Στο Κάστρο
που στοιχειώσαμε
Ιωάννα Θεοδωράτου
Μυθιστόρημα

Τιμή: 15,00€ ISBN: 978-960-410-813-8

1922. Χιλιάδες Μικρασιάτες καταφεύγουν στα ελληνικά νησιά για να γλιτώσουν από την κόλαση της Σµύρνης. Την Ελισσώ µε την οικογένειά της θα τη βγάλει η βάρκα στη Χίο, όπου το Κάστρο θα γίνει η πατρίδα της.

Απέναντί τους θα βρίσκουν ενίοτε εχθρική την τοπική κοινωνία. Η Ελισσώ, ευφυής και δυναµική, διηγείται τη ζωή της µέσα στο Κάστρο και έξω απ’ αυτό και παράλληλα ξετυλίγει τις ζωές των ανθρώπων της γειτονιάς της.

Πρόσωπα αγαπηµένα, τοπικές αφηγήσεις και δοξασίες, έρωτες, µυστήρια και φονικά πλαισιώνουν το µοτίβο των δεκαετιών του ’30 και του ’40 που σηµάδεψαν τη ζωή της. Κι όλα αυτά µέσα στη δίνη του Μεσοπολέµου, του Β’ Παγκοσµίου Πολέµου, της Κατοχής, της Αντίστασης, του Εµφυλίου. Η Ελισσώ θα κάνει µε περηφάνια σηµαία της την «προσφυγιά» της, αλλά και το ανεµοδαρµένο Κάστρο της Χίου, που στέκεται µέχρι και σήµερα αγέρωχο να ψιθυρίζει µέσα απ’ τις πολεµίστρες του τις πονεµένες ιστορίες των προσφύγων.

Η Ιωάννα Θεοδωράτου γεννήθηκε το 1986 στη Χίο κι έχει καταγωγή από Χίο και Κεφαλονιά. Από το 2011 εργάζεται ως δικηγόρος στην Αθήνα.

Μιλάει πέντε γλώσσες. Γράφει από μικρή και ήδη από τα σχολικά της χρόνια βραβεύτηκε με α’ βραβείο έκθεσης σε πανελλήνιο κρατικό διαγωνισμό (2001), ενώ αργότερα βραβεύτηκε δύο φορές από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Αύγουστος Οίνος» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ωκεανίδα τον Απρίλιο του 2016.

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.