ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ :Ο Μ Α Δ Α  Δ Υ Ν Α Μ Ι Κ Ω Ν Ε Ξ Ο Ρ Μ Η Σ Ε Ω Ν Υ Ψ Ι Σ Τ Η Σ  Ω Φ Ε Λ Ε Ι Α Σ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ :Ο Μ Α Δ Α  Δ Υ Ν Α Μ Ι Κ Ω Ν Ε Ξ Ο Ρ Μ Η Σ Ε Ω Ν  Υ Ψ Ι Σ Τ Η Σ  Ω Φ Ε Λ Ε Ι Α Σ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ :Ο Μ Α Δ Α  Δ Υ Ν Α Μ Ι Κ Ω Ν Ε Ξ Ο Ρ Μ Η Σ Ε Ω Ν Υ Ψ Ι Σ Τ Η Σ  Ω Φ Ε Λ Ε Ι Α Σ

Ο Μ Α ΔΑ

 

     Δ Υ Ν Α Μ Ι Κ Ω Ν

 

     Ε Ξ Ο Ρ Μ Η Σ Ε Ω Ν

 

     Υ Ψ Ι Σ Τ Η Σ

 

     Ω Φ Ε Λ Ε Ι Α Σ

 

 

 

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ.

 

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.

 

   ΟΜΑΔΑ  ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ  ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΝ  ΥΨΙΣΤΗΣ  ΩΦΕΛΕΙΑΣ.

 

 

Η ομάδα  «ΟΔΕΥΩ»  είναι μία άτυπη,  πολύ  κλειστή ομάδα, που  δημιουργήθηκε  από μερικούς φίλους  με κοινές ιδέες, οράματα και  «πιστεύω».   Σκοπός  μας  είναι η  δια βίου  εκπαίδευση,  η  συνεχής  εξάσκηση  και  βελτίωση,  όχι  μόνο του σώματος,  αλλά  του  πνεύματος, της ψυχής και ολόκληρης της υποστάσεως μας, σε ακραίες, δυναμικές δραστηριότητες, βοηθώντας  σε  επικίνδυνες  καταστάσεις,   φυσικές  ή  μη  καταστροφές  και   έντονα καιρικά φαινόμενα, την πολιτική προστασία.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα των μελών μας είναι η αγάπη προς την πατρίδα, η καλή φυσική κατάσταση, η άρτια εκπαίδευση σε ειδικά αντικείμενα, η αντοχή στις κακουχίες, η υπομονή, η υπευθυνότητα, η ευγένεια, το θάρρος, η μετριοπάθεια, το ήθος, η αποφασιστικότητα, η αισιοδοξία, το χιούμορ και γενικά η θετική στάση απέναντι στους συνανθρώπους μας και τη ζωή.   Δεν είμεθα φανατικοί, αλλά δεν εφησυχάζουμε στους χαλεπούς καιρούς.   Δεν είμεθα αρτηριοσκληρωτικοί, όμως δεν επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας, ούτε μας αποχαυνώνει η μαλθακότητα της καθημερινής ζωής.   Δεν πτοούμεθα από δυσκολίες ή αρνητικές καταστάσεις.   Ανελλιπώς προσπαθούμε και παλεύουμε για το καλλίτερο δυνατόν.   Μεταξύ των μελών μας υπάρχει ταύτιση απόψεων και εσωτερικός κώδικας επικοινωνίας.

     Δεν έχουμε αρχαιρεσίες για εκλογή διοικητικού συμβουλίου με αρχηγό ή πρόεδρο.   Όμως σε δυναμικές εκπαιδεύσεις, ασκήσεις, ή επικίνδυνες αποστολές το πιο έμπειρο και εκπαιδευμένο μέλος ή μέλη προΐστανται και η γνώμη τους είναι σεβαστή.

     Δεν υπάρχουν συνδρομές ή πληρωμή των εκπαιδεύσεων, παρά μόνο συμμετοχή στα κοινά έξοδα, αν υπάρχουν τέτοια.   Επίσης, δεν έχουμε υποχρεωτικές παρουσίες ούτε διαγράφεται κανείς, εκτός αν αποχωρήσει μόνος του, σταματώντας την προσπάθεια.

