Ο Πρόεδρος Ilir Meta επισκέφθηκε το Διαθρησκευτικό Κέντρο Συνεργασίας στο Elbasan (IRCCE), ένα από τα καλύτερα παραδείγματα διαθρησκευτικού διαλόγου και εταιρικής σχέσης, όπως ο ίδιος το αποκάλεσε για να αναγνωρίσει τα επιτεύγματα του κέντρου. «Είμαι χαρούμενος που σήμερα μαζί με τους διακεκριμένους εκπροσώπους των Μουσουλμάνων, Μπεκτάσι, Ορθόδοξων, Καθολικών και Ευαγγελικών διαμαρτυρομένων κοινοτήτων μπορέσαμε να μεταδώσουμε μήνυμα ενότητας», δήλωσε ο Meta.

Ο πρόεδρος της IRCCE, Δρ. Arben Ramkaj, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την παρουσία του και την ανάδειξη του έργου του κέντρου και ευχήθηκε ότι αυτό το μοντέλο συνεργασίας θα ήταν επωφελές και για άλλες κοινότητες της ευρύτερης περιοχής της Αλβανίας.

Συνεχάρη το κέντρο για το θετικό του ρόλο στην προώθηση των βέλτιστων αξιών ανοχής και σεβασμού, καθώς και την συμμετοχή της κοινότητας. Ο πρόεδρος Meta δήλωσε την ανάγκη για μια εθνική δράση στις παρούσες συνθήκες όπου η μαζική μετανάστευση των νέων της Αλβανίας προς το εξωτερικό μεταμορφώνεται σε ένα σημαντικό ζήτημα. Επίσης, κάλεσε για συνεργασία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης και το επερχόμενο βήμα της έναρξης των διαπραγματεύσεων.

Περισσότερα για το IRCCE https://interreligiouscenter.com/en/

Πηγή: https://www.tiranatimes.com/?p=147361

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.