Επιμέλεια Συνέντευξης για το site FunViews σε συνεργασια με την hellenic media group

Vassilios Nicolaos Vitsilogiannis

(IG: @iamvassiliosvitsilogiannis FB: Vassilios Nicolaos Vitsilogiannis)

 

  1. Θυμάσαι την πρώτη σου επαγγελματική φωτογράφιση;

 

Η πρώτη μου επαγγελματική φωτογράφηση ήταν μια καταστροφή. Ήταν μία ομιλία σε ένα συνέδριο όπου εγώ φρόντισα να κάνω μόνο art φωτογραφίες και όχι τις κλασσικές. Τους άρεσε πολύ αλλά έψαχναν να βρουν και μία κανονική κομέρσιαλ. Αργότερα κατάλαβα ότι χρειάζονται κι αυτές.

    2) Πιστεύεις ότι η σωστή σύνθεση στη φωτογραφία είναι τα πάντα και κάνει έναν φωτογράφο να ξεχωρίζει;

 

Η σωστή σύνθεση στην φωτογραφία είναι τα πάντα είναι αυτό που κάνει τον καλό φωτογράφο να ξεχωρίζει. Έχει πολύ σημασία πως θα τοποθετήσεις το θέμα σου στο κάδρο όπως έχει πολύ σημασία τι θα πετάξεις έξω από αυτό το κάδρο. Αν δεν έχεις καλή αισθητική δεν έχεις και Καλή σύνθεση.

 

3) Ποιά είναι η πηγή έμπνευσης σου;

 

Η έμπνευση έχει να κάνει με την παιδεία μας την καλλιέργεια μας τις εμπειρίες μας. Όταν μου αναθέτουν μία φωτογράφηση την ώρα που μου εξηγούν το κόνσεπτ δημιουργώ εικόνες στο μυαλό μου. Συνήθως οι πρώτες πρώτες είναι οι σωστές. Πιστεύω ότι όταν μπαίνει λογική όλα Χαλάνε. Το συναίσθημα είναι αυτό που πρέπει να σε παρασύρει.

 

    4) Τι είδους φωτογραφικό εξοπλισμό χρησιμοποιείς;

 

Χρησιμοποιώ πλέον mirrorless μηχανές. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερες μικρότερες και με πολύ ωραίο στυλ. Από την άλλη μ’αρέσει να φωτογραφίζω πορτρέτα και μία παλιά Πολαρόιντ του 80.

 

    5) Ποιός είναι ο αγαπημένος φωτογραφικός φακός που χρησιμοποιεί συχνά;

 

Ο αγαπημένος μου φακός είναι 135 MM για τα πολύ όμορφα σφιχτά κάδρα του. Τον τελευταίο καιρό βέβαια φωτογραφίζω πολύ και με ευρυγώνιο πορτρέτα.

 

    6) Είναι κάποιος φωτογραφικός εξοπλισμός που θα ήθελες να αγοράσεις και δεν αγόρασες;

 

Δεν μου αρέσει να αγοράζω παρά μόνο τα πολύ χρήσιμα.

 

    7) Ποιός είναι ο βασικός εξοπλισμός που παίρνεις μαζί σου στα ταξίδια;

 

Στα ταξίδια με αεροπλάνο προσπαθώ να παίρνω όσο λιγότερα γίνεται. Σίγουρα δύο μηχανές τους φακούς που χρειάζονται κάθε φορά ένα πολύ μικρό τρίποδο και κόμπακτ φωτισμό.

 

   8) Ποιές ρυθμίσεις χρησιμοποιήσει για φωτογραφίες σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο;

 

Όταν φωτογραφίζω έξω στο δρόμο με φυσικό φως χρησιμοποιώ προτεραιότητα διαφράγματος. Δεν θέλω να με απασχολούν οι αλλαγές του φυσικού φωτός θέλω κύριος να εστιάζω στο κόνσεπτ. Στο στούντιο μόνο manual.