     Στην ομάδα «ΟΔΕΥΩ» μπορεί να γίνει μέλος οποιοσδήποτε πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις ή προσπαθεί σοβαρά και φιλότιμα γι’ αυτές, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, ομάδος, πολιτικών πεποιθήσεων, κοινωνικής τάξεως ή μορφωτικού επιπέδου και γίνεται αποδεκτός ή μη από τα υπόλοιπα μέλη.   Εξυπακούεται ότι υπάρχει ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής, ανάλογα με το άτομο και τις δυνα-τότητές του.   Όπως στους καταδρομείς «έρχεται όποιος  θέλει, μένει όποιος μπορεί».

     Η συμμετοχή διαφόρων ατόμων στις ανακοινώσιμες εκπαιδεύσεις και ασκήσεις της ομάδας «ΟΔΕΥΩ» επιτρέπεται ελεύθερα, όπου είναι εφικτό, δεν συνεπάγεται όμως και την ένταξή των σ’ αυτήν.

     Επειδή στην ομάδα υπάρχει ελευθερία βούλησης και τα μέλη της είναι συνειδητοποιημένα και συγκροτημένα άτομα επιτρέπεται ελεύθερα οποιαδήποτε δράση και πρωτοβουλία κινήσεων μεμονωμένων μελών χωρίς την συμμετοχή ή την συγκατάθεση των υπολοίπων.   Επίσης, μπορεί να ανήκουν ή να παίρνουν μέρος και σε δραστηριότητες άλλων ομάδων, συνδέσμων ή πάσης φύσεως συλλόγων.

     Συμμετέχουμε σε κάθε είδους αθλητικές δραστηριότητες μεμονωμένα ή συλλογικά.  Μας είναι άγνωστες οι λέξεις : «δεν γίνεται» και «δεν μπορώ».   Τολμάμε και επιμένουμε, λογικά, πιστεύοντας ακράδαντα ότι: «όλα είναι εφικτά».

         

     ΟΔΕΥΩ στη γνώση,

                                           ΟΔΕΥΩ στην προσπάθεια,

                                                                                            ΟΔΕΥΩ στη ζωή.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΔΕΥΩ

Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατούν στο δάσος για αναψυχή. Κάποιοι άνθρωποι παίρνουν μέρος σε ορειβατικές πορείες για να ασκηθούν κοντά στην φύση. Πόσοι όμως διασχίζουν φαράγγια καταρριχόμενοι με σκοινιά, αψηφώντας τον βαθμό δυσκολίας και το νερό που τα διατρέχει;

Οι περισσότεροι άνθρωποι κολυμπούν στην θάλασσα το καλοκαίρι για να δροσιστούν. Κάποιοι άνθρωποι κολυμπούν όλο τον χρόνο σε θερμαινόμενες πισίνες για να αθληθούν. Πόσοι όμως κολυμπούν τον χειμώνα στην θάλασσα για να αθληθούν στο παγωμένο νερό;

Οι περισσότεροι άνθρωποι τρέχουν στον κυλιόμενο διάδρομο του γυμναστηρίου τους ή στο στάδιο για να αθληθούν όταν ο καιρός το επιτρέπει. Κάποιοι άνθρωποι τρέχουν σε ορεινό περιβάλλον για να συνδυάσουν την φυσιολατρία με την αεροβική άσκηση. Πόσοι όμως τρέχουν το βράδυ στο βουνό δίχως φώτα, κάτω από την βροχή και το κρύο;

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν ποδήλατο για αναψυχή όταν ο καιρός είναι φιλικός. Κάποιοι άνθρωποι ποδηλατούν συστηματικά σε αθλητικούς ρυθμούς. Πόσοι όμως παίρνουν μέρος σε αγώνες τριάθλου, αστικούς και ορεινούς μαραθωνίους έως και 10 φορές μέσα σε ένα χρόνο;

