Πανευρωπαϊκό βραβείο και ιδιαίτερη διάκριση για τον Δήμο Αλίμου!

Πανευρωπαϊκό βραβείο και ιδιαίτερη διάκριση για τον Δήμο Αλίμου!

Μεγάλη διάκριση για τον Δήμο Αλίμου!  Ο Δήμος  διακρίθηκε στην εκστρατεία «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017»!΄Ηρθε στους 10 πρώτους, ανάμεσα σε 2.526 συμμετοχές !

Ο Δήμος Αλίμου συμμετείχε πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017 με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για κάθε ηλικία που πραγματοποιήθηκε σε διάφορους χώρους

του Δήμου.

Με σύνθημα «Ισότιμη Μεταχείριση: Πολιτισμός και Πρόοδος», ο Δήμος Αλίμου κάλεσε τον κόσμο να αφήσει το αυτοκίνητο και το μηχανάκι στο σπίτι και να έρθει στο κέντρο της πόλης πεζός, με ποδήλατα ή, με πατίνι, σε μια μεγάλη γιορτή με συναυλίες, χορευτικές εκδηλώσεις, αγαπημένα παιχνίδια, ημερίδες και καθημερινές δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη μεγάλη συναυλία της Γλυκερίας την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό θέατρο «Μαίρη Αρώνη», στην Ελ. Βενιζέλου και κορυφώθηκαν την Παρασκευή 27 του μηνός, «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» με ελληνικούς παραδοσιακούς και ευρωπαϊκούς χορούς.

Η όλη προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία καθώς ο Δήμος κατέκτησε μια θέση στη σελίδα “ΗΙGHLIGHTS AND MAIN EVENTS” ανάμεσα στις έξι πόλεις που επελέγησαν ως «καλά παραδείγματα» της περιβαλλοντικής αυτής εκστρατείας, μαζί με τις πόλεις της Φλωρεντίας και του Λουξεμβούργου.

Στην τελετή βράβευσης που έγινε στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου σήμερα το απόγευμα,  βραβεύτηκαν 12 ελληνικές συμμετοχές.  Οι δήμοι:  Αλίμου, Αμαρουσίου, Δελφών, Δράμας, Ηγουμενίτσας, Καρδίτσας, Κοζάνης, Λαμίας,  Ρεθύμνου, Σάμου, Σερρών και Τρικάλων.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, μετά την βράβευση του Δήμου μας, είπε:

«Αυτή η βράβευση έχει μεγάλη σημασία, μεγάλη αξία και για εμάς,  γιατί μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε, αλλά και για τους πολίτες, γιατί η Αυτοδιοίκηση και το Κεντρικό Κράτος μαζί, δίνουν ένα καλό παράδειγμα για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε. Η κοινωνία θα αλλάξει μόνο όταν δουλεύουμε όλοι μαζί. Ευχαριστώ τους πολίτες που συμμετείχαν και ευχαριστώ τους συνεργάτες μου που δούλεψαν γι αυτό. Ελπίζω φέτος να πάμε το ίδιο καλά και καλύτερα και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους Δήμους που συμμετείχαν και σε όσους διακρίθηκαν, γιατί κάνανε την χώρα μας υπερήφανη στο εξωτερικό.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του Υπουργού σήμερα, θα ήθελα να πω ότι έχουμε ανάγκη από περισσότερη και καλύτερη συνεργασία, μεταξύ της Αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος.  Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που πρέπει να δουλέψουμε από κοινού.  Γιατί, μόνο από κοινού μπορεί να πάει η κοινωνία μας πολλά βήματα μπροστά. Πρέπει να δώσουμε τα χέρια και να προχωρήσουμε μαζί.

Ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε!»

ΠΗΓΗ  https://www.alimosonline.gr

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.