Το #IDAFK Institute of Management of Manmade and Natural Disasters σε συνεργασία με την #ΟμάδαΑντιμετώπισηςΕκτάκτωνΑναγκώνΓλυφάδας #ΠολιτικήςΠροστασίας του Δήμου Γλυφάδας και τις Εθελοντικές Οργανώσεις της ΓΓΠΠ που ακολουθούν, συνδιοργάνωσαν 🔥🌳Σεμινάριο Α’ Βοηθειών και Άσκηση – Εκκένωσης από Σεισμό και Φωτιά στο 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας. Στην δράση συμμετείχαν 10 Εκπαιδευτές του Ευρωπαικού Συμβουλίου Αναζωογόνησης #ERC, της #ECOSEP, του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ #EOΠΠΕΠ, του #ΕΚΑΒ που στελεχώνουν το Ινστιτούτο. Τα μέλη της Ομάδας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας ενημέρωσαν εκπαιδευτικούς και μαθητές σε ζητήματα πυροπροστασίας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

👬🏫Μάθε και Σώσε
Με την έγκριση του 🇬🇷Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Σχεδιασμός Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Συνοδευτικών Υλικών του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και
Φυσικών Καταστροφών (Ι.Δ.Α.Φ.Κ.) σε θέματα Α΄ Βοηθειών, προστασίας και ενημέρωσης από φυσικές καταστροφές (σεισμούς, φωτιές, πλημμύρες κ.ά.) που υλοποιείται σε συνεργασία με τις Εθελοντικές Οργανώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του 🇬🇷Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την κύρια δραστηριότητα “Υλοποίησης Σχεδιασμού & Πιστοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.
Σκοπός του Ινστιτούτου η ανάγκη για ετοιμότητα και πρόληψη της διαχείρισης κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον. Κεντρικοί στόχοι του παρόντος προγράμματος η ενημέρωση για τους κινδύνους πρόκλησης κρίσεων, το επίπεδο λήψης προληπτικών μέτρων σε περιπτώσεις κρίσεων, η αξιολόγηση του βαθμού επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, η αξιολόγηση αν το σχολείο είναι ασφαλής χώρος για μαθητές και εκπαιδευτικούς και η παροχή ψυχολογικής στήριξης στους μαθητές σε περιπτώσεις κρίσεων. Οι δράσεις μας υποστηρίζονται από την συνεργασία Καθηγητών Φυσικών Καταστροφών, Κρατικών Φορέων, Σωμάτων Ασφαλείας, Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π., Εξειδικευμένους & Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές και Εθελοντικές Οργανώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. ενώ όλες έχουν εθελοντικό χαρακτήρα.

Επικεφαλής Σχεδιασμού Δράσεων:
ΝΙΚΟΣ ΔΟΥΛΑΜΗΣ
Konstantinos Ktistakis
Ειρήνη Σταμογιάννη
Συντονιστές Προγραμμάτων ΙΔΑΦΚ και Εθελοντικών Οργανώσεων (48)
🇬🇷Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας
🇬🇷Rescue Team DELTA
🇬🇷Εθελοντική Ομάδα Προτεκτα Ιλίου
🇬🇷Προτεκτα Σταυρούπολης Θεσσαλονίκη
🇬🇷Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου Διοίκηση
🇬🇷ΣΕΔΑΠ Σύλλογος εθελοντών δασοπροστασίας Αττικής Πάρνηθας
🇬🇷Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας – Rescue Team 312
🇬🇷Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής – Hellenic Rescue Team of Attica
🇬🇷Διασώστες Ρόδου
🇬🇷Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας-Αυτοπροστασίας Περιστερίου
🇬🇷Aeroclub Thiva και πολλών άλλων φορέων.
Τα ως άνω απευθύνονται σε μαθητές/τριες σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο, Λύκειο) όλων των τύπων της χώρας, καθώς και σε εκπαιδευτικούς.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.