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν υπηρετήσει την στρατιωτική τους θητεία. Κάποιοι άνθρωποι υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις. Πόσοι όμως ασκούνται διά βίου σε στρατιωτικά αντικείμενα και παίρνουν μέρος σε στρατιωτικούς αγώνες εφέδρων;

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν διδαχθεί κάποτε στην ζωή τους τις πρώτες βοήθειες. Κάποιοι άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια διάσωσης και πυρόσβεσης. Πόσοι όμως έχουν δράσει σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης βοηθώντας τους συνανθρώπους τους την δύσκολη στιγμή, όταν η βοήθεια βρίσκεται μακριά;

Αν νομίζετε πως οι προκλήσεις για την ΟΔΕΥΩ έχουν τελειώσει, απατάσθε. Η ομάδα μας ορεξάτη και απτόητη σχεδιάζει, βάζει νέους στόχους που θα δοκιμάσουν εκ νέου τα μέλη της σωματικά και πνευματικά. Μείνετε συντονισμένοι για τις νέες προκλήσεις! Τα μέλη της ΟΔΕΥΩ είμαστε οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και ζούμε ανάμεσά σας. Γνωρίστε μας και γίνετε εσείς τα νέα μέλη που θα παροτρύνουν και εμάς τους παλαιότερους να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας!

Ομάδα Δυναμικών Εξορμήσεων Υψίστης Ωφελείας

 

Μονάδα Αμέσου Επεμβάσεως (ΜΑΕ) Έρευνας – Διασώσεως.
1 – 1 – 2016.
Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, καλημέρα σας, καλή χρονιά.
Ευρισκόμεθα εις την ευχάριστον θέσιν να σας ανακοινώσουμε, εκ μέρους της ομάδος «ΟΔΕΥΩ», την Σύσταση Μονάδος Αμέσου Επεμβάσεως (ΜΑΕ) Έρευνας – Διασώσεως σε βουνό και θάλασσα. Η ομάδα αποτελείται από 15 άτομα, άρτια εκπαιδευμένα με πλήρη πιστοποιημένη γνώση στους τομείς που θα επιχειρούν. Είναι ικανή να λάβη άμεσα δράση σε οποιοδήποτε συμβάν, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύκτας, κάτω υπό οιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, οπουδήποτε κι αν χρειασθεί.
Ευχαριστούμε θερμά τον φίλο και μέλος μας Κωνσταντίνο για την μεγάλη τιμή που μας κάνει να θέτη, από την αρχή του έτους 2016, εις την άμεση διάθεση της ομάδος, – της οποίας φυσικά συμμετέχει ενεργά, – 1 αυτοκίνητο τζιπ (4 Χ 4) παντός εδάφους (βλέπετε φωτογραφία) με πλήρη εξοπλισμό και αυτονομία καυσίμων χωρίς ανεφοδιασμό για 1000 χιλιόμετρα, χωρητικότητος 7 ατόμων. Επίσης διαθέτει πλήρη αναρριχητικό – διασωστικόν εξοπλισμό 10 ατόμων, καταδυτικόν εξοπλισμό 4 ατόμων, πυροσβεστικόν εξοπλισμό 5 ατόμων, φουσκωτή λέμβο 4 ατόμων με εξωλέμβια μηχανή, τηλεπικοινωνιακό σταθμό βάσεως αυτοκινήτου VHF/UHF 80W, με 4 φορητά VHF/UHF και 4 PMR. Όλοι έχουν πιστοποίηση από την Πυροσβεστική και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Επί πλέον, ο Κωνσταντίνος διαθέτει πιστοποίηση στις πρώτες βοήθειες τραυμάτων μάχης (Prehospital Trauma Life Support of National Association of Emergency Medical Technician) με πλήρη σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.
Ως εκ τούτων, η ομάδα είναι άμεσα διαθέσιμη, στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας, να συνδράμη για βοήθεια, όπου κι όταν χρειασθεί, συνεργαζόμενη αρμονικά με άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ή μεμονωμένα κι ανεξάρτητα.
Ευχαριστούμεν δια την συμπαράστασίν σας.

hmg@group1

hmg@group1

CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Related Posts

Create AccountLog In Your Account