ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ :

Παρουσίαση Εθελοντική Ομάδα ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α

Η Εθελοντική Ομάδα μας ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α (ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ) είναι πιστοποιημένη από το 2013 μετά από πρόγραμμα του δήμου Ίλιου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εθελοντικής Δράσης για τη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων και την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών. Μέσα από αυτό το σεμινάριο (ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ-ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ) εκπαιδευτήκαμε και πιστοποιηθήκαμε από 7 αρμόδιους κρατικούς φορείς όπως *ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ, *ΟΡΓΑΝ. ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜ. & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.), *ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ, *ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, *ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ (Ε.Μ.Α.Κ.) *ΚΙΝΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ (Κ.ΟΜ.Α.Κ.) της ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ *τους ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ, για να μπορούμε να δρούμε σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και την διαχείριση κρίσεων με Σύστημα Ποιότητας ISO 9001:2000.


Η ομάδα μας αποτελείτε από 15 μέλη και άλλα 10 περιφερειακά άτομα και δεν έχουμε καμιά οικονομική στήριξη. Σε αυτά τα 5 χρόνια εχουμε εκπαιδεύσει περισσότερα από 1150 άτομα αφιλοκερδώς μέσα από σχολεία μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και συλλόγους σε Πρώτες Βοήθειες και περιιστάμεθα όπου υπάρχουν εκδηλώσεις για την διασφάλιση του κόσμου. Από τις 17/11/2017 2 ημέρες μετά την θεομηνία προσφέραμε βοήθεια στους πληγέντες κατοίκους της Μάνδρας έχοντας μέχρι στιγμής βοηθήσει και εξοπλίσει περισσότερες από 75 οικογένειες με έπιπλα, οικοσκευές, χρώματα για βάψιμο, θερμαντικά σώματα , σχολικά είδη, χαλιά καθώς και έχουμε προσφέρει σε 200 οικογένειες τρόφιμα. Συνολικά διαχειριστήκαμε περίπου 3 τόνους έπιπλα, κλινοσκεπάσματα, ρούχα και ηλεκτρικές συσκευές και τουλάχιστον 2,5 τόνους τρόφιμα απευθείας σε περισσότερες απο 75 οικογένειες στην Μάνδρα Αττικής.

Σε αυτή τη δράση μας υποστηρικτές-χορηγοί είναι πάντα ο απλός κόσμος όπου μας έχει στηρίξει. ΕΣΕΙΣ Ανάμεσα στις πληγείσες οικογένειες γνωρίσαμε έναν πλημμυροπαθή πατέρα όπου μεγαλώνει μόνος του τέσσερα παιδάκια ηλικίας 3-5-7-8 ετών αντίστοιχα. Το μικρότερο των 3 ετών ήταν αβάπτιστο και έτσι η ομάδα μας πήρε την απόφαση 8 από εμάς να γίνουμε νονοί και μετά από την συναίνεση του πατέρα να βαπτίσουμε τον μικρό Ιωάννη. Το μυστήριο έγινε στις 22/4/2018 ημέρα Κυριακή και ώρα 13.00μμ στον Ιερό Ναό Άγιος Κωνσταντίνος στην Μάνδρα Αττικής στο σύνολο του από εθελοντικές προσφορές .

Παράλληλα με τις μπομπονιέρες σκεφτήκαμε πως θέλουμε να βοηθήσουμε τους κατοίκους της Μάνδρας με τρόφιμα και είχαμε κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε 24 Δημοτικά σχολεία και 58 πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους.Θα θέλαμε να γνωρίζετε πως η προσπάθεια ήταν συνολική και πως ακόμα και από την μεριά της ΝISSAN ο κύριος Θεοχαράκης προσέφερε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στον πατέρα της οικογενείας μιας και το δικό του παρασύρθηκε από τον χείμαρρο και η μετακίνηση των 4 παιδιών ήταν αδύνατη. Επίσης μπορέσαμε να φτιάξουμε μεγάλο μέρος του κατεστραμμένου σπιτιού της οικογενείας. Στις 23/7/2018 με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής η ομάδα μας μεταφέρθηκε στις πυρόπληκτες περιοχές και στήριξε τις δομές που στήθηκαν σε συνεργασία με άλλες εθελοντικές ομάδες με κάθε δυνατό τρόπο βοηθώντας όπου χρειαζόταν ενώ παράλληλα καταγράφωντας οικογένειες προσπαθήσαμε και συγκεντρώσαμε φάρμακα τρόφιμα, έπιπλα, συσκευές, ρουχισμό, κλινοσκεπάσματα και ότι άλλο χρειάζονταν για την καθημερινότητα τους.

