Με αφορμή την μεταναστευτκή κρίση στη Μόρια, ο Δρ Παναγιώτης Σφαέλος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, στην εκπομπή της Κωνσταντίνας Δημητρούλη, “Αναμενόμενα & Μη”.
Ο Παναγιώτης Σφαέλος είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Kent, Νομικός-Διεθνολόγος, ειδικευμένος στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τη Μετανάστευση. Είναι επίσης Δημοσιογράφος και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

 

Ο Δρ. Σφαέλος ανέπτυξε τις απόψεις του για το θέμα της μετανάστευσης και είπε ότι τα τραγικά γεγονοτα στη Μόρια δειχνουν πως η ΕΕ πρέπει να αλλάξει προσέγγιση και να σταθεί αλληλέγγυα στην Ελλάδα που βρίσκεται αντιμπέτωπη με μια πολυεπίπεδη κρίση την οποία δεν δύναται να αντιμετωπίσει χωρίς τη βοήθεια της ΕΕ και της διεθνούς κοινότητας.

Όπως είπε, η μετεγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων από τη Μόρια στην ενδοχώρα αλλά, κυρίως, σε άλλα κράτη μέλη είναι άμεση ανάγκη. Τόνισε επίσης ότι είναι επιτακτκή αναγκή για την ΕΕ να παρουσιασει το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο αναμένεται να αναθεωρήσει τη Συμφωνία του Δουβλίνου.

Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ:

 

[mixcloud https://www.mixcloud.com/panagiotis-sfaelos/anamenomena-kai-mh/ width=100% height=60 hide_cover=1 mini=1]

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας