Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη FOOD EXPO 2020. Στόχος για ακόμη μία χρονιά είναι να επιβεβαιωθεί η φήμη της ως το μεγαλύτερο εμπορικό forum για τα τρόφιμα και ποτά στη Ν.Α Ευρώπη!

Λίγος καιρός έμεινε μέχρι η FOOD EXPO 2020, ο κορυφαίος εκθεσιακός θεσμός για τα Τρόφιμα & Ποτά στη χώρα μας, να ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχτεί από 7 έως 9 Μαρτίου, χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου από κάθε γωνιά της Ελλάδας και άλλες 83 χώρες από όλο τον κόσμο. Mε 1.350 Έλληνες και ξένους εκθέτες και εδραιωμένο το διεθνές της κύρος θα αποτελέσει για ακόμα μία φορά το πλέον σημαντικό ραντεβού της χρονιάς για τον κλάδο των Τροφίμων & Ποτών στη Ν.Α Ευρώπη.

1.250 εταιρείες, leader της αγοράς, ήδη έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους

Το ήδη μεγάλο ενδιαφέρον των εκθετών για να συμμετάσχουν στην FOOD EXPO 2020 καταδεικνύει την ασύλληπτη επιτυχία της FOOD EXPO 2019, την οποία επισκέφτηκαν 70.000 επαγγελματίες από 28.253 επιχειρήσεις. 1.250 εταιρείες -από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές παραγωγικές και προμηθευτικές του κλάδου τροφίμων και ποτών- έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους (δείτε τη Λίστα Εκθετών) ενώ με βάση το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί, οι εκθέτες της επόμενης FOOD EXPO 2020 αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1.350. Από αυτούς όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα επαφές, οι 300 θα είναι ξένοι εκθέτες, οι οποίοι θα συμμετέχουν είτε ενταγμένοι σε κάποιο από τα 25 διεθνή pavilions είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές. Η FOOD EXPO 2020 αναμένεται λοιπόν να φιλοξενήσει περίπου 300 ξένους εκθέτες από περισσότερες από 35 χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Αίγυπτος, Τουρκία, Βουλγαρία, Κορέα, Πολωνία, Κίνα, Τυνησία, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Λίβανο, Ινδονησία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Ολλανδία, Ινδία, Ρουμανία, Αυστρία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Μαλαισία και Κύπρος.

Νέος τομέας βιολογικών προϊόντων

Ο κλάδος των βιολογικών προϊόντων είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους διεθνώς, ενώ η ζήτηση σε βιολογικά προϊόντα αυξάνεται διαρκώς. Η FOOD EXPO ανταποκρινόμενη σε αυτή τη νέα ανάγκη της αγοράς, εγκαινιάζει έναν ξεχωριστό τομέα με βιολογικά προϊόντα. Οι εκθέτες του τομέα αυτού, ο οποίος θα αναπτυχθεί στο Hall 3 θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να έρθουν σε επαφή με τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες που ενδιαφέρονται να εντάξουν στην επιχείρησή τους οργανικά τρόφιμα και ποτά.

Ακόμα πιο δυναμικό το Hosted Buyer Program

Ένας από τους σημαντικότερους στόχους της διοργανώτριας εταιρείας είναι να παρέχει στους εκθέτες της όλες τις απαραίτητες διόδους και ευκαιρίες για να αναπτύξουν ή να αυξήσουν την εξωστρέφεια της επιχείρησης τους και να αυξήσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα σε όσο περισσότερες αγορές του κόσμου γίνεται. Η FOOD EXPO 2020 Θέλοντας λοιπόν να γεφυρώσει ακόμα περισσότερο την απόσταση ανάμεσα στις ελληνικές επιχειρήσεις και τις διεθνείς αγορές προσφέροντας μεγάλες εμπορικές ευκαιρίες, επενδύει για ακόμα μία χρονιά ένα τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα ποσό και με μία σειρά προωθητικών ενεργειών φιλοδοξεί να προσελκύσει 950 σημαντικούς hosted buyers οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν περισσότερα από 18.000 b2b meetings με τους εκθέτες της στους οποίους με τον τρόπο αυτό θα τους δοθεί η δυνατότητα να κλείσουν απευθείας εμπορικές συμφωνίες με επιχειρηματίες του κλάδου των τροφίμων και των ποτών από όλο τον κόσμο.

Στοχευμένες παράλληλες εκδηλώσεις

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργανώτρια εταιρεία πραγματοποιεί πλήθος ημερίδων και σεμιναρίων που θα παρουσιαστούν στο Workshop & Seminars Stage στο Hall 2, με στόχο να συμβάλουν τόσο στην περαιτέρω εκπαίδευση των εκθετών, όσο και στην καλλιέργεια της εμπορικής εξωστρέφειας των επιχειρήσεων τους. Άκρως εντυπωσιακές αναμένεται να είναι και οι f & b εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν στο Hall 1 κατά την διάρκεια και του Mediterranean Gastronomy Forum και θα αναδείξουν ποιοτικά ελληνικά και μεσογειακά προϊόντα.

Έτσι λοιπόν, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και διεργασίες ώστε η FOOD EXPO 2020 να αποτελέσει και πάλι την κορυφαία στιγμή για την εγχώρια αγορά, δίνοντας την ευκαιρία στις μεγαλύτερες παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες Τροφίμων και Ποτών που συμμετέχουν ως εκθέτες, να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε 75.000 αναμενόμενους Έλληνες και ξένους αγοραστές και να συνάψουν σπουδαίες συμφωνίες εντός και εκτός συνόρων!

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας