Γραφει η Ξενια Γεωργιάδου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ :ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

 

-πως είπαμε ότι σε λένε?
ΕΘΕΛΟΝΤΗ!!!!!
-και πως επιβιώνεις;
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ. ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ….. ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΩ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ …
-και αντέχεις?

Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ είναι και το ότι
δεν ξέρεις πως είναι να ξαναγεννιέσαι μέσα από τις λάσπες…. δεν ξέρεις πως είναι να χάνεις το παιδί σου και να κοιτάς με καρφωμένο το μαχαίρι στο στομάχι τον πυροσβέστη που θα το ανασύρει νεκρό από το καταπλακωμένο αυτοκίνητο…. ακούγοντας την κραυγή της μάνας που περιμένει να τον βρουν ζωντανό…..
δεν ξέρεις πως είναι να έχει καταστραφεί ολοσχερώς το σπίτι που κάποτε ήξερες ότι θα είναι δικό σου για πάντα…..
δεν ξέρεις πως είναι να είμαστε ως διασώστες στους δρόμους και να μην μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα για να ανακουφιστούν οι συνάνθρωποι μας…..
Glitter και λαμπάκια, στολίδια και χρυσόσκονη γύρω μας και από την άλλη η απέραντη θλίψη με την απώλεια 120 σχεδόν συνανθρώπων μας στην Μάνδρα και το Μάτι…..
Θυμίζουν απουσίες και απώλειες που έχουν γράψει με μαύρα γράμματα στα κατάστιχα της ψυχής.
Είναι αυτό το κάτι που λείπει καρφώνοντας το βλέμμα στο κενό και παγώνει το χαμόγελο στα χείλη.
Δεν έχεις ιδέα πόσος κόσμος υποφέρει!
Ας μη τους ξεχνάμε… ας μη γυρίζουμε την πλάτη σε όσους μας χρειάζονται. Είναι που ανοίγουν οι ουρανοί βλέπεις και το μυαλό μας γυρίζει συνέχεια εκεί σ’ όλα εκείνα τα κρεβάτια που στεγάζουν τον πόνο… γιατί τον πόνο τον έζησα και είμαι άξιος να καταλάβω την πληγή που αφήνει όταν σου ξεριζώνει την καρδιά. Γιατί όσα πράγματα έχω θέλω να τα δώσω απλόχερα σε όσους πραγματικά υποφέρουν ! Κάποτε αυτές οι εικόνες έγιναν αφορμή για γράψιμο ίσως σε διαφορετικά πλάνα αλλά ο πόνος έχει πολλές διαστάσεις! Σε μια κόλλα χαρτί αδειάζω την ψυχή μου και την μοιράζομαι. Γράφω για σένα ….για μένα…. για όλους εμάς. Άλλες φορές για να τα βγάλω από μέσα μου… άλλες για να ξεσπάσω και άλλες πάλι για να τ’ ακούσω μπας και πάρω τα χαμπάρια μου! Αφήστε τις εσωτερικές διαμάχες κάποιοι και κοιτάξτε να συνεισφέρετε με όλο το είναι που σας χαρακτηρίζει. Κανένας δεν έχει συνάψει σύμβαση με το Θεό και την μελλοντική του υγεία και ακεραιότητα. Συμμορφώσου επιτέλους Έλληνα….Δεν φτιάχνουν τα like τις ζωές μας και μην διαμαρτύρεσαι όταν δεν στα πατάω γιατί είμαι διαρκώς στη μάχη και εσύ διασκεδάζεις κάνοντας σχόλια αρνητικά στο διαδίκτυο ……
Εγώ γράφω ο Εθελοντής …

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.