ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ :

Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θέμα «Meet us in Athens. Jordan: A Historical, Cultural & Religious Destination»

Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θέμα «Meet us in Athens. Jordan: A Historical, Cultural & Religious Destination»

Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θέμα «Meet us in Athens. Jordan: A Historical, Cultural & Religious Destination»

«Meet us in Athens. Jordan: A Historical, Cultural & Religious Destination» 

(Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2019)

Την Πέμπτη στις 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θέμα «Meet us in Athens. Jordan: A Historical, Cultural & Religious Destination» στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Hotel, από την αποστολή του Οργανισμού Τουρισμού Ιορδανίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Ιορδανίας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία Ιορδανίας και τον κύριο Ashraf Khasawneh εκπρόσωπο Πρέσβη, Διπλωμάτη και την Επίτιμο Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη κα. Δέσποινα Μαντά.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διοκαισαρείας κκ. Βενέδικτος ο οποίος στήριξε με την συμμετοχή του την πρωτοβουλία του Οργανισμού Τουρισμού Ιορδανίας και τόνισε στην ομιλία του ότι η Ιορδανία είναι ένα σύγχρονο, πολιτισμένο και ασφαλές μουσουλμανικό κράτος στο οποίο όλοι τελούν με απόλυτη ελευθερία τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Επίσης την παρουσίαση στήριξε με τη συνεργασία της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας με χαιρετισμό του εκπροσώπου της κύριο Χρήστο Πετρέα, αλλά και με την πλήρη συνεργασία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδιών και Τουρισμού  Τουριστικών (FEDHATTA)  και του προέδρου της Ομοσπονδίας κυρίου Λύσανδρου Τσιλίδη όπως και τουριστικών πρακτόρων. Κατά τον χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος της FEDHATTA κύριος Νικόλαος Κελαϊδίτης τόνισε ότι οι τουριστικοί πράκτορες θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Πρέσβη της Ιορδανίας στην Αθήνα κύριος Ashraf Khasawneh η πρεσβεία στηρίζει όλες τις προσπάθειες για την από κοινού ανάπτυξη του τουρισμού και γενικότερα των συνεργειών και σχέσεων των δύο χωρών.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθει ο κύριος Γεώργιος Μπονάνος ειδικός της Αμερικάνικης Πρεσβείας σε θέματα εμπορίου, ο κύριος Yussef Dorkhom – Σύμβουλος Πρεσβείας Παλαιστίνης, ο κύριος Edgar Alvarado Salamanca αναπληρωτής της αποστολής από την Πρεσβεία του Περού, η κυρία Christina Ceban εκπρόσωπος της πρεσβείας της Μολδαβίας, ο κύριος Νικόλαος Βασιλείου από την διοικητική επιτροπή και τις διεθνείς σχέσεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας Royal Jordanian όπως και άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι.

Στόχος της αποστολής που ήρθε στην Αθήνα ήταν να αναπτύξει τις σχέσεις και τις συνεργασίες που αφορούν τον τουρισμό, με σαφή προσανατολισμό στον θρησκευτικό/προσκυνηματικό τουρισμό. Κατά την ομιλία του ο κύριος Ο Ahmad Al Hmoud διευθυντής Μάρκετινγκ του Οργανισμού Τουρισμού της Ιορδανίας τόνισε τις προοπτικές που ανοίγονται στον θρησκευτικό τουρισμό λόγω της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Ελλάδας με την Ιορδανία, μέσω Αθήνας και προσεχώς μέσω Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση των χριστιανικών προσκυνημάτων, της ιστορίας και του πολιτισμού μιας χώρας με την οποία υπάρχουν από το παρελθόν δεσμοί με την Ελλάδα. Μίλησαν επίσης ο κύριος Eng. Rustom Mkhjian διευθυντής Επιτροπής Ιορδάνη Ποταμού, Αρχαιολόγος και ο κύριος Amer Al- Twal ειδικός στο θρησκευτικό τουρισμό, του Οργανισμού Τουρισμού Ιορδανίας.

Από τα αριστερά προς τα δεξιά: ο κ. Χρήστος Πετρέας εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, κα. Αντωνία Δήμου εκπρόσωπος του Υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη,

ο κ. Amer Al- Twal ειδικός στο θρησκευτικό τουρισμό, του Οργανισμού Τουρισμού Ιορδανίας, η κα. Δέσποινα Μαντά Επίτιμη Πρόξενος του Χασεμιτικό Βασιλείου της Ιορδανίας και ο κ.  Ashraf Khasawneh εκπρόσωπος Πρέσβη του Χασεμιτικό Βασιλείου της Ιορδανίας, Διπλωμάτης.

Από τα αριστερά προς τα δεξιά: ο κ. Amer Al- Twal ειδικός στο θρησκευτικό τουρισμό, του Οργανισμού Τουρισμού Ιορδανίας, ο κ. Ahmad Al Hmoud ο διευθυντής Μάρκετινγκ του Οργανισμού Τουρισμού της Ιορδανίας,

ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διοκαισαρείας κκ. Βενέδικτος, και ο κ. Eng. Rustom Mkhjian διευθυντής Επιτροπής Ιορδάνη Ποταμού, Αρχαιολόγος. 

Από τα αριστερά προς τα δεξιά: ο κ.  Ashraf Khasawneh εκπρόσωπος Πρέσβη του Χασεμιτικό Βασιλείου της Ιορδανίας, Διπλωμάτης, ο κ. Amer Al- Twal ειδικός στο θρησκευτικό τουρισμό, του Οργανισμού Τουρισμού Ιορδανίας, o Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μάξιμος, κ. Κωνσταντίνος  Μαργαρίτης Δημοσιογράφος – Πολιτικός

Αναλυτής, ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης-Πρόεδρος της Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδιών και Τουρισμού  Τουριστικών (FEDHATTA), η κα. Αντωνία Δήμου εκπρόσωπος του Υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη,  ο κ. Χρήστος Πετρέας εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διοκαισαρείας κκ. Βενέδικτος, ο κ. Αντιπρόεδρος της FEDHATTA κ. Νικόλαος Κελαϊδίτης, ο κ. Yussef Dorkhom – Σύμβουλος Πρεσβείας Παλαιστίνης, ο κ. Eng. Rustom Mkhjian διευθυντής Επιτροπής Ιορδάνη Ποταμού, Αρχαιολόγος και ο κ. Ahmad Al Hmoud ο διευθυντής Μάρκετινγκ του Οργανισμού Τουρισμού της Ιορδανίας. 

 

Με εκτίμηση,

hmg@group1

hmg@group1

CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Related Posts
No Any widget selected for sidebar

Create AccountLog In Your Account