 

9) Η φωτογραφία είναι μία εσωτερική ή βιοποριστική ανάγκη;

 

Ξεκίνησε μόνο ως εσωτερική ανάγκη όταν είχα δουλειά. Από τη στιγμή που την παράτησα και ζω μόνο με την φωτογραφία φωτογραφίζω και για βιοποριστική ανάγκη. Αλλά και σε περιπτώσεις που δε με ενδιαφέρει το κόνσεπτ πάλι βρίσκω ενδιαφέρον.


10) Προτιμάς να φωτογραφίζεις τοπία ή πορτρέτα;

 

Πορτραίτο! Σε άτομα που θαυμάζω Ιδανικά. Είναι μία διαδικασία μαγική προσπαθείς να αποτυπώσει την ψυχή τους, Την προσωπικότητά τους σε ένα κλικ.

 

11) Ποιά είναι η ιδανική φωτογραφία για σένα;

 

Α! Δεν ξέρω… Σε αυτό βοηθάει και η τύχη. Αυτή τη στιγμή έχω μόνο τρεις φωτογραφίες Τέτοιες.

 

12) Έχεις έρθει ποτέ σε αντιπαράθεση με πελάτη που θέλει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχεις σκεφτεί ότι θα είναι η σωστή φωτογραφία;

 

Χα! Αυτό είναι το πρόβλημα των φωτογράφων ότι πολλές φορές δεν μπορούν να μας καταλάβουν. Συνήθως οι πελάτες σκέφτονται συντηρητικά. Ξοδεύουν κάποια χρήματα και θέλουν να είναι σίγουροι. Συνήθως θέλουν να βλέπουν πράγματα που έχουν ξαναδεί. Η δουλειά του καλού φωτογράφου όμως είναι να παράγει καινούργιες ιδέες.

 

13) Ποιοί είναι κάποιοι από τους επώνυμους που έχεις φωτογράφιση;

 

Είμαι πολύ τυχερός που έχω πορτρέτα από Σάκη Ρουβά, Ελένη Φουρέιρα, Έλενα Παπαρίζου, Σπύρος Φωκάς και άλλους πολλούς επιφανείς Έλληνες όμως να με συγχωρήσουν το καλύτερο με πορτραίτο είναι του μοναδικού Έλληνα bon viveur Ζάχου Χατζηφωτίου που είναι και το Είδωλο μου από μικρός.

 

14) Υπάρχουν πολλά είδη φωτογραφίας, εσύ ποιό είδος προτιμάς;

 

Μου αρέσει πολύ σκηνοθετημένη φωτογραφία αλλά κατά καιρούς νιώθω και την ανάγκη να βγω στο δρόμο με τη μηχανή για αυθόρμητες λείψεις.

 

15) Προτιμάς τη στατική φωτογραφία ή τη φωτογραφία με κίνηση;

 

Και τα δύο.

 

16) Ποιά είναι τα ‘’φωτογραφικά’’ σου σχέδια αυτή την περίοδο;

 

Είμαι σε μία φάση που πιέζω τον εαυτό μου και κάτι ακόμα πιο δημιουργικό. Ποτέ δεν είμαι ευχαριστημένος. Στα σχέδια λοιπόν είναι μια σειρά μοντέλων γνωστών που θα με βοηθήσουν σε αυτό τους επόμενους μήνες.

 

17) Πες μου και για τα μελλοντικά σου σχέδια;

 

Μέσα στα μελλοντικά μου σχεδία είναι και μία σειρά συνεργασιών στο Ντούμπαι.  Έμεινε πολύ ευχαριστημένος από μια πρόσφατη συνεργασία μου εκεί και θεωρώ ότι θα έχουμε συνέχεια.
    

 

Instagram: @dionisioskoutsis

Website: www.dionisiskoutsis.com

Instagram: @blackstudio_art

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.