Η ψήφος των αποδήμων και το σχετικό σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του κ. Στέφανου Ταμβάκη, επίτιμου προέδρου της ΕΚΑ και μέλους του Δ.Σ του Ιδρύματος Ωνάση στο τμήμα ICARUS HJ36 της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης A.H.E.P.A (American Hellenic Educational Progressive Association ).

Στο μεταξύ ο κ. Ταμβάκης πριν από λίγες μέρες ήταν ένας από τους βασικούς προσκεκλημένους της εκπομπής “Europe” της κ. Εύας Μπούρας στην ΕΡΤ. Καλεσμένοι της εκπομπής εκτός από τον κ. Ταμβάκης ήταν οι Σάββας Αναστασιάδης (πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο), Γιάννης Αμανατίδης (πρώην υφυπουργός Εξωτερικών – βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Μποτόπουλος (συνταγματολόγος– πρώην ευρωβουλευτής), Γιάννης Γκιόκας (βουλευτής ΚΚΕ).

Tην εκπομπή «Europe» μπορείτε να την παρακολουθήσετε ΕΔΩ.

Το θέμα της ψήφου των Αποδήμων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Ταμβάκης και στην εκπομπή “Hellenic Dna”.

Στην ομιλία του ο κ. Ταμβάκης, που έγινε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στο New York College αναφέρθηκε στη σχετική πρόταση για την ψήφο των Αποδήμων που είχε επεξεργαστεί το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, επί προεδρία τους.

Ιδιαίτερη όμως αναφορά έκανε και στα τρωτά σημεία της σχετικής πρότασης της Διακοματικής που ήρθε πρόσφατα στο φως, στην οποία αντιδρούν οι απόδημοι.

Ο κ. Ταμβάκης στην ομιλία του καταγράφει τις αντιδράσεις των ανά τον κόσμο αποδήμων.

ΠΗΓΗ …Στ. Ταμβάκης στην A.H.E.P.A: «Η εκπροσώπηση του απανταχού Ελληνισμού στη Βουλή πρέπει να είναι ουσιαστική»

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.