ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
30,31 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2019. 
Αν θέλεις να γίνεις ένας ενεργός πολίτης προσπάθησε να είσαι αρωγός στην συλλογική προσπάθεια μας για τη Μείωση των Καταστροφών.
Δεν πρέπει να λείπεις από το ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!!!!!!! 
Δήλωσε τη συμμετοχή σου!!!!!!!!
Δείξε μας την συνεισφορά σου!!!!!!!!!!!!
Ένωσε τη φωνή σου μαζί με τη δική μας!!!!!!!!!

Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ σε συνεργασία με την Ομάδα Διάσωσης Rescue Team Sar 312, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής, την Αερολέσχη Θηβών, την Ομάδα Διάσωσης ΔΕΛΤΑ – Rescue Team DELTA, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων / Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, την Εθελοντική Ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ ΙΛΙΟΥ, τον Σύνδεσμο Εθελοντών Δασοπροστασίας Αττικής Πάρνηθας ΣΕΔΑΠ, την Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας Περιστερίου, με την υποστήριξη πλήθους Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, την συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, συνδιοργανώνουν το «ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» που θα πραγματοποιηθεί τις ημερομηνίες 30,31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου 2019 στην Χαλκίδα, με την ενεργό συμμετοχή περισσότερων από ογδόντα (80) Φορέων και Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας. 
Οι Εκπαιδεύσεις Υγρού Στοιχείου Επιβίωση Έρευνα Διάσωση τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Στόχος της διοργανώσεως είναι η ενημέρωση και κατάρτιση των πολιτών όλων των ηλικιών, με βασική προτεραιότητα τα ατόμα με αναπηρία και γενικότερα τις ευπαθείς ομάδες. σε βασικές οδηγίες αυτοπροστασίας έναντι φυσικών, τεχνολογικών ή άλλων καταστροφών, η προβολή της συνεισφοράς των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας καθώς και η ανάπτυξη του πνεύματος της εθελοντικής συνείδησης στον τομέα των καταστροφών με βασικό σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του περιβάλλοντος. 

Στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ θα πραγματοποιηθεί έκθεση φορέων Πολιτικής Προστασίας στην οποία δίνετε η δυνατότητα στους οργανισμούς Πολιτικής Προστασίας (φορείς και εθελοντικές οργανώσεις) που αφορούν στην διαχείριση κρίσεων – τεχνολογίες και μέσα ασφαλείας Πρώτων Αποκριτών προκειμένου να προβάλλουν την ταυτότητά τους, το διαθέσιμο εξοπλισμό τους κ.τ.λ. 

Στο πλαίσιο των θεωρητικών αναπτύξεων διεπιστημονικού ενδιαφέροντος οι εισηγητές θα αναπτύξουν τα θέματα των ειδικοτήτων τους, με κύριο στόχο την ευρύτερη ενημέρωση των συμμετεχόντων. 
Στο πλαίσιο των πρακτικών εφαρμογών θα παρουσιαστούν και θα προβληθούν οι δράσεις των Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας καθώς επίσης οι δυνατότητες και δεξιότητες, εξοπλισμού και μέσων και παράλληλα θα λάβουν χώρα μια σειρά από παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις, επ’ ωφελείας των επισκεπτών οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να αποκτήσουν προσωπική αντίληψη και βασικές γνώσεις γύρω από τα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας. 

Η ανωτέρω προβολή θα γίνεται με τον τρόπο που ο κάθε συμμετέχον (φορείς και εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας) επιλέξει αξιοποιώντας μια ποικιλία εκπαιδευτικών μεθόδων και τεχνικών όπως: διάθεση έντυπου υλικού, ολιγόλεπτες διαλέξεις – εισηγήσεις – παρουσιάσεις (π.χ. εξοπλισμού και μηχανημάτων εθελοντικής οργάνωσης, επίδειξη δυνατοτήτων και δεξιοτήτων, οδηγίες αυτοπροστασίας), επιδείξεις, ασκήσεις, βιωματικά εργαστήρια κ.λ.π. 

Επίσης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά Σχολεία Εκπαίδευσης των Εθελοντικών Οργανώσεων που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αποκτώντας μια πιο ολοκληρωμένη αντίληψη σχετικά με το θεσμό του Εθελοντή Πολιτικής Προστασίας.
Όλες οι εκπαιδεύσεις είναι πιστοποιημένες από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη καθόλη τη διάρκεια του 3ημέρου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα, όλοι οι συνδιοργανωτές φορείς, και οι πληροφορίες διαμονής και διεξαγωγής θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΟΤΗΤΑ και να έρθουν σε επαφή μαζί μας στα τηλέφωνα 6957636051 και 6907362758. 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη ( απαιτείται προεγγραφή στην φόρμα συμμετοχής ).

https://docs.google.com/forms/d/1JbzefSqazICyBEnMG1RnlmXj5TrYgTgPbs3YzhTlpKs/viewform?fbclid=IwAR3Sw5f-6CZY7MFxFdlkZLYYOKQQzMwYhMw70h50vmhJg8j53w5zQuiDm8A&edit_requested=true

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.