηκε στην εξύψωση τα της ζωής των γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αποστολή του Ευρώ-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών είναι η ενίσχυση της κοινωνικής θέσης της γυναίκας στην παγκόσμια αγορά, οικοδομώντας στρατηγικές συμμαχίες μεταξύ γυναικών επιχειρηματιών και επιφανών ηγετικών προσωπικοτήτων των ΗΠΑ, Ευρώπης, Μεξικού και Λατινικής Αμερικής. Μέσω του Συμβουλίου, γυναίκες διαφορετικών εθνικοτήτων και με ποικίλα επιτεύγματα στο ενεργητικό τους εργάζονται μαζί, με κοινό στόχο την προώθηση της πρόσβασης των γυναικών σε ηγετικές θέσεις, προετοιμάζοντας παράλληλα το έδαφος για τις επόμενες γενιές γυναικών στον επιχειρηματικό και σε άλλους τομείς. Επίσης, η Έκδοση μας τελεί και υπό την τιμητική Αιγίδα του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) υπό την Προεδρία της Κυρίας Σοφίας Οικονομάκου, ίδια Επιχειρηματίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (Ελληνικό Τμήμα) υπό την Προεδρία της Κυρίας Αφροδίτης Μπλέτα που επίσης τις ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη τους. Στόχος του Δικτύου της ΕΕΔΕΓΕ είναι η ενίσχυση και εξυγίανση των υπαρχόντων γυναικείων επιχειρηματικών μονάδων και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της γυναίκας με την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, η προώθηση ίσων ευκαιριών, η άρση των επαγγελματικών στερεοτύπων και η συμφιλίωση μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Πάντα μέσα από τις υπηρεσίες που τα Επιμελητήρια προσφέρουν στα μέλη τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών είναι μια διεθνής μη Κυβερνητική οργάνωση. Είναι αναγνωρισμένη από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, από το Συμβούλιο της Ευρώπης και από την UNESCO. Με παρουσία σε 17 Ευρωπαϊκές χώρες υπερασπίζεται εδώ και 65 χρόνια με σθένος τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία, τη δημοκρατία, τα δικαιώματα του πολίτη και τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Το Ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2016 και αποτελεί πλήρες μέλος της EUW. Στο μέλλον θα υπάρξουν συνεργασίες και με άλλους φορείς και οργανώσεις και ήδη υπάρχουν εποικοδομητικές συνομιλίες απευθείας με τη Ε.Ε. καθώς και με σημαντικούς παράγοντες στην χώρα μας, ώστε η Έκδοση αυτή να αποκτήσει την επιτυχία και την αίγλη που της αρμόζει. Οφείλω να απευθύνω ευχαριστίες και στον χορηγό μας και τους υποστηρικτές μας καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας μας, όπου το rizopoulospost.com συγκαταλέγεται σε αυτούς. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα μας www.womenleaders.gr

Ποιο είναι το προσωπικό σας όραμα μέσα από αυτή την έκδοση και ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στις Ελληνίδες που μόλις τώρα ξεκινούν τα επιχειρηματικά τους βήματα;

Η έκδοση αυτή αποτελεί για εμένα ένα προσωπικό στοίχημα, μία προσωπική αποκάλυψη. Καλούμαι να ενεργήσω ως Γυναίκα Ηγέτης, όσο και εάν αυτό ακούγεται κάπως περίεργο, να δημιουργήσω μία «οικογένεια» επιτυχημένων γυναικών στις επιχειρήσεις. Να ενημερώσω και να συντονίσω όλες αυτές τις εξαίρετες Κυρίες είναι πραγματικά ένας άθλος για εμένα. Ένας άθλος όμως που θα μου γεμίσει με περισσότερες εμπειρίες και για αυτό το λόγο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλες τις Ελληνίδες Γυναίκες Ηγέτες που συμμετέχουν στην σημαντική αυτή έκδοση. Σε αυτή την πορεία όμως, δεν είμαι μόνη μου. Έχω την σθεναρή υποστήριξη της ομάδας μου και την ευχαριστώ και εναποθέτω πολλά στις ικανότητες της. Οι γυναίκες είναι άριστοι ηγέτες, αρκεί να επαναπροσδιορίσουν το πραγματικό τους ρόλο στην επιχείρηση και στην κοινωνία. Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι η Έκδοση αυτή και τα μηνύματα που εκπέμπει να αγγίξει όχι μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες, διότι χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες ηγέτες στις επιχειρήσεις. Οραματίζομαι γενικότερα μία κοινωνία ισονομίας και ισοτιμίας μεταξύ των δύο φύλων και όχι αντιπαλότητας. Οι Γυναίκες έχουμε καταφέρει πολλά και ειδικά στον δυτικό κόσμο! Για να καταφέρουμε περισσότερα να πάψουμε να συγκρινόμαστε με τους άντρες. Να τους αγαπήσουμε ως συμμάχους. Και να μην επιζητούμε προστασία από το κράτος και ιδίως να μην γκρινιάζουμε. Όσο μικρότερη η κρατική παρέμβαση στις ζωές μας, τόσο ελεύθεροι είμαστε! Το «Who is Who Γυναίκες Ηγέτες» είναι υπερήφανο που παρουσιάζει τις ΑΞΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ Επιχειρήσεων!

Στις Ελληνίδες που μόλις τώρα ξεκινούν τα επιχειρηματικά τους βήματα έχω να τις πω ότι δεν πρέπει να ολιγοψυχούν, όποια δυσκολία και εάν αντιμετωπίσουν. Είμαστε τόσο ανθεκτικές που μπορούμε να καταφέρουμε το αδύνατο. Εξάλλου, τα τετραθέμελα του κόσμου τούτου είναι το ψωμί, το κρασί, η φωτιά και η γυναίκα (Νίκος Καζαντζάκης)!

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.