Στο Ίδρυμα της Σαηεντολογίας χορηγείται Ειδικό Συμβουλευτικό Καθεστώς του ΟΗΕ

Στο Ίδρυμα της Σαηεντολογίας χορηγείται Ειδικό Συμβουλευτικό Καθεστώς του ΟΗΕ

Στο Ίδρυμα της Σαηεντολογίας χορηγείται Ειδικό Συμβουλευτικό Καθεστώς του ΟΗΕ

Ειδικό Συμβουλευτικό Καθεστώς του ΟΗΕΈνα από τα πρωταρχικά όργανα για την προώθηση της ελευθερίας θρησκείας ή πεποιθήσεων είναι το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC). Το ECOSOC ιδρύθηκε το 1945 βάσει του Χάρτη του ΟΗΕ και είναι υπεύθυνο για την κατεύθυνση και τον συντονισμό των οικονομικών, κοινωνικών, ανθρωπιστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του ΟΗΕ.

Αποκτώντας Ειδικό Συμβουλευτικό καθεστώς από ECOSOC, το Ίδρυμα MEJORA, Ίδρυμα για τη Βελτίωση της Ζωής, του Πολιτισμού και της Κοινωνίας, έχει τώρα επίσημη εκπροσώπηση στον ΟΗΕ στη Γενεύη, τη Βιέννη και τη Νέα Υόρκη, με την ικανότητα να παρουσιάζει γραπτές και προφορικές δηλώσεις σε διάφορα όργανα, όπως το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, και να οργανώνει δικά του συνέδρια μέσα στον ΟΗΕ. 

Στην αίτησή του προς τον ΟΗΕ, το ίδρυμα επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του για:

«ανθρώπινη ανάπτυξη μέσω του σεβασμού και της τήρησης των Οικουμενικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και της εφαρμογής των βασικών αξιών, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ισότητα, η ανεκτικότητα, ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής, η ειρήνη, η δημοκρατία και η ατομική ελευθερία.»

Η αποστολή του Ιδρύματος είναι να «υπερασπίζεται, να προωθεί, να διδάσκει και να διαδίδει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όπως αυτά περιλαμβάνονται στο ισπανικό Σύνταγμα, καθώς και στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σε άλλες διεθνείς συμφωνίες, να προωθεί τις πραγματιστικές αξίες και πρακτικές της Σαηεντολογίας που ανέπτυξε ο ιδρυτής της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ με στόχο τη βελτίωση του ατόμου και της κοινωνίας, και να προωθεί την ανεκτικότητα σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας των πολιτών ».

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το Ίδρυμα εγγράφεται στο Μητρώο Διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το MEJORA έχει συμμετάσχει ενεργά στον συνασπισμό των ΜΚΟ της Συνόδου Κορυφής της Πίστης και της Ελευθερίας, η τελευταία εκδήλωση της οποίας πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Το MEJORA συμμετέχει επίσης σε πολλές άλλες πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις και συνέδρια για την προώθηση της αποστολής της.

 

hmg@group1

hmg@group1

CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Related Posts

Απάντηση

Create AccountLog In Your AccountΑρέσει σε %d bloggers: