Γράφει ο Δημοσιογράφος Κων/νος Σ. Μαργαρίτης 
Συνεργάτης hellenic media group
Μελος (Association of European Journalists – Greek Section)

Πτυχές της συνεισφοράς της Ελληνικής Ναυτοσύνης στην ευρωπαϊκή ναυτιλία και όχι μόνο φωτίστηκαν επαρκώς κατά την διάρκεια ειδικής εκδήλωσης του Propeller Club που συμμετέχει στις εκδηλώσεις του θεσμού «Ημέρες Θάλασσας 2019». Ο πρόεδρος του Propeller Club κ. Γ. Ξηραδάκης εστιάζοντας στο βασικό θέμα της εκδήλωσης που ήταν «η αξία της Ελληνικής Ναυτοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση» κατέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας που είναι η ισχυρότερη ναυτιλία στον κόσμο αλλά και η «πύλη» εισόδου προϊόντων προς τις ευρωπαϊκές αγορές για να επισημάνει πως τα πλεονεκτήματα αυτά μπορούν να φέρουν μεγάλες επενδύσεις στο διαμετακομιστικό και μεταποιητικό κλάδο οι οποίες θα δημιουργήσουν εκατοντάδες χιλιάδες νέες και κυριότερα εξειδικευμένες θέσεις εργασίας.

Στο σημείο αυτό ο κ. Ξηραδάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως «πέραν όμως της προσπάθειας ανόρθωσης της χώρας, πρέπει να αγωνιστούμε για την ανάδειξη της ναυτιλίας μας στην Ευρώπη. Γιατί η Ελληνική ναυτιλία δεν είναι μια βιομηχανία που αφορά μόνο τη μικρή μας χώρα αλλά αποτελεί το ήμισυ της Ευρωπαϊκής ναυτιλίας και κάτω από αυτό το πρίσμα πρέπει να λειτουργούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Η Ελληνική ναυτιλία αφορά όλη την Ευρώπη».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κλείνοντας την ομιλία του και αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του με την ΝΔ για το ευρωκοινοβούλιο είπε ότι στόχος του είναι η εκπροσώπηση της Ελληνικής θαλάσσιας οικονομίας και ναυτιλίας στο Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να αξιοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση προς όφελος των Ελλήνων. H έλλειψη εκπροσώπησης στο Ευρωκοινοβούλιο, της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας, του μοναδικού κλάδου στον οποίο διαπρέπει η χώρα μας στο διεθνές οικονομικό στερέωμα, αποτελεί τροχοπέδη για την προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας, κατέληξε.

Παρεμβάσεις έκαναν τα μέλη του Δ.Σ. του Propeller Club κ. Δ. Ματθαίου, Κ. Ρόκκος και Κ. Φραγκούλης, ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ κ. Αντ Στελλιάτος, καθώς και ο εκπρόσωπος του “Maritime Hellas” κ. Γ. Αλεξανδράτος. Τέλος το χαιρετισμό του προέδρου της ΕΕΝΜΑ μετέφερε ο κ. Αντρέας Συρίγος.

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.