Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΖΩΗ, ιδρύθηκε το 2005 από άτομα ευαισθητοποιημένα στα τροχαία ατυχήματα. Έχει ενεργό δράση από το 2012 αν και ιδρύθηκε το 2005.

Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος είναι η μάθηση, η κατανόηση του ΚΟΚ, η σωστή και ασφαλή κυκλοφοριακή αγωγή και εν κατακλείδι η πρόληψη και αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων. Μέλη του Συλλόγου, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και με δάσκαλο σχολής οδηγών, παραδίδουν σεμινάρια στους μαθητές σχετικά με τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή, τη χρησιμότητα της εφαρμογής του Κ.Ο.Κ., και τις Πρώτες Βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος. Επίσης, διανέμονται στους μαθητές, ειδικά έντυπα, τα οποία αφορούν στις βασικές αρχές του Κ.Ο.Κ., καθώς και στη χρησιμότητα του κράνους και της ζώνης ασφαλείας.

Παράλληλα, σκοπός μας είναι η συμπαράσταση και η αρωγή σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά μπορούμε, με σοβαρά κινητικά προβλήματα, είτε από ατυχήματα είτε από άλλους παράγοντες, καθώς και σε ενήλικες. Μέσα από τη συλλογή πλαστικών καπακιών, που θεωρητικά φαίνονται ευτελή, ανακυκλώνοντάς τα, μεταμορφώνονται σε χαμόγελα παιδιών, χαρίζοντάς τους ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΖΩΗ, με αναπηρικά αμαξίδια, ενισχύοντας την πεποίθηση πως όλοι είμαστε Διαφορετικοί – Όλοι Ίσοι.

Επικοινωνία

Πανελλήνιος Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων
Αγάπη για Ζωή
Διεύθυνση:
Ακτή Ποσειδώνος 38,
Πειραιάς

Τηλέφωνο:
+30 210 4101676
e-mail:
agapigiazwi@gmail.com
Facebook:
hmg@group1
CyberJournalist, Member Association of European Journalists (AEJ) ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ &ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Volunteer Fire Brigade N. Voutzas - Provalinthos ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Πανελληνιο Σωματειο Ασφαλειας Προσωπων Υποδομων Χρηματαποστολων Ο Οδυσσεας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.