Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ επέδωσε τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα του Προέδρου της Ρωσίας Βλατνίμιρ Πούτιν και του Πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεβ προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάληψη των υψηλών καθηκόντων.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλατνίμιρ Πούτιν στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτίμησε ως πολύ καλές τις σχέσεις με την Ελλάδα που βασίζονται στις μακραίωνες παραδόσεις φιλίας, πολιτιστικής και πνευματικής συγγένειας. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έργο του Κ.Μητσοτάκη στο αξίωμα του Προέδρου της Κυβέρνησης θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του διμερούς διαλόγου, της εποικοδομητικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς, που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των λαών των δύο χωρών και συμβαδίζει με την εδραίωση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Στο τηλεγράφημα του Πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεβ, εν τω μεταξύ, λέγεται:
“Τη Ρωσία και την Ελλάδα τις συνδέουν φιλικές, εταιρικές σχέσεις. Με συνέπεια αναπτύσσεται η συνεργασία στον εμπορικό, οικονομικό και επενδυτικό τομέα, υλοποιούνται κοινά σχέδια στην ενέργεια, τη βιομηχανία, τις υποδομές, την επιστήμη, τον πολιτισμό και σε άλλες σφαίρες.
Με ικανοποίηση αναπολώ τη συνάντηση μαζί σας τον Φεβρουάριο του 2019 στη Μόσχα, η οποία διαμόρφωσε ευνοϊκές προϋποθέσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της ρώσο-ελληνικής συνεργασίας. Επιβεβαιώνω την ετοιμότητα για την ενεργή δουλειά στο κυβερνητικό επίπεδο σε όλα τα επίκαιρα ζητήματα της διμερούς ατζέντας. “

hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.