Καταλήξαμε και πάλι να σταθούμε δίπλα και απευθείας σε 58 πυρόπληκτες οικογένειες που είχαν μόνιμη πυρόπληκτη κατοικία και μέχρι και σήμερα είναι σε πραγματικά τραγική κατάσταση. Διαχειριστήκαμε σχεδόν 2 τόνους τρόφιμα, φάρμακα,ρούχα, καθαριστικά, συσκευές και μέχρι σήμερα επισκεπτόμαστε του πυρόπληκτους μια φορά το μήνα για να καλύπτουμε τις ανάγκες τους πάντα με δικά μας έξοδα μετακίνησης. Η συνεργασία 3 έτη με την Προτέκτα Θεσσαλονίκης μας βοηθάει να προσφέρουμε και να δεχόμαστε βοήθεια απο το ένα άκρο της Ελλάδας μέχρι το άλλο και αυτό μας κάνει υπερήφανους!! Μέσα από όλη αυτή τη δράση μας διαγωνισθήκαμε ανάμεσα σε 19 ομάδες πανελληνίως που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και κερδίσαμε από διαγωνισμό ένα αυτοκίνητο Νissan για ένα έτος πάντα με τη δική σας βοήθεια. Στις αρχές του Σεπτεβρίου 2018 είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε με την ομογένεια από την Γερμανία και πάντα με την βοήθεια της Κας Βασιλικής Γρίβα πρόεδρο της Εθελοντικής ομάδας Griechenland IN NOT παραλαμβάνουμε και διανείμουμε τις δωρεές απο το εξωτερικό στην Ελλάδα.

Η στήριξη όμως δεν σταματάει εδώ αλλά εισχωρεί παντού όπου υπάρχει αγάπη για τον συνάνθρωπο και η παραχώρηση ενός κτιρίου 2 ορόφων για την αποθήκευση των υλικών μας σε κεντρικό σημείο των Αγίων Αναργύρων εντελώς δωρεάν από τον Κο Ανδρέα Ρεντζούλα πρόεδρο του ΛΕΥΚΟ μας βοηθά απεριόριστα στη λειτουργία μας και μας τιμά με την εμπιστοσύνη του. Τέλος διοργανώνουμε τμήματα μαθημάτων σε Πρώτες Βοήθειες γιατί θεωρούμε απαραίτητο να γνωρίζουν όλοι τις βασικές ενότητες των Πρώτων Βοηθειών μιάς και η καθημερινότητα μας κρύβει μικρές δυσάρεστες εκπλήξεις. Τίποτα δεν θα συνέβαινε όμως από όλα αυτά εάν δεν είχαμε όλους εσάς πάντα αρωγούς, πάντα δίπλα μας, κοντά μας και πραγματικά αισθανόμαστε υπερήφανοι που σας έχουμε γνωρίσει.

Γνωρίζουμε πως χωρίς εσάς δεν θα είχαμε καταφέρει να υπάρχουμε,δεν θα είχαμε λόγο ύπαρξης. Μέσα από την καρδιά μας σας ευχαριστούμε πολύ για όλη τη αγάπη, τη βοήθεια και την στήριξη σας!!! Το 2019 να φέρει στις οικογένειες σας και σε όλο τον κόσμο αγάπη, ευτυχία, χαμόγελα και αισιοδοξία! Και να γνωρίζετε πως η ομάδα μας παραμένει στις αρχικές της θέσεις και συνεχίζει να εμπνέεται από εθελοντισμό, αλληλεγγύ, ανιδιοτέλεια και την προαγωγή των ιδεών του εθελοντισμού και των οργανωμένων συλλογικών προσπαθειών. Η ομάδα μας θα παραμείνει πάντα αυτό που εσείς μας βοηθήσατε να γίνει!!! Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαστε στη διάθεση σας στα τηλέφωνα 699 5533 032 και 698 1022 670. Σας ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!!!

hmg@group1

hmg@group1

CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Related Posts

Create AccountLog In Your Account